Nicolette van Dam: ‘Carlo mag mij kroepoekje noemen’

Geplaatst op za 26 apr 2008 om 10:43

Carlo Boszhard en Nicolette van Dam verzorgen vanaf deze avond wekelijks het zaterdagavondamusement voor RTL 4 met de nieuwe show Ik Wed Dat Ik Het Kan. Erland Galjaard verwacht veel van de show: “Met de ervaren showmaster Carlo Boszhard en de zeer talentvolle nieuwkomer Nicolette, bedienen we een breed publiek.Jos Brink noemde zijn sidekick Sandra Reemer in ‘Wedden Dat?’ zijn kroepoekje. Nicolette: “Als tussen Carlo en mij de chemie goed zit, dan vind ik dat prima.”

In de studio ontvangt Carlo Boszhard zeven afleveringen lang personen die bijzondere uitdagingen aangaan. Groot of klein, alleen of met een groep. Weet iemand een prestatie te verbeteren dan staat daar een prijs tegenover. Lukt het niet dan is de prijs voor degene op wiens naam het record staat.

Programmadirecteur Erland Galjaard: “De inhoudelijke basis van het programma zijn bizarre, opmerkelijke en visueel zeer spannende records. Kortom: een ideaal en gezellig programma voor het hele gezin.

In elke uitzending van ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan!’ worden bekende Nederlanders uitgedaagd zichzelf te overtreffen op sportgebied. “Zeven BN’ers proberen elkaar naar de kroon te steken in een recordpoging schoonspringen. In de eerste aflevering daag ik ze uit om mijn record te breken“, vertelt Nicolette. “Ik zet een goed record neer. Ik wed dat ik het beter kan dan Quinty Trustfull, Gigi Ravelli en Koert-Jan de Bruijn.

Ik Wed Dat Ik Het Kan is tussen 20.00 en 21.30 uur te zien op RTL 4.
76 Reacties op “Nicolette van Dam: ‘Carlo mag mij kroepoekje noemen’”


 1. nina

  ik ga zeker kijken

  1.400.000 kijkers

 2. ©hiel

  Waarom staat ‘ie op de foto als Jos Brink? Het moest er toch juist NIET op lijken?

 3. Mart

  Top , ik ga zeket weten kijken en hoop voor carlo en nicolette dat het een succes wordt.

 4. Belg

  Tof dat die nicolette ook gaat presenteren, jammer genoeg niet in vlaanderen! :p

 5. Kevin

  (Mijn god. Wat is Carlo oud geworden zeg :|)

  Ik ga zeker weten kijken. Lijkt me een leuke, grote familieshow die zeker een kansje verdient.

 6. Mark

  Reactie op Kevin:

  Gelukkig blijf ik eeuwig jong ;)

 7. Ronald

  Pffff… 7 afleveringen, toe toe, nou nou. Wat is dat toch met dit soort programma’s dat ze er maar zo weinig van maken?

 8. Robie

  Denk eigenlijk dat dit programma niet zo goed gaat scoren.

  700 a 800 duizend kijkers. Denk zelfs dat Natasja meer gaat scoren.
  Maar je kan beter laag beginnen en steeds verder groeien dan hoog beginnen en steeds lager zakken.

  We zullen morgen (kijkcijfers) wel zien :)

 9. Nick

  Lijkt mij leuk. maar ik denk dat ze het zwaar krijgen tegen over KinderenZingen met sterren. Jammer.

 10. ©hiel

  Q: Pffff… 7 afleveringen, toe toe, nou nou. Wat is dat toch met dit soort programma’s dat ze er maar zo weinig van maken?

  Omdat het 24 weken achter elkaar niet leuk is. Zie Idols :lol:

 11. JB

  Hij staat inderdaad als Jos op de foto, en bij nicolette is het accent niet gelegd op haar wijsheid ;)

  Het is niet live, dat is jammer, dat geeft de show meerwaarde.

 12. pieter

  mij zal niets verbazen als natasja de overwinnen op carlo wordt

  we zullen we zullen

  denk ik
  natasja 1.200.000
  carlo 9.500

 13. Anoniem

  denk dat het programma tussen de 800.000 en de 1.000.000 zal scoren, was zelf ook bij de opname vandaar dat ik beetje weet hoe het er uit zal komen te zien.

 14. MAURICE

  Reactie op Anoniem:
  was het leuk!

 15. sbsfan

  Voor de rtl fan’s denk ik dat sbs het weekend gaat winnen
  gister heef HGT gewonnen en avond gaat KZMS winnen.

  Natasja 1.300.000
  carlo 800.000

 16. Anoniem

  Semi live had leuk geweest,maar omdat het programma om 20.00 komt en z0’n 70 minuten duurt,zou het minstens 110 minuten eerder opgenomen moeten worden en dat had de zweer weg gehaald. Nu is het afgelopen donderdag in de late avond opgenomen en dat geeft meer zweer.

  Life had ook gekund,maar Carlo had wel meer te doen.

 17. sbsfan

  ZO GROTE SHOW MOET EIGELIJK TOCH LIVE ZIJN
  de weddenschappen dat die opgenomen zijn
  ikan me nog wat bijvoorstellen.

  maar rest moet live zijn.

 18. Anoniem

  Reactie op Anoniem: doe eens wat aan je Nederlandse spelling.

 19. nina

  Reactie op sbsfan:

  kan het toch goede show zijn.

 20. ik reageer ook ff...

  Reactie op Anoniem:

  Zweer? Zit er een vervelende ontsteking in dan??? Of bedoel je soms SFEER????

  Btw @ post 2: niet iedereen in een zwart pak met de handen over elkaar is gelijk Jos Brink…

 21. Danny

  Reactie op MAURICE:
  Ja was gezellig, alleen je moest even 2 uur wachten tot de opname begon. Alleen weet ik nog niet precies hoe het eruit zal komen te zien 2 a 3 stukjes gingen ze opnieuw opnemen namelijk.

 22. Anoniem

  FLOPPER DE FLOP!!!

 23. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  HELEMAAL MEE EENS!!!!!

 24. sbsfan

  DE GROOTSTE FLOP OOIT!!!!!!

 25. Mart

  Wordt een topprogramma maar idd jammer dat het niet live is. Geeft toch wel een betere sfeer. Hetzelfde had ik vorige week met life en cooking wat voor 1 keer niet live was en dan merk je meteen verschil.

 26. Bas v.d Kimme

  De laatste keer dat wij echt een heel seizoen hadden
  was bij Postcode loterij wedden dat…? met Reinout in ‘1999.
  Dus ook wel weer leuk dat er een heel seizoen komt en niet eenmalig.

 27. Anoniem

  Lijkt me een leuk programma!

  Ik wed dat ik het kan: 1.300.000 kijkers
  Kinderen zingen met sterren : 900.000 kijkers

 28. Jelmar

  ik ben benieuwd.
  Zal het ‘De eerste, de beste”, “Wedden dat..?”, Postcodeloterij record show”, “Ruud’s Record Show” doen vergeten? :P

 29. Peter | SBSfansite.nl

  Jeetje, wat een negatieve reacties hier… wees blij dat RTL weer met een nieuw programma (durft) te komen!

 30. Anoniem

  Iets met BN’ers, gut wat origineel. Armoe troef op de avond bij RTL4.

 31. Frank

  ik denk eerlijk gezegt dat RTL gaat Winnen want
  ik wed dat ik het kan lijkt mij een kei leuk idee.
  ik denk 1,200,000 / 1,300,000 / 1,400,000.
  Kinderen zingen met sterren het zit al in de naam STERREN.
  daar gaat denk ik niemand naar kijken.
  omdat sterren WEER naar vooren komen bij SBS ook de kinderen hoor.
  maar bij ik wed dat ik het kan komen ook sterren in voor maar niet de hele tijd.
  trouwens KZMS is weer een heel goedkoop programma want het is gesponserd door de sponser bingo loterij.
  ik denk dat Kinderen zingen met sterren 800,000 / 900,000

  Groetjes Frank

 32. Anoniem

  In mijn omgeving hoor ik veel negatieve reacties over Kinderen zingen met Sterren. Ik denk dat Nederland de sterren nu wel zat is, en zéker de SBS-sterren (niet raar bedoeld, maar je kunt tooske, henkjan, la paay en natasja nou niet echt ‘sterren’ noemen). Gelukkig hebben ze met deze, gelukkig eenmalige, uitzending wel wat betere sterren uit de kast getrokken.

  Ik gok de volgende kijkcijfers, domweg omdat er veel fans zijn van Jan Smit etc. Ook heeft SBS6 dit ‘fenomeen’ en ‘spektakel’ al vele malen gepromoot op hun zenders:
  Ik Wed Dat Ik Het Kan: 1.300.000
  Lotto Weekend Miljonairs Super Zaterdag: 1.400.00
  Kinderen Zingen met Sterren: 1.550.000

 33. Anoniem

  Wat komt er volgende week op zaterdagavond op ned 1 in plaats van Paul de Leeuw

 34. elwin

  Een cabaretvoorstelling van Brigitte Kaandorp…

 35. Jopie

  Jopie kunnen we ook op zaterdagavond naar Carlo “Ik kan m’n tong niet in mn bek houden” Boshard kijken

 36. Dennis

  Op 1 ding wint IWDIHK het van SZMS het zeker, en dat is het decor. Armoe ten troef bij SBS6

 37. Thomas2

  Ik zet in voor vanavond in op:

  Mooi! Weer de Leeuw: 1.598.000
  Ik Wed Dat Ik Het Kan: 1.122.000
  Kinderen Zingen met Sterren: 987.000

 38. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Ik vind dat die zweer ook eens weg moet.

 39. Anoniem

  vind het decor van kzms juist leuk. En live orkest, top!

 40. Menno

  nou kinderen met sterren is echt zielig, maarja Carlo ook niet echt een concurrent

 41. yossarian

  Ik heb even heen en weer gezapt. Met zulke concurrentie kan Paul de Leeuw nog jarenlang vooruit..

 42. Patrick

  IWDIHK vind ik gewoon een leuk programma maar of het een hit wordt.. ik betwijfel het. Het decor en stijl is erg mooi, het boeit me echt maar misschien niet de juiste presentatoren. En Yossarian, jij kan je mening vormen met even zappen? Ik vind dat je minimaal een 20 minuten van een programma moet hebben gezien om een echte mening te kunnen geven, bij dit programma hebben ze namelijk veel in de studio maar ook op locatie en afentoe filmpjes tussendoor.

 43. elg

  IWDIHK vond ik wel leuk! Carlo in topvorm als je t mij vraagt! en Nicolette wel ok maar nie heel bijzonder… studio zag op zich wel groot en mooi uit… maar niet heel bijzonder…

  dat kinderen zingen met sterren vond ik eerste nummer leuk maar na verloop van tijd gaat ´t irriteren….

 44. Pat

  Ik miste een beetje de spanning bij IWDIHK , als ik dan als voorbeeld de laatste weddenschap bekijk met bierflesjes voel ik niet de spanning red die het wel of niet. Er vallen flesjes om en gaan flesjes kapot en toch hup alles goed.

  Hopelijk gaan ze het in de komende uitzendingen wat spannender maken en die 1000 euro is aardig bedrag , maar niet dat je zegt wow. Ik vond tegenprestaties toch wat beter bedacht.

 45. Tjeerd

  Jeetje het was echt “Wat ben ik, Carlo, toch leuk” Wat een kutshow. Inderdaad kan Paul de Leeuw nog jaren vooruit

 46. anonieme

  Ik heb een beetje lopen zappen tussen KZMS en IWDIHK.
  KZMS was dramatisch, alleen dat laatste meisje kon redelijk zingen! Volgende week toch maar de hele uitzending van IWDIHK! Leuke show, je ziet wel dat het nog moet groeien..

 47. Anoniem

  IWDIHK CARLO GOED ,LEUKE SHOW VOOR RTL

 48. Erwin | SBS fansite.nl

  Voorspelling:

  Mooi Weer de Leeuw! – 1.673.000
  Ik Wed Dat ik Het Kan – 1.221.000
  Kinderen Zingen met Sterren – 1.089.000

 49. Bas v.d Kimme

  Vond het decor een tikkie minder maar
  voor de rest was het een super show.
  Leuk ook dat Rtl nu weer eens een show
  heeft waar wat actie in zit.

 50. evert

  wat was dat Ik wed een ongelooflijk slechte show. mislukte wedden dat imitatie

 51. Puk

  Niet veel televisie gezien, hij stond wel aan maar ben pas geinteresseerd gaan kijken met de muziek awards en nu met America’s Hardest Prison op Geo. Ik dacht gelijk Mijn Afkickprogramma is Top, ze zouden deze aflevering op RTL4 moeten zetten met die naam, gegarandeerd een hit want het is erg leuke televisie.

 52. Anoniem

  Ik vond ik wed dat ik het kan best wel spannend :)

  Leuke show vond ik het, kan nog iets beter maar wel 1,5 uur geboeid!

  En Nicolette is de aanwinst van 2008!

 53. Anoniem

  leuk concept, slechte presentatie.

 54. Televisiefreaks

  Even een gokje wagen:

  Paul de Leeuw 1.650.000
  Ik wed dat ik het Kan 1.195.000
  Kinderen zingen met Sterren 795.000

 55. JB

  Nicolette was zeker niet op haar best, spanning vond ik maar matig en een grote studio is leuk als je heel de vloer continu gebruikt. Nu bleef het vlak het grootste deel van de tijd leeg, en dan is leegte maar irritant.

  Kinderen zingen met sterren zat aardig in elkaar, maar het is wel een specifiek programma, ik ben niet super idolaat omdat ik niet in de doelgroep pas denk ik.

 56. FELIX

  Top 25 van 26 april 2008
  pos titel abs 6
  1 MOOI WEER DE LEEUW 1.545.000
  2 JOURNAAL 20 UUR 1.322.000
  3 DIT WAS HET NIEUWS 1.316.000
  4 LOTTO WEEKEND MILJONAIRS 1.082.000
  5 HART VAN NEDERLAND 1.012.000
  6 KASSA 995.000
  7 SHOWNIEUWS 882.000
  8 IK WED DAT IK HET KAN 862.000
  9 RAYMANN IS LAAT 844.000
  10 GROETEN UIT DE RIMBOE 747.000
  11 KINDEREN GEEN BEZWAAR 732.000
  12 HALF ACHT NIEUWS 648.000
  13 JOURNAAL 18 UUR 612.000
  14 BLAUW BLOED 572.000
  15 STUDIO SPORT 569.000
  16 NOVA/DEN HAAG VANDAAG 551.000
  17 EENVANDAAG 517.000
  18 EIGEN HUIS & TUIN 484.000
  19 GROOTSTE ROYALTYKENNER VAN NEDERLAND 474.000
  20 BESTEMMING NEDERLAND 455.000
  21 KINDEREN ZINGEN MET STERREN 441.000
  22 LACHEN OM HOME VIDEO’S 398.000
  23 COLD CASE 391.000
  24 BLADE TRINITY 386.000
  25 FOYLE’S WAR 384.000

 57. Anoniem

  Reactie op FELIX: Iedereen heeft door het weer ruim 3/400 duizend kijkers minder.
  Maar GEWELDIG zijn de kijkcijfers voor SBS, heerlijk wat een afstraffing.
  Moet je maar geen kijkcijfers willen scoren over de rug van kinderen.

 58. Anoniem

  Alsof 862.000 kijkers voor de met veel bombarie en talloze positieve persberichten en promo’s aangekondige show van Carlo zo’n grote overwinning is, zouden we daar voor de grap 3/400.000 bijtellen is het nog maar matig

 59. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Reactie op Anoniem:
  inderdaad ik vond iwdihk erg leuk en goed!

 60. jeroen

  Wat een topshow voor Carlo en Nicolette, geweldig decor, leuke uitdagingen en super zaterdagavond gevoel. Het weer was de grootste concurrent, maar bij regen zit deze show gebakken. Gefeliciteerd Carlo en Nicolette! Reactie Anoniem: Iemand die boven de miljoen kijkers matig noemt, heeft totaal geen verstand van tv maken.

 61. Anoniem

  Carlo heeft een vette hit te pakken.

  Meteen de eerste week bijna 900.000 kijkers en een knallende TOP10 positie en dat met dat mooie weer!

  Volgende week worden dat er met gemak 1,3 miljoen als Paul de Leeuw eindelijk opgerot is.

  SBS met Natasja de heks, floperdeflopflopflop

 62. pieter

  bah bah bah wat waardeloos
  kzms

 63. Anoniem

  @Post 57 Had je net zo gereageerd als het programma van RTL was geweest?

 64. ©hiel

  Q: 21 KINDEREN ZINGEN MET STERREN 441.000

  Gelukkig! Als dat ook 1,5 miljoen kijkers zou trekken… Een speciaal journaal iedere dag, ál die promo’s :)

  Singing Bee de herhaling is overigens geschrapt en vervangen door Ogilvee

 65. jan

  vette hit voor carlo? de helft minder kijkers dan ik hou van holland en we zullen nog maar afwachten wat er vanover blijft volgende week

 66. rene

  @ jan
  helft minder inderdaad. maar kijk naar marktaandeel!!!!!!
  17%, had minimaal 20% moeten zijn

 67. Anoniem

  Vooral het weer heeft bij veel programma’s kijkers weggesnoept. Dit is zeker een programma wat rond de 1 miljoen kán scoren, maar zoals al eerder is gezegd, kan je er wel 300/400.000 kijkers bijtellen de volgende keer door het weer. Dat neemt niet weg dat KZMS dan ook 700.000 kijkers zouden krijgen, maar dat betwijfel ik…

 68. Patrick

  Alle kijkcijfers lijken slechter door het weer, ook Paul lijdt. Maar een topscore als ihvh zit er niet in voor Carlo ben ik bang, maar ik denk dat het volgende week wel hoger is aangezien Paul dan weg is.

 69. Anoniem

  Bijna 900.000 kijkers voor Carlo, bijna 450.000 kijkers voor Natasja.
  Toch netjes, zeker als je ziet dat er gisteren ruim 700.000 minder tv kijkers waren gisteravond. Beide programma’s kunnen dus nog groeien.

 70. Patrick

  Trouwens mijn complimenten over de show, decor, sfeer, licht, muziek, geluid, alles. Dat was perfect.

 71. maurice

  Reactie op Patrick:
  mee eens

 72. Tim20

  Ik vond “Ik wed dat ik het kan!” & “Kinderen zingen met Sterren” allebei erg slecht. Ik heb eerst “Ik wed dat ik het kan!” gekeken, maar ben met 20 minuten al weggezapt. Wat liep dat rommelig zeg! De presentatie was slecht en de opdrachten die de kandidaten moesten doen zijn niet echt boeiend. Daarna ben ik even gezapt naar “Kinderen zingen met sterren”. Nou, daar ben ik met 5 minuten al weggezapt. Ongelooflijk, wat een slécht programma. Ik had gehoopt dat SBS6 er wat meer zou van maken, maar als het zó moet, dan nog liever een film op de zaterdagavond. Gelukkig voor SBS6 dat het maar 4 afleveringen telt, daarna gauw iets nieuws verzinnen, of dus een film! Dankzij KZMS zijn ook de cijfers van Groeten uit de Rimboe flinkt gedaald. Erg jammer, het was een leuke aflevering. Na die twee aanfluitingen van de commerciëlen heb ik MWDL maar gekeken, toch nog hét top-amusement van de zaterdagavond. Nu het afgelopen is, is er op de zaterdagavond helemaal niets leuks. Dan maar hopen van RTL7 of Veronica een leuke film progammeerd. Moet ik daar maar naar kijken! Want die twee ‘amusementshows’ van RTL4 en SBS6 zijn 3 keer niks.

 73. Anoniem

  Reactie op Anoniem: post 63 JA,
  het maakt niet uit welke zender dit uitgezonden zou hebben, ik zou het altijd verkeerd vinden.

 74. Mart

  Jammer dat ze ik wed dat ik het kan niet eerder in het tv seizoen hebben gezet. Door het weer halen ze een stuk mindre kijkers. Als ze dit nou eind augustus hadden neergezet ipv de HH van andre van duin dan hadden ze nu mooi die hh in kunnen zetten. van augustus tot eind oktober zo voor idols had deze show makkelijk 1.5 miljoen kijkers getrokken. Hoop voor het programma dat er nog een regenachtige zaterdag komt. Ik vond het een topshow en kijk volgende week absoluut weer. Ben ook benieuwd of de show donderdag in de HH veel kijkers gaat trekken

 75. ano

  Het is niet live, niet spannend, niet leuk. Kortom snel van de buis ermee!!!

  Geef aub Wedden Dat terug aan het grote publiek met grote records en echt spannende televisie!

  Deze show is dusdanig laag bij de gronds dat ik echt volgende week geen hond meer kijkt!

 76. Anoniem

  Carlo was top, show gaat beter worden!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.