Netmanager: ‘Loretta Schrijver trekt te weinig kijkers’

Geplaatst op za 26 apr 2008 om 10:45

Netmanager Lennart van der Meulen van Nederland 2 vindt dat het dagelijkse praatprogramma van Loretta Schrijver te weinig kijkers trekt in de middag. Waar haar voorganger Catherine Keyl soms 800.000 kijkers trok, zakte Loretta terug naar zo’n 350.000 kijkers. “Te weinig“, zegt Van der Meulen. Catherine wil in het Algemeen Dagblad ‘niet lullig doen’. “Maar laat ik dit zeggen: vorig jaar zei ze in een interview dat ze dat babbelpro- gramma wel even zou verbeteren. Nou, oké, dat zien we dus.

Lennart van der Meulen vindt 350.000 kijkers te weinig. “Met herhalingen van James Herriot halen we dat ook. Zo’n programma moet makkelijk 500.000 mensen kunnen bereiken. Het moet actueler en urgenter. Er moet iets meer aangehaakt worden bij wat er speelt in de wereld. Premières, showbizz, in dat soort studioprogramma’s moet je daar toch net iets meer mee.

Jan Slagter, voorzitter van Omroep MAX, ziet ook verbeterpunten. “Het moet actueler“, zegt hij in het AD. “Een film als Fitna gaat te ver, maar er staan iedere dag genoeg onderwerpen in de krant waaraan we aandacht kunnen besteden. Daar gaan we in de zomer goed over nadenken. De klad kwam al in de kijkcijfers door de verhuizing van Nederland 1 naar Nederland 2, maar de laatste tijd gaat het wel erg hard.

Door haar manier van presenteren haalt Loretta Schrijver vaak de blooperrubriek van De Wereld Draait Door. Jan Slagter in de krant: “Op iedere presentator valt wel wat aan te merken. Aan de reacties merken we dat er een vaste groep is die graag naar haar kijkt. Ze past in het programma, heeft warmte. Je moet niet vergeten dat er een enorme druk op haar ligt. Natuurlijk is de ene uitzending meer geslaagd dan de ander. Maar dat denk ik bij De Wereld Draait Door ook. Als het format straks herschreven is, wordt het voor haar ook makkelijker.”
22 Reacties op “Netmanager: ‘Loretta Schrijver trekt te weinig kijkers’”


 1. Tim20

  Loretta had gewoon het RTL Nieuws moeten blijven doen……. was ze écht goed in

 2. Anoniem

  Reactie op Tim20:
  Helemaal mee eens

 3. Erwin

  Even een reactie hierop: Catherine wil in het Algemeen Dagblad ‘niet lullig doen’. “Maar laat ik dit zeggen: vorig jaar zei ze in een interview dat ze dat babbelpro- gramma wel even zou verbeteren. Nou, oké, dat zien we dus.”

  Kijkcijfers zeggen niet of het programma daadwerkelijk goed is, zou Caterine inmiddels wel moeten weten..

 4. mediafreak No 1

  Loretta zou eens beter naar mensen moeten luisteren, die echt weten hoe ze een programma moeten maken. Brood en spelen: Jan Smit, Frans Bauer horen thuis in zo’n programma. Er moeten meer verrassingen in komen: niet altijd muziek aan het eind van het programma; meer actuele zaken, meer weergaven zoals een test; de dokter als vaste gast én een presentator erbij!!!!

 5. joost

  ik had hier al’s op gereageerd,met name loretta zelf,t is volgens my een super aardige vrouw en het nieuws deed ze fantastisch maar dit?? nee,sorry loretta maar het is te saai en te traag,en idd het kan actueler en sneller! nou denk ik wel toen catherine het programma deed het veel beter was,en sneller,ik snap best dat de doelgroep ouderen zyn maar die vonden dit zelfs te traag! en die 150.000 leden moeten wel gehaald worden dhr slagter!! dus actie, breng catherine terug,onder haar voorwaarden,of 2x catherine en 2x myrna! !

 6. Corné

  Dit is niet echt wat voor haar.

 7. Tjeerd

  Wat een kutwijf is die catherine toch met haar:

  “Catherine wil in het Algemeen Dagblad ‘niet lullig doen’. “Maar laat ik dit zeggen: vorig jaar zei ze in een interview dat ze dat babbelpro- gramma wel even zou verbeteren. Nou, oké, dat zien we dus.”

  Alsof zij zo geweldig was

 8. bluffy

  catherine(die nu geen programma heeft maar dat wel wil) is achter de schermen een bitch, vraag het annemarie van gaal maar, en genoeg redactieleden van de 5 uurshow denken daar net zo over.wat een naar mens.

 9. bluffy

  catherine was ook in de 5 uurshow al een echte bitch.

 10. JB

  Op 1 pak je makkelijker 800k kijkers dan op 2, en daarmee is Catherine huichelaar van de maand

 11. ©hiel

  I love catherine! Zó! Dat maakt al die negatieve reacties wel weer goed dacht ik zo :lol:

 12. David

  Vond haar bij RTL ook al niet best. Tekstje voorlezen ging nog wel maar zodra er live een gesprek met verslaggevers gevoerd moest worden zakte ze ook vaak door het ijs. Tijd voor pensioen zou ik zeggen, of toch iets met Martin Gaus?

 13. bluffy

  @tjeerd: je hebt helemaal gelijk, annemarie van gaal weet er ook alles van en de redactie leden van alle programmas waar keyl meesamenwerkte.

 14. Ingrid Spaans

  Wat een gewauwel. Lekker slim van de netcoordinator om via de pers het programma aan de kaak te stellen. Nu is het bijna onmogelijk om het programma uit het dal te halen. Is de macht van de netcoordinator niet te groot aan het worden als hij dit soort zaken in het openbaar kan zeggen. Hij had dit met max moeten bespreken en met Loretta. Dit is echt achterbaks.

 15. Peter

  Helemaal mee eens. Ik ben zelf programmamaker bij de NPO en je ziet de macht van de netcoordinator steeds meer groeien. Raad van Bestuur grijp in!
  Sinds wanneer gaat de netcoordinator over de INHOUD van de programma’s.
  Daar gaan de omroepen over. Ik vind het sneu voor Loretta, zij verdient dit niet. Als dit ‘lulletje rozewater’ = netcoordinator Lennart (uitspraak Paul de Leeuw) een beetje vent is dan belt hij Loretta en had haar niet via de media afgezeken. Wij ondervinden als omroep steeds meer bemoeienis van de ‘heren’ netcoordinatoren

 16. Puk

  De uitzending met Rob de Nijs heb ik toevallig gezien, maar de truttigheid was troef, ” waar kijk je op terug?” vraagt ze de Nijs en dat antwoord kon ik ook wel dromen, een lange reeks optredens met veel ups maar ook wat downs, gaap, maar het zat dan ook vol met bejaarden. Kennelijk hebben ze wat leukers gevonden op dat tijdstip op tv, wellicht de regionale zender, want dat vind ieder voor zich best leuk om te zien wat er in de stad gebeurt. En een nieuwe Oprah zou op 1 kunnen scoren, maar laat ze daar dan wel Maritza Russel en niet Catherine neerzetten. Een beetje meer kleur op tv kan in een multi culti tijdperk als de onze geen kwaad. Maar het programma mag ook wat later, want een drukke carrierevrouw is op dat tijdstip niet thuis.

 17. Jerry

  Maar sinds wanneer is Max voor de drukke carrierevrouw?

 18. Puk

  Had ik het over Max dan? Een nieuwe Oprah lijkt me gepast waar de huidige Oprah ook staat geprogrammeerd. Dat is als ik het goed heb RTL, die hadden het laatst toch over een soort Oprah achtige show? Of wasdat een andere zender en moet ik hier decennia terug op dit forum om dat uit te vogelen?
  Maakt het trouwens uit waar het komt? Het moet er gewoon komen.

 19. Anoniem

  “Maakt het trouwens uit waar het komt?” ja, dus niet bij max

 20. Puk

  Nouja in elk geval wordt het tijd voor een multicultureel praatprogramma en waar maakt niet zoveel uit.

 21. Anoniem

  Reactie op Peter: amen

 22. Amber

  Nederland 1,2 en 3 hebben nooit iets leuks dus ik kijk er nooit naar.
  De films zijn waardeloos en de zogenaamde series die ze uitzenden hebben nog veel te leren. Minstens twee van die zenders kunnen de lucht uit, 1 is eigenlijk al teveel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.