Netmanager: ‘Loretta Schrijver trekt te weinig kijkers’

Netmanager Lennart van der Meulen van Nederland 2 vindt dat het dagelijkse praatprogramma van Loretta Schrijver te weinig kijkers trekt in de middag. Waar haar voorganger Catherine Keyl soms 800.000 kijkers trok, zakte Loretta terug naar zo’n 350.000 kijkers. “Te weinig“, zegt Van der Meulen. Catherine wil in het Algemeen Dagblad ‘niet lullig doen’. “Maar laat ik dit zeggen: vorig jaar zei ze in een interview dat ze dat babbelpro- gramma wel even zou verbeteren. Nou, oké, dat zien we dus.

Lennart van der Meulen vindt 350.000 kijkers te weinig. “Met herhalingen van James Herriot halen we dat ook. Zo’n programma moet makkelijk 500.000 mensen kunnen bereiken. Het moet actueler en urgenter. Er moet iets meer aangehaakt worden bij wat er speelt in de wereld. Premières, showbizz, in dat soort studioprogramma’s moet je daar toch net iets meer mee.

Jan Slagter, voorzitter van Omroep MAX, ziet ook verbeterpunten. “Het moet actueler“, zegt hij in het AD. “Een film als Fitna gaat te ver, maar er staan iedere dag genoeg onderwerpen in de krant waaraan we aandacht kunnen besteden. Daar gaan we in de zomer goed over nadenken. De klad kwam al in de kijkcijfers door de verhuizing van Nederland 1 naar Nederland 2, maar de laatste tijd gaat het wel erg hard.

Door haar manier van presenteren haalt Loretta Schrijver vaak de blooperrubriek van De Wereld Draait Door. Jan Slagter in de krant: “Op iedere presentator valt wel wat aan te merken. Aan de reacties merken we dat er een vaste groep is die graag naar haar kijkt. Ze past in het programma, heeft warmte. Je moet niet vergeten dat er een enorme druk op haar ligt. Natuurlijk is de ene uitzending meer geslaagd dan de ander. Maar dat denk ik bij De Wereld Draait Door ook. Als het format straks herschreven is, wordt het voor haar ook makkelijker.”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen