862.000 kijkers voor Ik Wed Dat Ik Het Kan

Geplaatst op zo 27 apr 2008 om 9:33


De kijkcijfers van zaterdag 26 april 2008 (SKO)

Ik Wed Dat Ik Het Kan (RTL4, 19:59) – Het nieuwe zaterdagavondprogramma Ik Wed Dat Ik Het Kan met showmaster Carlo Boszhard werd zaterdagavond door 862.000 kijkers (madl: 17.2%) bekeken. Op hetzelfde tijdstip trok alleen Paul de Leeuw meer kijkers met Mooi Weer De Leeuw (1,5 miljoen). Carlo Boszhard en co-host Nicolette van Dam wonnen wel ruim van de nieuwe show Kinderen Zingen Met Sterren op SBS 6. Naar deze zangshow met kinderen keken 441.000 mensen.

RTL 4 heeft de ambitie om op zaterdagavond weer groot amusement te brengen. Na Idols kwam Linda de Mol met Ik Hou Van Holland. Deze show van Talpa sloot vorige week af met anderhalf miljoen kijkers en keert volgend seizoen terug op de buis. Ik Wed Dat Ik Het Kan is de opvolger van deze succesvolle show. Carlo Boszhard begrijpt dat zijn programma wordt vergeleken met Wedden Dat?. “Mijn nieuwe show heeft raakvlakken met Wedden Dat?, maar is volledig anders van opzet. In Wedden Dat? kwam bijvoorbeeld een superster als Joan Collins opdraven die net deed alsof ze iemand had meegenomen die een geweldige prestatie kon leveren. In mijn programma mogen records worden verbroken.

Kinderen Zingen Met Sterren (SBS6, 19:58) – Het nieuwe amusementsprogramma Kinderen Zingen Met Sterren Op Weg Naar De Grootste Bingo Ooit met presentatrice Natasja Froger wist zaterdag het succes van De Nieuwe Uri Geller niet te evenaren. Slechts 441.000 mensen (madl: 8.8%) mensen keken naar het programma. Volgens De Telegraaf is het maar goed dat Ik Hou Van Holland nu gestopt is. “Anders had Linda op de zaterdagavond moeten concurreren met haar vriend Jeroen Rietbergen. De 37-jarige toetsenist speelt in de begeleidingband van Kinderen zingen met Sterren op SBS“, schrijft de krant. Jeroen van der Boom nam het op tegen Gerard Joling in de eerste uitzending. Van der Boom is in korte tijd enorm succesvol geworden. Toch heeft hij nog een wens: zingen met Robbie Williams. “Hij is misschien niet de beste zanger, maar wel een waanzinnige entertainer. Ik denk dat Robbie Williams vast wel een lijstje met artiesten heeft met wie hij ooit nog een duet zou willen opnemen. Ik ben nuchter genoeg om te weten dat Jeroen van der Boom of niet op het lijstje staat, of helemaal onderaan.

Bestemming Nederland (RTL4, 18:58) – Cynthia Abma en Koert-Jan de Bruijn zijn het nieuwe presentatieduo van Bestemming Nederland op RTL 4. “Ik geef voor een echte vakantie toch de voorkeur aan het buitenland. Dat heeft puur met het weer te maken. En even geen Nederlanders om me heen. In positieve zin, hoor. Vakantie in Nederland is leuk voor een weekje, of een lang weekend. Hoewel… voor de opnames kom ik nu op plekken waar ik nooit eerder ben geweest. Met grote schaamte moet ik bekennen dat ik deze week voor het eerst op de Waddenzee ben geweest. Toen ik die zeehondjes zag, dacht ik echt ’waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?’“, vertelt Cynthia Abma in De Telegraaf. “Ik vind het ontzettend leuk om te presenteren. Mensen vragen dan direct of je ophoudt met acteren, maar dat is gewoon onzin. Waarom altijd in hokjes denken. Ik wil gewoon en-en. Als er nu een leuke komedie of een mooie dramaserie voorbij zou komen; heel graag!

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
129 Reacties op “862.000 kijkers voor Ik Wed Dat Ik Het Kan”


 1. Jeroen

  Ik Wed Dat Ik Het Kan: vaag concept (anderen moeten een record proberen te verbreken maar wat nu als niemand zich daaraan waagt?), erg lelijk decor, lelijke tunes (het lettertype van de huisstijl lijkt wel een beetje van Jensen! gejat), chaotisch en die Nicolette van Dam vind ik (persoonlijk) een lelijke hoer.

  Jammer RTL, weer niet gelukt.

 2. elg

  er is over het algemeen veel minder tv gekeken… wat komt denk ik door het mooi weer! Zelfs Paul de Leeuw die meestal tegen de 2.000.000 aan zit, scoort nu 1,5 miljoen kijkers… vind voor IWDIHK nog geen eens zo slecht met 862.000 kijkers.. KZMS met 440.000 is wel heel erg laag!!!

  Ben benieuwd hoe volgende week de scores zijn als de Leeuw op vakantie is en Brigitte Kaandorp word herhaald….

 3. Bernie

  Oei, ik ben bang dat Ik wed dat ik het kan uitloopt op een flop. Ik Hou van Holland had de eerste keer veel meer kijkers, 1,2 mijoen. Ik heb alleen nog maar de eerste 10 minuten van het programma gezien, de rest moet ik nog even kijken. Maar wat ik zag, was dat het er gelikt uit zag.

  Kinderen Zingen met Sterren is denk ik de grootste flop van de avond. Ik ben blij dat de kijkers ook meer selectief gaan kijken, en niet meer de eerste de beste sterren show gaan kijken. Ze moeten bij SBS is met wat meer nieuwe programma’s komen, nieuwe orginele formats.

  Al met al zie ik ook dat alle kijkcijfers van deze zaterdag avond niet heel erg hoog waren, ik denk dat de mensen vooral op het terras zaten. Misschien dat daarom de kijkcijfers van beide programma’s wel iets gaan stijgen, we zullen zien.

 4. winnie

  Idd wat een lage cijfers voor 2 nieuwe shows. Ik vond KZMS niet echt boeiend maar IWDIHK kon mij ook niet echt boeien.
  Volgende week ben ik zaterdag niet thuis, dus laat ik het allemaal aan mij voorbij gaan. Jammer dat IHVH afgelopen is, was veel gezelliger dan IWDIHK.

 5. Anoniem

  Zo enorm veel reclame is er gemaakt voor dat kinderen-zingen-met-sterren: zelfs en journaal na hvnl. En toch nog geen half miljoen kijkers. Ik denk nu trouwens niet dat Shownieuws een zaterdag-avond-kijkcijfer-peiling doet.. laatst deden ze dat met de vrijdagavond dat Gordon geflopt was en dat hun o-zo geweldig waren.

 6. Anoniem

  Ik bekijk net Kinderen Zingen met sterren, en inderdaad: het lijkt wel een programma van Jetix/Nickelodeon! Ik wed dat ik het kan vond ik daarintegen wel erg goed. Ik verwacht dat het nog wel zal groeien vanaf volgende week als Paul de Leeuw er niet meer tegenover staat.

 7. Anoniem

  RTL: wordt wakker! een film om kwart voor 11 uitzenden op rtl4 werkt niet!

  Verder bijzonder lage cijfers voor kinderen zingen… (gelukkig maar)

 8. bert

  ik vond iwdihk leuk

  aan alle SBS KIJKERS RTL DOET GEWOON BETER
  KIJK NAAR DE KIJKCIJFERS OKE OP VRIJDAGAVOND HEBBEN ZE GEWONNEN
  MAAR DE REST DE WEEK IS SLECHT

 9. Sebas

  Op dagen zoals gister kijk je niet naar absolute kijkcijfers, maar naar marktaandelen. IWDIHK levert dan 8% in op de laatste IHVH (van 25% naar 17%).

 10. Simon

  Gelukkig voor SBS heeft Kinderen zingen met Sterren maar 4 afleveringen!!!

 11. Anoniem

  Het marktaandeel van IWDIHK is toch nog best goed. Het zit boven het zendergemiddelde!

  En Ik hou van Holland begon met 19.2% marktaandeel en is later gegroeid tot 25.0%! Misschien is dit met Ik wed dat ik het kan ook het geval?

 12. Sebas

  Vanaf volgende week zal alles anders zijn door het wegvalen van Paul.

 13. Tim20

  Ik vond “Ik wed dat ik het kan!” & “Kinderen zingen met Sterren” allebei erg slecht. Ik heb eerst “Ik wed dat ik het kan!” gekeken, maar ben met 20 minuten al weggezapt. Wat liep dat rommelig zeg! De presentatie was slecht en de opdrachten die de kandidaten moesten doen zijn niet echt boeiend. Daarna ben ik even gezapt naar “Kinderen zingen met sterren”. Nou, daar ben ik met 5 minuten al weggezapt. Ongelooflijk, wat een slécht programma. Ik had gehoopt dat SBS6 er wat meer zou van maken, maar als het zó moet, dan nog liever een film op de zaterdagavond. Gelukkig voor SBS6 dat het maar 4 afleveringen telt, daarna gauw iets nieuws verzinnen, of dus een film! Dankzij KZMS zijn ook de cijfers van Groeten uit de Rimboe flinkt gedaald. Erg jammer, het was een leuke aflevering. Na die twee aanfluitingen van de commerciëlen heb ik MWDL maar gekeken, toch nog hét top-amusement van de zaterdagavond. Nu het afgelopen is, is er op de zaterdagavond helemaal niets leuks. Dan maar hopen van RTL7 of Veronica een leuke film progammeerd. Moet ik daar maar naar kijken! Want die twee ‘amusementshows’ van RTL4 en SBS6 zijn 3 keer niks.

 14. Bernie

  Dat is waar ook, dan kunnen de kijkcijfers inderdaad drastisch gaan veranderen. Maargoed, Volgende week is er geloof ik een voorstelling van Brigitte Kaandorp op nederland 1. Dat is misschien ook wel goed voor 1,4 miljoen kijkers. Cabaret voorstellingen scoren meestal goed op ned 1 :o

 15. Ramazzotti

  @ Sebas please please komt met inhoud anders hou je mond. Alle programmas werden gister avond niet echt goed bekeken Paul de Leeuw heeft gemiddeld 1.9 miljoen kijkers ik denkd dat heel veel mensen gewoon geen televise hebben gekeken Groeten uit de Rimboe is ook noooit onder de miljoen kijkers geweest en gister 700 duizend ik gelooof nog steeds dat het cijfers volgende week heel anders uit gaan zien.

 16. Anoniem

  Kinderen zingen met sterren is een hele mooi progrmma goed gemaakt Natasja doet het hartestikke goed ik begrijp echt niet waarom jullie zo negatieve over het programa zijn wat een stelletje zeikeirds zeg

 17. Ramazzotti

  OHH SORRY IK BEDOEL BERT POST 8.

 18. nosmoke

  Ik wed dat ik meer ergernis heb dan menigeen over programma “ik wed dat….” wedden!?

 19. Thom

  Het was gisteren erg warm, dus het is best logisch dat de programma’s minder scoren. IHVH begon met 1,2 miljoen kijkers ja, maar toen was het wel nog begin maart met bar-slecht weer.

 20. Anoniem

  Grootste SBS flop ooit?

 21. tijs

  iwdihk leuke nieuwe show voor Rtl en Carlo met hoog marktaandeel boven zender gemiddelde

 22. hallo zon

  Was lekker weer gister marktaandeel hoog voor Boszhard en Van Dam.

 23. Anoniem

  Zit net te kijken naar de show….geweldig leven de dvd

 24. P@trick

  Wat een onzin om nu te stellen dat het programma van Carlo een flop wordt, het was erg leuk en uiteraard moet het nog een beetje groeien, maar de belangrijkste oorzaak van de minder kijkers is toch echt het mooie weer, daar kun je niet omheen.
  Iedereen heeft gisteren zo een 3/400 duizend kijkers minder dan normaal, neem als voorbeel NED1.

  Maar dat SBS ZO weinig kijkers heeft had ik ook niet gedacht, ik denk nou daar kijkt de dezelfde fanbois wel naar die altijd kijkt naar SBS, maar gelukkig zijn er toch nog verstandige mensen.
  Kijkers scoren over de rug van kinderen vind ik walgelijk, egaal bij welke zender dit te zien zou zijn.

  Trouwens wie heeft “dit Was het Nieuws gezien”? wat een superflauw gezeur gisteren van Raoul, de enige die nog een beetje leuk was was Harm zelf.
  Het was een superslechteuitzending gisteren, vond ik.

 25. Anoniem

  Trouwens dat Programma met die korte titel bij SBS, heeft nog minder kijkers dan de slechte film van vorige week:))))))))))))))))))))))))

 26. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Koop een vlaggetje en ga het vieren! -_-

 27. Anoniem

  Reactie op Anoniem: in dit geval doe ik dat ook werkelijk, echt super deze kijkcijfers voor SBS.

 28. sbsfan

  de nieuwe programma’s van SBS score bijna allemaal redelijk goed

  SBS komt teminste nog met nieuwe programma’s kan niet zeggen van RTL
  Als ze een nieuw programma presenteren wordt het flop bijvoorbeeld
  zingt bee AYNIL doet het ook niet weldig

  en Gtst heeft ook niet meer de kijkcijfers die ze eigelijk zo moeten halen

 29. Tjeerd

  Carlo is gewoon een ijdeltuit en dus niet voor dit programma geschikt. In de programma moeten de kandidaten in het middelpunt staan en dat staat Carlo niet toe. Carlo heeft niet het ‘warme’ wat een presentator van zo een soort programma nodig heeft.

 30. RTL GJ

  Ja vond het een redelijk programma… RTL is iig 500.000 kijkers kwijtgeraakt… maar… paul scoort ook slechter net als de rest… het mooie weer he :D

 31. Tjeerd

  Ik kan mij niet voorstellen dat de cijfers van Kinderen zingen met sterren voor SBS een deceptie is. Iedereen weet dat het concept ….met sterren wel zijn beste tijd heeft gehad.

 32. elg

  Rtl 4 heeft de herhaling van Singing Bee vanavond vervangen door die van Derek Ogilvie

 33. Tosti

  Vreselijk slechte cijfers voor SBS6

 34. Anoniem

  Reactie op sbsfan: Dream on!!!!
  SBS komt met beduidend minder nieuwe programma’s dan RTL.
  en dit programma scoord TERECHT slecht.

  Carlo was super, Nicolette deed het isteren voor de eerste keer, vergeet dat niet, ook zij moet nog wat groeien in het programma, maar verder was het echt goed, spannend en leuke weddenschappen.

 35. gerard

  Jongens Jongens wat zijn jullie toch erg. gedraag je.

  ga lekker naar buiten en geniet van het mooie weer

 36. Televisiefreaks

  Ik wed dat ik het kan is een goede show en Carlo had hier meer kijkers mee verdient. Hij zet nu een Monte Carlo kijkcijfer neer van ruim 800.000, terwijl dit programma leuker is om naar te kijken.

  Kinderen zingen met Sterren scoort terecht laag met ruim 400.000 kijkers. laten we hopen dat SBS nu eindelijk de ogen opent en stopt met het uitzenden van de ene na de andere sterrenshow.

  Paul de Leeuw scoort deze week hetzelfde aantal kijkers als Linda de Mol vorige week. Een zeer juiste keuze van RTL om Linda in het najaar terug te laten keren met Ik hou van Holland.

  Volgende week verwacht ik 1,3 miljoen kijkers voor Brigitte, Carlo zal de miljoen kijkers aantikken en SBS 6 mag laag blijven met 600.000 kijkers.

 37. Erwin | SBSfansite.nl

  @ Gerard: Helemaal gelijk, ga eens naar buiten zeg!

  Ik heb zojuist de cijfers bekeken, en Paul van harte! Carlo show en Kinderen show zelf niet gekeken (heb gister geen tv gekeken) dus kan daar niet over oordelen. Maar nog geen miljoen kijkers, is écht slecht voor RTL 4. SBS 6 doet het nog slechter met slechts 400.000 kijkers, maargoed de budgetten qua programma’s verschillen flink, en is RTL alsnog de grootste verliezer.

 38. JB

  Als alles dan 400k minder kijkers heeft getrokken, dan had KZMS op een normale zaterdag dus gewoon meer dan 800k aan kijkers gehad. en dat is dan toch weer netjes ;)

 39. Anoniem

  Best goede cijfers voor Ik Wed Dat Ik Het Kan, volgens mij had de eerste aflevering van Ik Houd van Holland een soortgelijk marktaandeel en dat is later uitgegroeid tot een succes. Door het goede weer, wordt er echter veel minder tv gekeken en zijn de absolute kijkcijfers veel lager. Dus ik denk dat we volgende week moeten afwachten hoe het verder gaat met Carlo & Nicolette…

 40. floor

  ik wil alleen even zeggen dat carlo goede show neer heeft gezet
  SUPER!!! jammer van de kijkcijfers volgende week beter je kan het

  wat betreft SBS ZEER ZEER ZEER SLECHT!!!!

 41. //DESH\\

  Ik vond IWDIHK en KZMS allebei erg tegenvallen. Spijt dat ik niet gewoon naar Paul heb gekeken!

 42. Brainwave

  Reactie op sbsfan: Doe niet zo zielig met je anti houding. Het gaat om de programma’s en wat boeit het nou wie het uitzend. Verzuild denken is zo ouderwets.

 43. Anoniem

  Reactie op JB: maar nog steeds veeeeeeel minder dan ze verwacht hadden.
  Niet alleen SBS had meer verwacht ook de sponsor, dus het is ook met die 400 duizend kijkers extra heel slecht.
  Het had toch echt boven rond of boven het miljoen moeten zitten.

 44. Erik

  Ik vind carlo zobieso maar een walgelijke vent!. nicolete is als actrice helemaal top maar nee dat presenteren is niks!. ik schat volgende week tussen de 600:000 & 700:000 kijkers!.

 45. rem

  de grootste flop van RTL: Singing Bee scoort nog beter als kinderen schijten met sterren!!

 46. johan b.

  kleine reactie: zelf het gehele weekend geen tv gezien, andere verplichtingen.
  Maar het gezeur over top RTL, flop SBS en andersom en de “haat” (Fred) t.ov. de PO zijn van die dingen dat ik de meeste reacties niet meer lees. Het is nu eenmaal zo dat bepaalde avonden de PO het hoogst scoort (maandag bv.) en dat een andere avond RTL het hoogst scoort of SBS weer op die andere avond. Dit boeit toch niet echt. Je kijkt naar programma’ vanwege de inhoud of in bepaalde gevallen wegens gebrek aan kwaliteit (DGK). Hoe dan ook, de medewerkers van de PO, RTL en SBS doen een stuk vriendelijker tegen elkaar als dat sommigen van jullie hopen. Ik heb het gevoel dat sommigen posters hopen dat de RTL’ers het liefst de SBS’ers in elkaar rammen of andersom. Echt stompzinnige reacties hier af en toe. En inderdaad, na deze post, ga ik lekker van het mooie weer genieten, dus geen tv.

 47. !#Michael#!

  Reactie op sbsfan:

  Nieuwe SBS6 programma scoren allemaal goed?! DQ 700dznd, Afvallers XXL 700dznd, Hotel 250dznd, B&B 350dznd (van 750dzn op RTL4), Herrie in het Hotel 1.2mln, Mijn tent is Top 1.1mln etc …

  RTL4 introduceerde met succes IHvH gem 1.3/1.4mln kijkers, Secret Miljonair 1.1mln, 6e zintuig 1mln, Help mijn man kan niet klussen 1mln, Voetbal Vrouwen 1mln etc …

  Wat je argument over GTST betreft … nee HvN vroeg en Shownieuws vroeg halen de cijfers die actualiteiten rubrieken zouden moeten halen … De voor avond van RTL4 is nog steeds de best bekeken van alle Nederlandse zenders , zelfs beter dan die van Ned1 … waar alleen het NOS Journaal echt vlamt en re rest tussende 600/700dznd zit (gemmideld)

  Lijkt een btje op jalozie!!!

  Verder moeten we bij IWDIHK echt kijken naar het marktaandeel wat met 17.2% hoger is dan dat van de gemmidelde Idols aflevering … volgende week met MWDL in een hele vroege zomerstop en met miss iets minder mooi weer gaat dat vast wel over het Miljoen…

  Verder KZMS scoort slecht, zoals ik al voorspelde, het scoorde zelfs slechter dan de eerste 1malige editie die nog 591dznd kijkers trok … SBS6 is lekker op de snuit gegaan en terecht word maar wat creatiever daar!

  Want alle RTL introducties zijn weldegelijk andere soorten programma’s als de talentenjachten en with the stars shows die SBS6 uitmelkt op het moment … Na dat RTL daar de trent mee zette … Bij SBS lopen ze toch altijd achter de hype aan :lol:

 48. !#Michael#!

  Herrie in het Hotel 1.2mln, Mijn tent is Top 1.1mln etc … <– moet bij RTL staan natuurlijk ;)

 49. floor

  Reactie op sbsfan:

  Gisteren groote praatjes super kzms
  en vandaag het zielige mannetje uit hang en zeggen wat er niet allemaal
  niet goed is met rtl
  wagelijk

  als je wat de klagen hebt moet bij SBS zijn en niet hier de sfeer gaan verpesten.

 50. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Ik vind 700.000 voor De Afvallers XXL best wel goed!
  En jij zegt dat ze bij SBS6 wat creativer moeten worden? Hahahhahahahahahahahaha laat me niet lachen. Mag ik je eraan herinneren dat RTL4 donderdagavond komt met ‘Mijn man kan niet dansen’ ?
  Nee, dat is lekker creatief zeg!
  En ooh Michael, wat ben je goed! Je voorspelde het al! Nou nou nou, goed hoor van je! Ga maar een stickertje vragen bij de kleuter-juf voor die grote prestatie! Phoe, jij kunt voorspellen zeg! Geweldig! -_-

  En SBS loopt altijd achter de hype aan? En hoe wou je de kopie van Dancing on Ice noemen dan? Dat is lekker origineel. Lijkt wel verdacht veel op Sterren dansen op het IJs.

  Volgens mij loopt JIJ achter de hype aan, want 100 jaar geleden kon men in Nederland ook al SPELLEN! Jij zo te zien niet (heb het niet alleen over deze reactie van je, maar gewoon ver het algemeen bekeken)

 51. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Hij heeft wel gelijk!!!!!

 52. @ Anoniem post 50

  Reactie op Anoniem:

  Dancing on Ice een kopie van Sterren dansen op het ijs? Laat me niet lachen zeg, check eerst de feiten voordat je hier gaat reageren.

 53. Thomas2

  Mensen moeten natuurlijk niet vergeten dat het én mooi weer is én voor een groot gedeelte van Nederland meivakantie is; mensen zijn meer buiten te vinden en op vakantie (veelal in buitenland) dus dat heeft ook zeker invloed op de kijkcijfers gehad.

  Ik denk met slecht weer én geen vakantie dat de cijfers zo waren geweest:

  Mooi! Weer de Leeuw: 1.7 mln kijkers
  Ik Wed Dat Ik Het Kan: 1.1 mln kijkers
  Kinderen Zingen Met Sterren: 700.000 kijkers

 54. floor

  Reactie op !#Michael#!:

  Micheal heeft zeker gelijk

  ALLEMAAL DIE SBSfan’s denken dat ze wat zijn.

  rtl is gewoon beter kijk maar naar de cijfers EN DAT TELT!!!!!

 55. Evert30

  Wedden dat ik stop met roken was booooooooring. En de komende weken gaan ze gewoon de Recordshow overdoen. Nederlanders mogen records gaan breken. Wat een afgang van Carlo dat hij Martijn Krabbe zijn ouwe hits mag overdoen. En Jos Brink zijn ouwehit natuurlijk.
  Wel vanochtend genoten van een moment bij lifeandcooking. *Ja sorry, ik ben wat grieperig en zit op de bank te buizen terwijl jullie allemaal lopen te joggen in het park* Carlo en Irene ontvingen Nicolette van Dam. Toen liep Irene weg naar de keuken om met de kok te praten. Carlo trok toen Nicolette op de stoel naast hem, Irene’s stoel !!! En hij gaf haar een dikke knuffel.
  Het leek er erg op dat Carlo Irene voor Nicolette inwisselde.
  Wie wenst me beterschap ?

 56. Patrick

  Ik vond de opening van IWDIHK meesterlijk, echt goed en heel mooi.

 57. Anoniem

  Reactie op johan b.: Ben het helemaal met je eens.

  Echt te zielig voor woorden dat anti of fan zijn van een bepaalde omroep of zender. Net kleine kinderen. Ik had gehoopt dat het de mensen op deze site meer om de inhoud van de programma’s ging.

  En dan zeggen dat een zender beter is omdat de cijfers dat zeggen. De cijfers zeggen niks meer en niks minder dan hoeveel mensen er ongeveer hebben gekeken. En dus helemaal niks over de kwaliteit.

 58. Anoniem

  Lijkt me sterk dat ‘alles volgende week anders is’ als Paul de Leeuw niet op tv is… mag ik jullie even herinneren aan de twee weken in januari toen Paul geen uitzending had en Idols even beroerd bleef scoren als andere weken? Of laatst toen Paul plaats maakte voor de herhaling van Youp? Dat leverde Linda geen kijker extra op ookal had Youp een half miljoen kijkers minder dan Paul, dus wie denkt dat een Carlo volgende week ineens wél gigantisch gaat scoren heeft ten eerste alle flops van Carlo van de afgelopen jaren blijkbaar niet gevolgd (noem eens één echt groot succes op prime time van Carlo van de laatste 5 jaar) en snapt blijkbaar ook niet dat als RTL dit programma twee keer uitstelt en het pas op de programmering zet als de zomer nagenoeg voor de deur staat, dat RTL er zelf ook nauwelijks vertrouwen in heeft…. anders had RTL dit programma gewoon midden in het winterseizoen gezet als kijkcijferknaller toen ze goede kijkcijfers echt goed kon gebruiken en dit programma de 1e keer in de planning hadden staan…. hoe we het ook bekijken, het kijkcijfer voor Carlo is bedroefend en dat volledig toeschuiven aan mensen die op vakantie zijn of buiten vertoeven is onzin… Paul de Leeuw heeft toch ook een kleine 1,6 miljoen kijkers? We zullen het volgende week zien hoe Carlo scoort en dan kan niemand zeggen dat het door Paul de Leeuw komt, als Carlo dan zelfs niet weet te winnen van een herhaling van Brigitte Kaandorp zal iedereen hier wel weer een excuus klaar hebben maar of dat geloofwaardig zal zijn……

 59. RTL GJ

  Wat zeurt iedereen over dta het slecht is dat RTL 4 onder de 1 miljoen scoort?
  Vorige week keken er iets meer dan 5 miljoen mensen tv tussen 18:00 en 24:00 en deze week was dat ‘nog maar’ 4.3 miljoen. Dus er missen 700.000 kijkers…. waarvan er ook een aantal niet naar paul hebben gekeken…. IWDIHK scoort dan ook lager omdat er mensen missen en KZMS is gewoon slecht…. behalve voor kinderen van 10 die voor het eerst laat op mogen blijven misschien….

 60. Anoniem

  @Post 34, wat een onzin dat SBS met minder nieuwe programma’s komt dan RTL… op welke ‘feiten’ baseer je dat? Nieuw betekent wel dat we het niet al 12 x eerder hebben gezien hè, daarmee valt al 50% van de RTL programmering af

 61. Anoniem

  Reactie op 60. Anoniem: En nieuw betekent ook niet hetzelfde concept in een ander jasje.

 62. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Dus 700dznd voor Afvallers XXL is goed … Maar Wendy: Heel Holland Helpt met exact de zelfde score’s is een flop??? Dat noem ik selectieve beoordelingen …

 63. kooskoets

  grappig alle reacties. Ik wist niet dat het een race was tussen sbs6 en rtl4.
  Beide programma’s vielen tegen (kinderen zingen met sterren, en het vernieuwde wedden dat)

  Heeft Carlo trouwens al eens echt succes gehad met een grote show? (op telekids na dan)

  Natasha Froger moet wel wat losser komen. Ze leest het allemaal op. Ach wellicht komt dat nog.

 64. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Maar zo werkt het toch. Het is toch afhankelijk van wat je van te voren van een programma verwacht. Als de Champions League finale 1.2 miljoen kijkers trekt dan is dat toch slechter dan dat CSI op hetzelfde timeslot hetzelfde aantal kijkers haalt. Voor de Champions League finale is dat heel slecht en voor CS is dat heel goed.

 65. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Ik dacht dat er door commerciele omroepen vooral naar een kostenplaatje gekeken word … en HHH (door de zware sponsoring, van DSB bank) is ongeveer even duur als Afvallers XXL …

  En je vergeet dat HHH op de zondag avond ook nog eens 500/600dznd kijkers pakte … Ik kan me gewoon boos maken dat men SBS6 successen toeschrijft met maar een fractie van de resultaten die RTL moet boeken om hier ook maar iets van die credit te krijgen … SBS6 en RTL4 zijn beide de familiezenders van hun zendergroepen, de vlaggenschepen, de parade paartjes de zenders die de massa moeten aanspreken … waarom mag SBS6 dan succesvol zijn met mindere marktaandelen en absolute aantallen, als RTL4 dat genoemd word?

  Opvallend is ook dat RTL4 een uiters zwakke profilering heeft momenteel en dat nu nog steeds SBS6 niet in de voetstappen van deze commerciele grootmacht kan treden, terwijl juist NU de kansen liggen, als RTL4 zich naar de zomer weer bij een weet te pakken, dan krijgt SBS6 het nog zwaar …

 66. jan

  Reactie op johan b.:

  ik ben helemaal john eens

  het gaat om de kwaliteit van programma en soms is meer en soms is het minder

  zo gaat het nu eenmaal in het leven
  het is geven en nemen

  denk ik niet iedereen op gepeperde gezeur zit te wachten.

  praat over de inhoud van programma’s en kwaliteit daar gaat het om
  en niet wie er gewonnen of verloren heeft.
  en heb respect voor ellkaar.

 67. lisa

  ik wed dat ik kotsmisselijk word van alle reacties hiero ;) te zielig hoor!
  carlo heeft het goed gedaan, maar niemand geeft m een kans omdat het carlo is en daar heeft iedereen wat over te klagen. verzin zelf dan iets leukers ipv lekker lui op je stoel commentaar te geven ;) kunnen we daar over vallen ;)

 68. Erwin

  @ Michael: Wat ben jij een vieze overdrijver zeg! Heel Holland helpt trok op vrijdag 565.000 – 675.000 kijkers, en dat duurde één uur. De herhaling trok niet 500 a 600.000 kijkers, maar 300.000-450.000 kijkers, met op hoogtepunt één keer een half miljoen kijkers.

  De afvallers XXL duurt twee uur lang, en trekt 750.000 kijkers, en is dus gewoon beter bekeken. Ga nou niet elke keer je geliefde RTL 4 verdedigen, maar geef de nerderlaag eens tegen, want deze zomer en dit najaar zal je het nog zwaar krijgen! ;)

 69. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Zielig voor je dat je je zelfs boos maakt over zoveel onrecht. Je moet je niet zo druk maken over dit soort randzaken van het leven.

  En je moet mij niet aanspreken op jouw SBS vs RTL gevecht want ik denk niet op die in mijn ogen kinderachtige manier. Ik kijk gewoon naar de programma’s ongeacht wie het uitzend.

  Het voorbeeld dat ik gaf was gewoon bedoeld om aan te geven hoe relatief een kijkcijfer is omdat jij het had over selectieve beoordeling van kijkcijfers. En dus niet vanuit een commercieel oogpunt. Maar als we dat laatste wel doen dan heb jij het over de kosten maar je vergeet de baten. Uiteindelijk gaat het namelijk om de winst. Het is voor de commerciele omroep een simpele kosten baten analyse.

  Blijkbaar weet jij de kosten want je zegt dat die twee programma’s ongeveer even duur zijn. Dus vertel eens hoe hoog die kosten zijn, anders blijft het maar gissen, speculatie en luchtfietserij.

 70. anita

  Reactie op lisa:

  helemaal mee eens

  ik vind het een goede show

 71. !#Michael#!

  Reactie op Erwin:

  De herhaling van HHH trok het hoogte punt zelfs 750dznd kijkers (laatste seizoens uitzending), en van enkele afleveringen rond de 400dznd ook meer dan eens boven het half miljoen … T is geen succes, maar als XXL geen Flop is dan is HHH dat zeker ook niet … zeker niet als je kijkt naar het maatschappelijke aspect van het format wat vele landgenoten geholpen heeft … en ik hoop oprecht dat dit format terug komt!

  XXL trekt 600/800dznd kijkers idd … maar ga nou niet beweren dat dat zo’n prestatie is! Veel amusementshows van SBS6 schommelen rond de 800dznd gemmideld, en dat is niet bijster succesvol … ondanks dat de SBS6 fans ons dat elke keer weer willen doe geloven …

 72. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Het valt me op dat je steeds loopt te draaien. Dat is me bij jou al vaker opgevallen. Nu kom je weer met het maatschappelijk aspect. Straks ga je vast zeggen dat Help Holland Helpt zo’n goeie invloed op de consumptie van chips heeft en daarom zo’n success is.

  Wanneer kom je nou eens met de hoogte van die kosten? Of is dat ook weer nergens op gebasseerd? Put your money where your mouth is! Jij hebt het over kosten, wees dan ook concreet en noem ze dan ook!

 73. Erwin

  @ Michael: Sorry hoor, maar Afvallers is volgens mij nog geen enkel keertje onder de 700.000 kijkers gekomen? En BULSHIT dat de hh zo goed bekeken werd!

 74. Erwin

  @ Michael: En misschien moet je eens ophouden met de herhalingen erbij te halen, want dat is gewoon een excuus als iets niet genoeg kijkers heeft!

 75. Anoniem

  Ik Wed Dat Ik Het Kan word 2 dagen voor uitzending opgenomen,duskan er altijd beetje bij geschaffd worden. Ff iets minder praten. Werkt het volgende week ook niet,misschien dan het programma uitzenden in 70 minuten ipv 95. Om 21.10 Lotto Weekend Miljonairs en dan kan om 22.15 na lotto Weekend miljonairs gewoon de film beginnen,ook leuk voor Rik Nieman.

 76. Anoniem

  Het programma zou eerst namelijk ook maar 60-70 minuten duren toen het op vrijdag gepland stond en eigelijk was het nergens voor nodig om meteen alle programma’s op Zaterdag 90-95 minuten te maken.

 77. Stefan

  Reactie op elg: @post 42.
  RTL heeft de herhaling van Singing Bee vervangen door AYNIL. 500.000 kijkers???

 78. roger

  Kom op jongens vooruit kijken. programma’s van gisteren geweest.

  Wat denken jullie wie gaat hoog score
  ik zet in

  1. peter r de vries 1.200.000
  2. voetbalvouwen 1.100.000

 79. ano

  Ik wed dat ik het kan is nu al een flopt. Je zit te wachten op een soort Wedden Dat?? Maar er komt een vaag recordprogramma waarin mensen al sowieso iets kunnen….. Waarom niet gewoon Wedden Dat?? Dat is spannen en grappig. Wedden dat ik het kan slaat nergens op!!! En dan krijgen de kandidaten ook nog eens € 1000 !!!! Pleeeeeeeeeeeese bring back Wedden dat? Dat is een veel leuker concept dan dit programma.

  Ik haat het als ik niet weet waarom ik naar een programma moet kijken. Dit is niet gezellig, niet leuk en niet spannend!

 80. kees

  hahaha goed format VOETBAL VOUWEN

 81. kees

  zoals carlo zou zeggen; You go boy !

 82. Anoniem

  Reactie op Stefan:

  op zowel de programma gids van rtl.nl als teletekst staat dat 22.30 Derek Ogilvie word herhaald

  en ik zag in de programma schema´s van mei dat AYNIL op woensdagen 22.30 word herhaald..

  woensdag komt om 21.30 een ingelast programma over WimLex en Maxima en CS NY om 22.30

 83. karel

  weet iemand of ze de show van IK WED DAT IK HET KAN van gisteren nog es herhalen?

 84. @ karel

  Reactie op karel:

  http://www.rtlgemist.nl

 85. alberto

  Wat jammer voor de makers. Want Ik we dat ik het kan is een goed concept en het ziet er goed uit. Maar tsja…die carlo …hij heeft het niet , en zal het ook niet meer krijgen. Hij moet eens ophouden om zo overdreven Jos en Willem Ruys te kopieren…… Het grote publiek ziet hier echt niet meer op te wachten. Carlo is niet authentiek en dat is helaas het probleem.

 86. Yossarian

  Voetbal Vouwen, dat keek ik altijd na Creatief met kurk ;)

 87. Tim20

  mijn voorspellingen:

  De italiaanse droom: 1.294.000
  Mooi! Weer de Leeuw the day after: 1.438.000
  Keeping up appearances: 1.173.000
  Voetbalvrouwen: 989.000
  1 tegen 100: 896.000
  Spider-Man 2: 325.000
  Ghost whisperer: 502.000
  De 25 meest indrukwekkende reportages aller tijden: 701.000
  Wegmisbruikers: 1.263.000
  Peter R. de Vries misdaadverslager: 1.251.000
  HvNL: 1.201.000
  Superman 2: 299.000
  The long kiss goodnight: 321.000

 88. @ Tim20

  Reactie op Tim20:

  Kijk eens naar buiten: denk je echt dat Nederland zo massaal voor de tv zit? Ik denk dat dit reeëler is:

  De italiaanse droom: 1.100.000
  Mooi! Weer de Leeuw the day after: 1.200.000
  Keeping up appearances: 900.000
  Voetbalvrouwen: 900.000
  1 tegen 100: 800.000
  Spider-Man 2: 400.000
  Ghost whisperer: 450.000
  De 25 meest indrukwekkende reportages aller tijden: 500.000
  Wegmisbruikers: 900.000
  Peter R. de Vries misdaadverslager: 800.000
  HvNL: 1.000.000
  Superman 2: 250.000
  The long kiss goodnight: 300.000

 89. Anoniem

  Italiaanse Droom: 900.000
  Voetbalvrouwen: 980.000
  Spiderman 2: 750.000
  Wegmisbruikers : 1.2 miljoen
  Voetbal Insite : 600.000

 90. Brian

  Wat is er zo leuk aan het dagelijks voorspellen van kijkcijfers??

 91. bob

  italiaanse droom: 850.000
  mooi weer de leeuw the day after 1.200.000
  voetbalvrouwen 1.100.000
  wegmisbruikers 1.000.000
  peter r de vries 1.200.000
  HvN 1.000.000

 92. bob

  is toch leuk kijkcijfers voorspelling
  zou je ook eens moeten proberen.

 93. Anoniem

  Mooie marktaandeel voor Carlo en als de show gesponserd is kost dat rtl niet veel.Slim gedaan kan alleen maar groeien.Boszhard heeft al jaren een tv hit met het gratis programma voor rtl Life and C……….dus hulde

 94. Daan

  Boszhard is beter dan Jos en Willem, een ding is het zelfde toen zij nog leefde moesten ze ook door d stront.Eerst doodgaan dan pas respect!

 95. Tim20

  Reactie op @ Tim20: denk toch dat je er ver naast zit………. we zullen zien……..

 96. Thomas2

  Dat waag ik ook een gokje ;)

  Italiaanse Droom: 1.188.000
  Mooi! Weer de Leeuw The Day After: 1.119.000
  Voetbalvrouwen: 889.000
  Wegmisbruikers: 1.155.000
  Peter R. de Vries: 1.053.000

 97. Anoniem

  Italiaanse Droom: 1.000.000
  Mooi! Weer de Leeuw The Day After: 1.200.000
  Voetbalvrouwen: 1.900.000
  1 tegen 100: 1.500.000
  Derek Ogilvie: 660.000

 98. Brainwave

  Reactie op bob:
  Als dat zo leuk is, waarom dan niet wat gecoordineerder in de vorm van een wedstrijd over een seizoen? Het gaat nu nergens over.

 99. !#Michael#!

  Reactie op Erwin:

  Dus jij beweert nu met je volleverstand dat de er in een herhaling van HHH op zondag avond, waar zo’n half miljoen mensen naar kijken, geen reclame bevat en dus totaal niet bijdraagt aan de financiering van het programma?

  Tuurlijk draagt die vorm van herhalen bij aan het opbrengst gehalte van een format … Nee HHH is geen succes, maar Afvallers XXL is ook geen mega hit … Wees een vent en durf dat nou eens toe te geven…

  Want met alle respect, de vrijdag met HHH destijds trok een marktaandeel van 11/12% in 20-49 en was de zender daarmee 2 of 3e zender van Nederland … en scoorde de vrijdag onder het RTL4 zender gemmidelde, maar RTL4 en SBS6 (dat destijds Seizoen3 van SDOHI uitzond) behaalde toen een vergelijkbaar overall marktaandeel …

  Daarmee was HHH zeker geen HIT, maar als we SBS6 met vergelijkbare scores succesvol noemen, mag je RTL4 niet meteen een flop noemen … niet succesvol … dat zeker … maar ook zeker geen flop!

 100. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Je lijkt wel een draaikont. Je geeft er weer een nieuwe draai aan, nu haal je zelfs het overall marktaandeel er bij. Het gaat toch om de vergelijking tussen twee specifieke programma’s? Je trekt het je allemaal veel te persoonlijk aan.

  Post je die kosten nog om je verhaal nog enigszins te onderbouwen? Anders blijft het allemaal gelul in de ruimte.

 101. Erwin

  @ Michael: Weetje, ik ga hier geen reactie meer eens op geven. Want zo kan ik er namelijk ook nog 350.

  Jij moet een man zijn, en eens inzien dat RTL 4 niet meer dé zender van Nederland is, en dat komt door Nederland 1 én SBS 6.

 102. Tjeerd

  Reactie op Erwin:

  Verspilde moeite hoor. Ik bewonder je doorzettingsvermogen ten aanzien van !#Michael#!. De meeste hebben het hier al opgegeven met dat eigenwijs stuk vreten.

 103. Erwin

  @ Tjeerd: Ach, waarschijnlijk als hij de cijfers van deze zomer en het najaar ziet, zal hij wel iets bijdraaien, of ineens heel erg Publieke Omroep verdediger worden :P

 104. Anoniem

  Michael zwaai elke dag met zijn gayvlag met RTL logo er in.
  Die jongen lult alleen maar onzin niks kan hij onderbouwen.

 105. Chiel

  Zoiets? http://i30.tinypic.com/2rqhbba.jpg ;)

 106. Anoniem

  Hahah LOL zo iets inderdaad mis alleen de regeboog vlag er nog in maar ja
  Ach ja die jongen probeer het te begrijpen maar lijkt zo spreekend op mijn ex.
  Die denk dat al het geld wat binnen komt ook winst is maar vergeet ook even dat er huur, personeel , voorraad etc betaald moet worden. Zo is het ook in de tv industrie.

 107. Televisiefreaks

  Mijn voorspelling:

  De italiaanse droom: 1.250.000
  Mooi! Weer de Leeuw the day after: 1.300.000
  Keeping up appearances: 900.000
  Voetbalvrouwen: 985.000
  1 tegen 100: 880.000
  Spider-Man 2: 550.000
  Ghost whisperer: 495.000
  De 25 meest indrukwekkende reportages aller tijden: 660.000
  Wegmisbruikers: 1.050.000
  Peter R. de Vries misdaadverslager: 1.025.000
  HvNL: 995.000
  Superman 2: 310.000
  The long kiss goodnight: 395.000

 108. !#Michael#!

  @ Tjeerd

  En jij bent een onbeschofte hond. Over een arogante ik ben alwetende zak gesproken, want dat ben jij! Je bent ongemanierd, arogant en ontwetend, jou te kort koming, helaas.

  @ Erwin

  Ik verdedig geen zender omdat ze toevalig goed bekeken zijn. Ik was en ben erg onder de indruk van het TV avontuur van Talpa Media, met Talpa/Tien. Die zender was alles behalve succesvol, geen flop voor de tijdsduur die het had, maar alles behalve een doorslaand succes.

  De visie en de programma’s van Talpa Media sijpelen nu door binnen de gelederen van RTL Nederland, met dank aan de invloed die John de Mol binnen brengt. Die man leeft op goede voet met de andere grote aandeelhouder van RTL Nederland, de RTL Group. RTL Nederland is in feite het de nieuwe TV divisie van Talpa Media. Door deze switch in het Nederlandse Medialandschap afgelopen zomer is mijn interesse op televisie vlak meer richting RTL Nederland gelopen, maar volg nog steeds graag alles omtrent Talpa Media, en RTL Nederland vormt daar nu een deel van.

  Ik zal nooit ineens een fan van de NPO worden, ik sta namelijk fundamenteel niet achter de visie van de NPO. Wat SBS6 betreft, die krijgen credit als dit verdient is. Ik schrijf hun namelijk niet naar beneden, HGT is een hit, dat erken ik. Als iets een minder succes is erken ik dat ook. Als iets een flop is durf ik dat ook te zeggen. Niet alleen bij SBS6 want de vrijdag van RTL4 is namelijk ook alles behalve een groot succes.

  Ik ben nog altijd ook critisch naar RTL Nederland toe. De zender profilering zuigt namelijk gigantisch, dat is iets waar ze bij SBS6 broadcasting BV. veel verder mee zijn. Dat is ook de reden die ik aan geef, dat het vreemd is dat ondanks dat SBS broadcasting BV haar zenders scherp profileerd, toch nog altijd de 3e speler van Nederland blijft. Dan is het dus aan te nemen dat wanneer RTL Nederland haar zenderprofilering na de zomer wel op de rit heeft (mocht dat zo zijn, met het huidige management weet je het maar nooit), dat het voor SBS broadcasting BV alleen maar zwaarder zal worden.

  Mischien ben ik in mijn reacties niet altijd even objectief naar RTL Nederland toe. Veel bezoekers hier zijn dat niet richting SBS broadcasting BV toe, waaronder jij…

  Ik daarin tegen kan wel zwakheden en sterke kanten benoemen van beide omroepen. Ik kan ook verwoorden waar mijn voorkeur (bedrijfstechnisch) vandaan komt. Als kijker, ligt dat anders! Ik kijk namelijk ook gewoon SBS broadcasting BV hoor, dinsdag avond zit ik prime time lekker vertrouwt naar Net5 te kijken, dat is echt mijn avondje, verder kijk ik niet zo bijster veel TV. Maar dat wat ik kijk is voornamelijk bij RTL 4, 5 en Net5.

  En ik kan weldegelijk onderbouwen wat ik beweer anoniem (104), en lul zeker geen onzin, en de verwijzing naar mijn seksuele geaardheid is gewoon echt zielig! Maar goed het niveau van de opmerkingen van de gemmidelde MediaCourant bezoeker is nou een maal ver beneden peil …

  Verder wil ik de discusie nu staken. Erwin, jij en ik hanteren duidelijk een andere definitie van het woord ‘flop’ of het begrip ‘succes vol’. Dat weten we nu en kunnen dat eigenlijk ook beter gewoon respecteren, ik wil alleen graag nog even onderstrepen dat ik niet blindelings RTL Nederland als feilloos en onbecritiseerbaar bestempel. Ook binnen die groep is meer dan genoeg ruimte voor verbetering …

 109. Yossarian

  FF iets heel anders..

  Heeft iemand hier al dan niet toevallig vanavond DRAADSTAAL gezien, op nederland 3 (VPRO).
  Dat programma wordt steeds beter. Hilarisch grappig en toch ook vernieuwend. En het duurt maar een halfuurtje.

 110. Potje Pindakaas

  Reactie op bert: even je capslock uitzetten, dat leest prettiger.

  Daarnaast is KZMS een sponsor show (mijn vermoeden dan). (Op weg naar de grootste bingo ooit) Dit is iets wat vorig jaar ook gedaan is (Volgens mij ook niet echt een groot succes) Het is meer een ‘moetje’ dan dat ze er iets groots van verwachten.

 111. Potje Pindakaas

  Reactie op Yossarian:
  Echt geweldig. Alleen de snackbar mogen ze mee stoppen, die vindt ik niet meer leuk

 112. nee

  De reaakties hier niet te geloven wat een domme mensen.Mooi marktaandeel voor Rtl door dat mooie weer.Ook Paul de L had nu zo n 400.000 minder.Sbs zit beter in het zadel op vrijdag dan op zaterdag en verder……ga naar buiten waar de vogeltjes fluiten.

 113. tr

  KZMS wordt door sponsor loterij betaals, kost sbs6 dus niks.

 114. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: SUKKEL!!!
  Noemen dan ook Singing Bee bij RTL en Got Talent bij SBS. Zo ken ik er nog wel 100. Ik kan van jou ook alle slechte kanten opnoemen of alleen de goede (als die laatste tenminste bestaan bij jou).

 115. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Michael, doe es ff normaal man (118) John de mol brengt helemaal geen invloed in RTL. hij heeft wat aandelen en dat is het. Hij bemoeit zich (behalve met zijn eigen producties als ik hou van holland) helemaal nergens mee. In ieder geval niet met de dagelijkse gang van zaken.
  Jij gelooft zeker ook nog in sprookjes!

 116. Erwin | SBS fansite.nl

  @ Michael: ik heb even wat kleine stukjes gelezen, en adviseer dat je eens je punt in een klein stukje tekst plaatst, ipv een enorme lap.

  Ikzelf, ben inderdaad een soort van ‘fan’ van SBS. Waarom? Omdat de mensen achter SBS vééééééééél aardiger zijn dan die van RTL, en ik spreek uit veel ervaring. Daarnaast vind ik heel wat programma’s bij de zenders Net 5, SBS 6 en Veronica leuk om te kijken. Zelf kijk ik het meeste naar ned 1 en sbs zenders. RTL 4 kijk ik héél weinig, vroeger nog wel eens GTST.

  Echter ben ik van mening, dat programma’s als Al you need is Love en Singing Bee keihard geflopt zijn, omdat bijna iedereen daar wel een flinke 1.5 en 1.0 miljoen kijkers voor verwachte, en bijvoorbeeld Nieuwe Uri Geller had gemiddeld 1.2 miljoen kijkers, en IEDEREEN verwachte nog geen miljoen kijkers, dus dat is voor SBS juist een extra succes.

 117. Sebas

  Erwin en Michael: mannen heel tof dat jullie allebei fan zijn van een zendergroep. Maar met het feit dat jullie beide “fan” zijn, halen jullie ook een heleboel geloofwaardigheid uit jullie betogen. Beide hebben jullie ook geen enkele back-up voor je verhalen. Ik heb Michael een week terug al eens gewezen op zijn onredelijke betogen door uit 1 lap tekst 11 fouten te halen (en dan heb ik t niet over spelfouten). Ik vind het niet erg dat jullie hier posten, maar doe alsjeblieft een beetje kalm met jullie uitspraken, want vaak raken ze kant noch wal.

 118. Erwin | SBS fansite.nl

  Nou, Sebas… ik ben dus absoluut geen die-hard fan van een zendergroep als Michael is.

  Als een programma een mooie score behaalt, is het op Nederland 1, RTL 4 of SBS 6 dan vind ik dat leuk, mits ik het programma leuk vind. Ik ga ook niet om RTL 4 steeds af te kraken zeggen GTST is ten einde bladiebla, of Gillend naar Huis was een matige show, als ik het programma niet eens gezien heb.

 119. Erwin | SBS fansite.nl

  Oh, en btw Sebas, mij ga niet vertellen dat jij niet een krant hebt oid die je graag/vaak leest, vaker dan een ander blad. Dat heb ik met de SBS zenders.

 120. Sebas

  Probleem is Erwin dat jouw objectiviteit niet zuiver is. Zeker niet als je persoonlijke voorkeuren gaat generaliseren naar ‘top’ of ‘flop’.

 121. Sebas

  Reactie op Anoniem: John de Mol bemoeit zich als aandeelhouder zeker WEL met het beleid van de RTL Group. Als je de rol van aandeelhouders in een commercieel bedrijf niet snapt, kun je beter je studies eerst nog afmaken voor je hier iets post.

 122. Erwin

  Sebas sorry hoor, maar als ik naar de kijkcijfers kijk ben ik zeker wel objectief. En zo vaak bespreek ik hier de kijkcijfers niet eens, dus dat kun je al niet bepalen. Echter als Michael vaak SBS naar beneden wil gaan halen naar mijn gevoel, ga ik vaak op hem in (nu niet meer, want sommige mensen willen niet luisteren). Ik ben gewoon iemand die voor een persoon opkomt, oke SBS is in dit geval geen persoon, maar dan ga ik juist wel het voor SBS opnemen.

  Heeft niks met kijkcijfers te maken ;)

 123. Tjeerd

  Reactie op Sebas:

  Ja maar hij bemoeit zich niet met het programmabeleid of inhoudelijk met programma’s zoals hij dat wel bij Talpa deed

 124. Erwin

  @ Tjeerd: idd, Tjeerd heeft zijn huiswerk dus wél goed gemaakt ;)

 125. Willem

  jammer programma RTL kan zoveel beter

 126. Vermont

  Niet leuk! Slechte presentatie.

 127. Hermont

  Heel leuk! Goede presentatie.

 128. Danny

  Reactie op Sebas:
  Hij bemoeit zich er niet heel veel mee lijkt mij, anders was er een stuk minder bagger op tv en meer nederlands product en grote shows.

 129. Greet

  Ik reageer op wed dat ik het kan”’

  Wij zouden willen dat als iemand een weddenschap uitvoert, Carlo zijn nervositeit eens voor hem hield, hij maakt de mensen nerveus,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.