862.000 kijkers voor Ik Wed Dat Ik Het Kan


De kijkcijfers van zaterdag 26 april 2008 (SKO)

Ik Wed Dat Ik Het Kan (RTL4, 19:59) – Het nieuwe zaterdagavondprogramma Ik Wed Dat Ik Het Kan met showmaster Carlo Boszhard werd zaterdagavond door 862.000 kijkers (madl: 17.2%) bekeken. Op hetzelfde tijdstip trok alleen Paul de Leeuw meer kijkers met Mooi Weer De Leeuw (1,5 miljoen). Carlo Boszhard en co-host Nicolette van Dam wonnen wel ruim van de nieuwe show Kinderen Zingen Met Sterren op SBS 6. Naar deze zangshow met kinderen keken 441.000 mensen.

RTL 4 heeft de ambitie om op zaterdagavond weer groot amusement te brengen. Na Idols kwam Linda de Mol met Ik Hou Van Holland. Deze show van Talpa sloot vorige week af met anderhalf miljoen kijkers en keert volgend seizoen terug op de buis. Ik Wed Dat Ik Het Kan is de opvolger van deze succesvolle show. Carlo Boszhard begrijpt dat zijn programma wordt vergeleken met Wedden Dat?. “Mijn nieuwe show heeft raakvlakken met Wedden Dat?, maar is volledig anders van opzet. In Wedden Dat? kwam bijvoorbeeld een superster als Joan Collins opdraven die net deed alsof ze iemand had meegenomen die een geweldige prestatie kon leveren. In mijn programma mogen records worden verbroken.

Kinderen Zingen Met Sterren (SBS6, 19:58) – Het nieuwe amusementsprogramma Kinderen Zingen Met Sterren Op Weg Naar De Grootste Bingo Ooit met presentatrice Natasja Froger wist zaterdag het succes van De Nieuwe Uri Geller niet te evenaren. Slechts 441.000 mensen (madl: 8.8%) mensen keken naar het programma. Volgens De Telegraaf is het maar goed dat Ik Hou Van Holland nu gestopt is. “Anders had Linda op de zaterdagavond moeten concurreren met haar vriend Jeroen Rietbergen. De 37-jarige toetsenist speelt in de begeleidingband van Kinderen zingen met Sterren op SBS“, schrijft de krant. Jeroen van der Boom nam het op tegen Gerard Joling in de eerste uitzending. Van der Boom is in korte tijd enorm succesvol geworden. Toch heeft hij nog een wens: zingen met Robbie Williams. “Hij is misschien niet de beste zanger, maar wel een waanzinnige entertainer. Ik denk dat Robbie Williams vast wel een lijstje met artiesten heeft met wie hij ooit nog een duet zou willen opnemen. Ik ben nuchter genoeg om te weten dat Jeroen van der Boom of niet op het lijstje staat, of helemaal onderaan.

Bestemming Nederland (RTL4, 18:58) – Cynthia Abma en Koert-Jan de Bruijn zijn het nieuwe presentatieduo van Bestemming Nederland op RTL 4. “Ik geef voor een echte vakantie toch de voorkeur aan het buitenland. Dat heeft puur met het weer te maken. En even geen Nederlanders om me heen. In positieve zin, hoor. Vakantie in Nederland is leuk voor een weekje, of een lang weekend. Hoewel… voor de opnames kom ik nu op plekken waar ik nooit eerder ben geweest. Met grote schaamte moet ik bekennen dat ik deze week voor het eerst op de Waddenzee ben geweest. Toen ik die zeehondjes zag, dacht ik echt ’waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?’“, vertelt Cynthia Abma in De Telegraaf. “Ik vind het ontzettend leuk om te presenteren. Mensen vragen dan direct of je ophoudt met acteren, maar dat is gewoon onzin. Waarom altijd in hokjes denken. Ik wil gewoon en-en. Als er nu een leuke komedie of een mooie dramaserie voorbij zou komen; heel graag!

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen