Linda de Mol: ‘Ik Hou van Holland gaat dit najaar door’

Linda de Mol keert al komend najaar terug met een nieuwe serie afleveringen van het amusementsprogramma Ik Hou van Holland. Samen met teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens zal opnieuw de kennis over Nederlandse feitjes getest worden. “Te gek hè. Dat heb je dan heet van de naald“, zegt Linda in De Telegraaf. Linda heeft Jeroen als teamcaptain gekozen vanwege zijn humor. “Dat wist ik omdat Jeroen heel ver kwam in de audities voor Gooische Vrouwen.

Linda heeft haar teamcaptains zelf uitgezocht. “Weet je wat leuk is aan Beau? Dat hij zo’n gentleman is. Ik heb natuurlijk geen grappig jaar achter de rug. En dan sprak hij met me af om me op te beuren. Gingen we lunchen en stond hij heel lief te wachten met een bosje rozen. Beau dus omdat hij lief en heel goed is. En Jeroen omdat hij zulke droge humor heeft. Dat wist ik omdat Jeroen heel ver kwam voor Gooische Vrouwen. Hij ging voor de rol van Martin Moreiro en het was hilarisch.

Captain Jeroen beaamt: “Ik kende Linda alleen van de tv. En daar stond ik dan tegen haar te schreeuwen in het auditielokaal. Martin Moreiro doet zulke dingen. Imposant vond ik dat. Nu hebben we gewoon veel lol.”

De afgelopen tijd gaat het weer goed met Linda de Mol, mede dankzij deze show. “Het opnemen van Ik hou van Holland was echt een feest. Het is gewoon elke keer mijn eigen oudejaarsavond, maar dan op tv. Ik bemoei me met de redactie. Ik ben proefpersoon voor alle vragen. Ik weet uit ervaring dat als ík een vraag moeilijk vind, dat voor een gemiddelde kandidaat ook geldt. En dat spelletje waarbij je een bekende persoonlijkheid moet raden, speel ik regelmatig thuis met vriendinnen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen