2 miljoen kijkers voor RTL Voetbal Eredivisie


De kijkcijfers van zondag 20 april 2008 (SKO)

RTL Voetbal Eredivisie (RTL4, 18:59) – PSV is voor de 21e keer in de clubge- schiedenis kampioen van Nederland geworden. Het was bovendien de vierde titel op rij voor de Eindhovenaren. “We moeten onze excuses aanbieden aan de KNVB“, grapte Sef Vergoossen, trainer van PSV, na de overwinning in het stadion van Vitesse. “Zij zijn drie keer met de schaal achter ons aan gereisd.” RTL Voetbal Eredivisie, dat nog enkele weken te zien is, trok zondag 1.963.000 kijkers (madl: 32.4%).

Met een bulderlach gaf de aanstaande PSV-trainer Huub Stevens zijn mening over het huzarenstukje dat Sef Vergoossen leverde. “Hij heeft zijn woord gehouden! Dat hij nu ook echt met de schaal staat, is een fantastische prestatie. Ja, ik ben trots op hem.” Volgens Stevens aanvaardde Vergoossen een moeilijke opdracht. “Op het moment dat hij bij PSV binnenkwam, was de situatie niet zo best. Als er in één jaar drie gezichten voor de groep staan, brengt dat onrust met zich mee. Sef straalt echter rust uit.” Dat Vergoossen PSV de Champions League heeft binnengeloodst, zal de nieuwe man niet snel vergeten. “Ik weet niet of het er op dit moment vanaf kan bij PSV, maar anders liggen er altijd twee toegangskaartjes voor hem klaar.

Voetbalvrouwen (RTL4, 21:00) – De Voetbalvrouwen ontvingen in de aflevering van zondag acteur Antonie Kamerling als nieuwe man in hun wereldje. Antonie is maar liefst vijf weken te zien in de succesvolle serie als Oberon, die onverwachts verzeild raakt in het leven van Liz (Leontine Borsato). “Ik speel de rol van een steenrijke, wat wereldvreemde, arrogante maar toch ook sympathieke baron. Dat was erg leuk om te spelen en het was een feest om met Leontine samen te werken“, aldus Antonie. RTL 4 is tevreden over de kijkcijfers van Voetbalvrouwen. “Met wekelijks meer dan een miljoen kijkers scoren de ‘Voetbalvrouwen’ mooie cijfers bij RTL 4“, laat een zegsvrouw weten. Voetbalvrouwen dook zondag voor het eerst onder de één miljoen kijkers: 902.000 kijkers (madl: 12.7%) bekeken de serie.

Draadstaal (VPRO, Ned3, 20:35) – Dennis van de Ven en Jeroen Koningsbrugge hebben met hun satirische programma Draadstraal promotie gemaakt van een nachtprogramma naar een prime time slot. “Het is een mooie beloning“, zegt Van de Ven in Televizier. “Nadat vorig jaar De staat van verwarring van de buis verdween, en wij heel graag Draadstaal op tv wilden hebben, werden we op het tijdslot voor experimentele programma’s gezet. Binnen twee weken was iedereen enthousiast en werd er gezegd dat we dit jaar een beter tijdstip verdienden.” Hoe is Dennis’ samenwerking met Jeroen? “Die is slecht, we hebben inmiddels een diepgewortelde haat ontwikkeld. Nee hoor, haha, ik schrijf vooral de sketches, ook omdat ik meer op het nieuws zit dan Jeroen. Dat betekent wel dat ik al mijn andere afspraken heb moeten laten vallen, want ik ben er meer dan fulltime mee bezig: drie dagen schrijven, drie dagen filmen en dan nog lezingen, montage en dat soort dingen.” Draadstaal scoorde zondag 381.000 kijkers (madl: 5.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen