John de Mol raakt geïrriteerd door Sophie Hilbrand

John de Mol raakte vrijdagavond tijdens de uitzending van Katja & Sophie (foto) enigszins geïrriteerd toen presentatrice Sophie Hilbrand insinueerde dat de mediatycoon mensen uitbuit om geld te verdienen. Daarbij baseerde Sophie zich op een kennis die als werknemer van John de Mol vijf weken lang continu 17 uur per dag zou moeten werken. “Ik begrijp niet wat je zegt, omdat ik het gewoon zó met je oneens bent“, zei John de Mol verontwaardigd. “Het klopt niet wat je zegt. Het klopt níet.

Volgens John de Mol heeft hij het klimaat in de televisiebranche verbeterd. “Ik denk dat ik als werkgever in de afgelopen jaren – ook in deze industrie – veel gecreëerd heb. Toen we begonnen in deze industrie was er geen vakantie of dertiende maand. Dat is allemaal gecreëerd door Endemol als voorloper.”

Daarop zegt Sophie Hilbrand: “Ik ken toevallig iemand die bij een programma werkt wat je nu maakt. Die is de komende vijf weken zeven dagen per week, 17 uur per dag aan het werk. Zoveel uur vind jij wel goed? Die krijgt geen vrije dagen.”

Volgens John de Mol hoort hard werken nu eenmaal bij het televisievak. “Als je dat niet wil, moet je een ander vak kiezen. Jullie maken nu negen afleveringen. Dan wordt er toch ook negen weken continu doorgewerkt? Daarna haal je dat weer in. Dan neem je een paar weken vakantie. Dat is productietijd.”

Sophie Hilbrand vindt dat John de Mol rekening moet houden met het sociaal leven van werknemers door ze meer vrije tijd te gunnen. Sophie: “Die mensen hebben allemaal een privéleven. Er zit een leven aan vast. Dat zou je mee kunnen nemen. En denken: ik laat ze wat minder hard werken en ik steek iets minder geld van de productie in mijn zak. Je kan meer mensen aannemen.”

Daarop raakt John de Mol enigszins geïrriteerd. “Sorry hoor, maar dat heeft er echt helemaal niets mee te maken“, zegt hij resoluut. “Ik denk dat dat nou echt het laatste is waar ik aan denk, want anders zou je in feite een beetje insinueren dat ik mensen uitbuit om meer winst te maken. Is dat wat je zegt?

Onomwonden antwoordt Sophie: “Dat zeg ik. Je kan ook meer mensen aannemen.”

John de Mol kan zich niet vinden in de uitspraken van Sophie Hilbrand. “Ik begrijp niet wat je zegt, omdat ik het gewoon zó met je oneens bent. Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar er staat ook zoveel tijd tegenover. Wanneer je in dit vak met een productie bezig bent, ben je echt niet zeven dagen per week of twaalf uur per dag bezig. Die weddenschap durf ik met je aan. Dan mag je nú vertellen wie het is en dan gaan we het checken. Het klopt niet. Het klopt níet.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen