352.000 kijkers voor Katja & Sophie


De kijkcijfers van vrijdag 18 april 2008 (SKO)

Katja & Sophie (BNN, Ned3, 21:15) – Het komt niet vaak voor dat John de Mol aanschuift in een televisieprogramma, maar voor Katja & Sophie maakte hij een uitzondering. Toch werd hij er na een tirade van tv-wetenschapper Maarten Reesink aan herinnerd, waarom hij niet graag op tv komt. “Dit is nou precies de reden waarom ik eigenlijk het niet zo leuk vind om in televisieprogramma’s te komen. Ik heb geen zin om me er tegen te verdedigen. Hij mag het vinden, maar dan moet hij niet kijken.

Televisiewetenschapper Maarten Reesink vindt De Gouden Kooi beneden peil: “De Gouden Kooi zit voor mij over de grens. Op een bepaald moment was fysiek geweld ook toegestaan. Op een gegeven moment hadden de politie en rechter wel naar binnen mogen stappen. Het heeft weinig met televisie te maken. De leader is geweldig, met glitter en glamour. Wat je vervolgens te zien krijgt is fysiek en geestelijk. De Tokkies zouden zich ervoor schamen.” Volgens John de Mol precies de reden waarom hij niet graag op tv komt. John: “Dan moet je niet kijken. Er kijken elke dag een miljoen mensen en die vinden het leuk. Klaar, einde discussie.” Katja & Sophie werd vrijdag door 352.000 kijkers (madl: 5.6%) bekeken.

Jensen (RTL5, 22:02) – De 500ste aflevering van de talkshow van Robert Jensen beloofde er volgens een woordvoerster van RTL 5 eentje te worden ‘om nooit meer te vergeten’. Wat een bijzondere uitzending had moeten worden, betekende slechts de terugkeer van zijn ‘Friday Night Roulette’. Robert Jensen had vier vrouwen uitgenodigd voor zijn jubileum. Anna Jonckers uit Dames in de Dop, Kelly van der Veer van Big Brother, Hanna Tokkie en de vrouw met de grootste borsten Norma Stitz waren te gast bij Robert Jensen. De voormalige sidekick van Robert Jensen Jan Paparazzi mocht de roulette laten draaien. Aan het eind van de uitzending verzorgde Lee Towers het muzikale optreden met ‘You’ll never walk alone’. Het jubileum van Jensen werd vrijdag door 350.000 mensen (madl: 5.5%) bekeken.

Singing Bee (RTL4, 21:32) – Het RTL-programma Singing Bee wordt elke week slechter bekeken. De derde aflevering van de door Gordon gepresenteerde meezingshow trok vrijdagavond 397.000 kijkers (madl: 6.2%). Vorige week waren dat er nog 493 duizend en de eerste aflevering werd op 4 april bekeken door 545 duizend mensen. Het programma van Gordons mede-Topper Gerard Joling, Holland’s Got Talent, houdt juist elke week meer kijkers aan de buis gekluisterd. De show was vrijdag goed voor 1.406.000 kijkers (madl: 22.5%). Vorige week waren dat er nog 1,3 miljoen, en de week daarvoor ruim 1,2 miljoen. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de Tros-docusoap Gewoon Jan Smit trok vrijdag ruim 1,2 miljoen kijkers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen