Jochem van Gelder: ‘Praatjesmakers vanuit Curaçao’

Geplaatst op vr 25 apr 2008 om 8:02

Foto: NCRV/KippaJochem van Gelder opent een nieuwe serie van vijf Praatjesmakers op woensdag 7 mei vanuit het zonnige Curaçao. De eerste twee staan in het teken van Curaçao, waar eind vorig jaar twee programma’s in de buitenlucht zijn opgenomen. De overige drie zijn reguliere studio-uitzendingen. Dat meldt de NCRV. De omroep zegt veel reacties van kijkers uit Curaçao te krijgen die Praatjesmakers via BVN kijken, als: “Hier wonen ook veel Nederlands sprekende praatjesmakers.

De redactie werd benieuwd hoe de praatjesmakers uit Curaçao aankijken tegen de volwassen wereld én hoe ze tegen Nederland aankijken.

In de eerste uitzending op 7 mei ontmoet Jochem de 8-jarige Leonardo, die tv-kok wil worden en tijdens de opname een staaltje van z’n kookkunst laat zien. In het onderdeel de Praatjesraden quiz spelen premier van de Nederlandse Antillen Emily de Jongh en Michael Boogerd. Beiden spelen ze voor een goed doel op Curaçao. Emily speelt voor het St. Jozef internaat Santa Roza en Michael voor Stichting Jeugdfonds Nederlandse Antillen.

In de rubriek ‘het tafelgesprek’ voert Jochem een gesprek met een kind over z’n hobby. In deze aflevering een op het strand opgenomen gesprek met Mitch die alles weet van orkanen.

Op 2 juli 2008 begint weer een nieuwe reeks van zes Praatjesmakers-afleveringen.
5 Reacties op “Jochem van Gelder: ‘Praatjesmakers vanuit Curaçao’”


 1. Jan

  Lijkt me wel leuk

 2. Valpa

  kotshekel aan het programma en aan die kinderlokker

 3. mark

  Waarom op een woensdag? Eerder op zondag goed voor 1.500.000 – 2.000.000. Nu wordt het denk ik 900.000 – 1.100.000.

 4. Rolf Veerbeek

  Even reageren op Valpa, wat erg in de buurt komt van Talpa wat ook een mislukking was, mijn neefje op curacao heeft mij verteld dat Jochem in het echt net zo leuk is als op TV. Ik ben echter wel benieuwd of hij ook op TV komt als interwiewer op de pondjesbrug. Zou iemand mij dat kunnen vertellen? Zijn naam is Dylan Veerbeek. Misschien is er iemand van de NCRV die hier een uitspraak over kan doen…

 5. Anoniem

  Lulkoek, hij wil gewoon op onze kosten op vakantie. Ramt er in 1 middag 5 programma’s uit en declareert zijn 5 sterren hotel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.