Corine Boon past niet meer in Eigen huis & tuin

Geplaatst op vr 25 apr 2008 om 8:01

Eigen Huis en Tuin gaat in het nieuwe seizoen verder zonder Corine Boon. Tuinman Lodewijk Hoekstra en klusser Thomas Verhoef hoeven het veld niet te ruimen. Volgens RTL 4 past Boon niet meer in het nieuwe format van het klus- programma op zaterdag. “We gaan net als vier jaar geleden het programma restylen qua format, uitstraling en vorm- geving“, legt een woordvoerder uit aan Novum. “De presentatierol wordt kleiner en anders. Daarom past Corine niet meer in het programma.

Thomes en Lodewijk blijven wel te zien in het programma. “De grote klussen blijven hetzelfde, dus Lodewijk en Thomas blijven”, zegt de woordvoerder. “De kleine klussen worden minder.” RTL gaat op zoek naar een vervanger voor Boon.

Corine Boon is nog tot en met 25 juni te zien in Eigen Huis en Tuin. Ze blijft in dienst van de zender. “We zijn in gesprek met elkaar om een nieuw passend programma te zoeken voor Corine“, licht een woordvoerster van de televisiezender toe.
42 Reacties op “Corine Boon past niet meer in Eigen huis & tuin”


 1. Atmos

  Vond haar juist zo leuk in het programma. Denk dat het niet echt goed zal doen voor het programma. Maar ja we zullen zien.

 2. Ronald

  Ik vond haar items altijd bijzonder saai, maar als man interesseren die onderwerpen over prullaria me waarschijnlijk ook niet.

  Lijkt me ook moeilijk om een goede balans te vinden waardoor dit programma voor mannen en vrouwen leuk is om te kijken. Maar met een duikeling van 1,5 miljoen kijkers naar 600.000 kijkers snap ik wel dat RTL de boel gaat veranderen.

 3. Just Me

  Vind het wel jammer corine doet het heel leuk, ook campinglife deed ze altijd leuk! Hoop dat ze een nieuw programma krijgt waarin ze beter uit de verf komt ;)

 4. Just Me

  Zie net de Poll:

  MWDL: 1,9 miljoen
  IWDIHK: 1,3 miljoen
  KZMS: 1 miljoen

 5. Sebas

  Corine voorTV Makelaar hoop ik. Samen met Krabbe.

 6. Anoniem

  Reactie op Sebas:
  Lijkt me idd een programma voor martijn Krabbe maar corine is niks voor de tv makelaar, Froukje mag wat mij betreft wel blijven.

 7. Anoniem

  RTL: De presentatierol wordt kleiner en anders. Daarom past Corine niet meer in het programma.” …>dus: RTL gaat op zoek naar een vervanger voor Boon…lekkere onderbouwde reden..goed zo RTL, netjes!

 8. Jeffrey

  Reactie op Anoniem:
  Of tvmakelaar weg doen, en krabbe en boon een nieuw seizoen In Holland Staat Een Huis doen!

 9. RTL GJ

  Waarom is tv makelaar nou ineens niet goed? dat trekt weekelijks meer dan 1 miljoen kijkers… en Froukje je doet het GOED! helemaal toppie :D

  Corine moet gewoon nieuw programma krijgen niet met martijn…. die doet alles wel leuk hoor maar corine moet alleen :P

 10. Chaos

  Als RTL maar niet denkt dat Froukje een goede vervanger is voor Corine. Is het niet een idee om Myrna terug te laten keren?! Al is die natuurlijk weer te oud volgens de sponsoren. We zullen het zien…

 11. Jantine

  Tja, zo werk dat bij de commerciele televisie. Met 44 jaar (leeftijd Corine) ben je over de houdbaarheidsdatum heen en ben je niet meer commercieel interessant voor de sponsors. Als televisievrouw ben je veiliger bij de publieke omroepen. Myrna (45), manuela, Viola, Mireille enz enz. konden allamaal gaan. Ook Chazia zit in de gevarenzone. Let maar op.
  Het gekke is dat in het buitenland vaak veel zorgvuldiger met “oudere” tv mensen word omgegaan.
  Ach, ik heb RTL vorig jaar ook al aan de kant gezet. Over de houdbaarhedsdatum wat mij betreft.

 12. Zapper

  Jammer. Als iemand wist hoe ze moest presenteren en energie bracht op het scherm dan was het Corine wel.
  Ben ook erg benieuwd hoe ze willen vernieuwen als 80% van de onderwerpen al vastligt, zoals dat bij sponsortelevisie te doen gebruikelijk is.
  Een mengkraan van de praxis blijft een mengkraan van de praxis, of je er nou een volwassen vrouw of één van de 2babes naastzet.

 13. Pietertje

  Reactie op Jantine: Er staat toch dat er voor Corine een ander project wordt gezocht ? Wat zit je dan melodramatisch te doen ? En alsof er bij de PO niemand op straat wordt geflikkerd. Zal ik je even een rijtje geven of kan je zelf ook tot die conclusie komen ?

 14. Anoniem

  Reactie op Atmos: Zij is al de zoveelste presentatrice die vervangen wordt en het heeft in het verleden ook nauwelijks effect gehad. Ze zijn allemaal inwisselbaar. De mensen die naar dat programma kijken maakt het echt niks uit wie het presenteerd. Het gaat hun vooral om het klussen en tuinieren.

 15. wat!!

  Nou , maakt wel degelijk uit wie wat presenteerd .
  De voorbeelden zijn legio van goed scorende programmas die na een wisseling van presentatoren na een jaar sukkelen verdwenen zijn.
  Jammer dus dat Boon verdwijnt , maar RTL heeft wel vaker programmas om zeep geholpen dus verrassend is het niet.
  Volgend jaar einde verhaal voor eigen huis en tuin dus

 16. Craig

  Reactie op wat!!:

  Eigen huis en tuin heeft zo vaak een andere presentatrice gehad dus wat klets jij nou weer.

 17. Bernie

  Ik wil Rob en Nico weer terug ;( Samen met Myrna Goossen, want die zoekt op die moment toch werk.

 18. Anoniem

  Manuela Kemp, Myrna Goossen, Marceline Schopman, Irene Moors, Minoesch Jorissen, wederom Myrna Goossen, Corine Boon, ???

  zo, al heel wat presentactrices versleten :)

 19. Anoniem

  Reactie op wat!!: Je weet duidelijk niet waar je het over hebt. We hebben het namelijk niet over al die andere programma’s maar over dit programma. Inderdaad de voorbeelden zijn legio. En wel bij dit programma. En al die wisselingen hebben geen effect gehad. Zelfs het vertrek van Nico en Rob heeft niet het einde van dit programma als gevolg gehad.

 20. Fred

  Ik vind het jammer dat Corinne het programma gaat verlaten. Kijk, het programma is door de restyling van 4 jaar geleden enorm opgefrist en de rol van Corinne is itt al die andere presentatrices veel meer van styliste en vooral dat het ook haar programma was.
  Was het vroeger Rob&Nico. Nu is het meer Lodwijk, Thomas en Corinne.

  Ik vind het jammer, zij droeg het programma toch echt. Maar de Praxis was, naar verluidt, ontevreden ivm haar leeftijd. Inderdaad Praxis neem de 2 babes maar. Zij weten wel raad met een klopboormachine!!

 21. Ronald

  Reactie op Anoniem (post 18):

  Je vergeet Manon Thomas en Anniko van Santen!

 22. Anoniem

  Reactie op Ronald:
  Manon Thomas en Anniko van Santen hebben alleen de voorgangers van EH&T gepresenteerd volgens mij: Flora Magazine en Eigen Huis

 23. JaJa

  Wilde ze niet onder het bureau van de sponsor of programmaleiding kruipen?

  Zonde dat ze weg moet. Zij brengt de balans in het programma. Werkte prima in deze samenstelling. En ja, als het werkt moet je de dingen gaan omgooien.

  Wanneer houdt die bullshit over leeftijd eens op? 20-49 is zoooo achterhaald.

 24. frans

  Vroeger met Rob en Nico, was het programma voor bejaarden. Theekransjes vooral en af en toe een klusje, meestal een lamp ophangen of een securstrip plaatsen. Oubollig tot en met.
  Nee, tegenwoordig is het veel leerzamer en leuker om naar te kijken.

 25. P. Utlucht

  Rob schijnt vieze winden op de set te laten en mag niet meer bij RTL op de buis!

 26. ©hiel

  Nico rules! Dat was leuke tv!

 27. Albert

  Myrna Goossen eruit, Corine Boon uit EH&T….. RTL vermindert het aantal sterren op de loonlijst!

 28. Atmos

  Volgens mij zijn de kijkcijfers altijd naar beneden gegaan met een wisseling.
  Ach Thomes blijf altijd wel het kijken waard :)

 29. Jopie

  Sinds Nico niet meer met zn Zwinkel loopt te waaien is Eigen Huis en Tuin meer Eigen Keet in Puin geworden.

 30. Edwin

  RTL zal het helaas nooit leren, hun verjongingskuur eind jaren 90 was het einde van de torenhoge kijkcijfers en ook toen Koffietijd jonger moest smaakte volgens velen de koffie niet meer.
  En nu dit..

 31. Anoniem

  De kijkcifers zijn gezakt,maar dat komt omdat de onderwerpen kleiner zijn geworden en we het nu soms in 3/4 weken ipv 2/3 weken afgemaakt word.

  Corine bracht juist andere soort kleuren in het programma,mirna kwam met klote kleurem,misschien wil Praxis weer meer die kleuren en weer Corine er minder van af. Ik hoop in ierdergeval dat ze niet nu opeens Sylvana of nog erger die bitch van Bestemming Nederland,Stella Gommans.

 32. Anoniem

  Reactie op Edwin: Inderdaad einde van de torenhoge kijkcijfers en het begin van de weg naar de zwarte cijfers. Het is wel een commerciele omroep die zonder belastinggeld geld moet verdienen.

 33. joep

  ja ,als corine een mooi nieuw programma gaat presenteren,is ze hopelijk ook beter gehumeurd als we haar ontmoeten in het dorp. succes meid!

 34. Anita

  Tot mijn verbazing zag ik geen Corine Boon meer in het nieuwe seizoen van Eigen Huis en Tuin. Lange tijd was ik vaste kijkster van het programma, maar de laatste periode kon me dat niet meer boeien…..waarom? Teveel herhaling van o.a. Upstairs -teveel van hetzelfde eigenlijk, het klussen was weer terug naar beginnersnivo en tuinen: weinig inspirerends. Ik hoop echt dat het restylen e.d. effect zal hebben om kijkers te boeien. Ik denk dat de nieuw aangestelde presentatrice de juiste is!

 35. Tessa

  Zonder Corine Boon is het programma niets meer aan.Quinty is veel te veel nadrukkelijk aanwezig en onnatuurlijk.Corine was gewoon zichzelf past ook beter bij Thomas en Lodewijk.Quinty is meer iets voor gooische vrouwen.

 36. Janneke

  Ik mis Corine ontzettend! Zij had humor en gaf Eigen Huis en Tuin net dat beetje extra, waardoor het leuk werd om te kijken. Quinty is geen naar iemand, maar wel saai, leeg en erg bezig met hoe ze over komt.

 37. jolanda

  Zag ik het net goed dat Corine terug komt???? YES jippie. Welkom terug. Vond hun 3en juist een goed team, met Quincy erbij was de magie weg.

 38. Ida

  Met Corin is en was het programma veel leuker. Zij bracht een bepaalde sfeer . nu zapp ik dit programma geregeld weg. En dat komt een groot gedeelte dat corine weg is. Quinty heeft het gewoonweg niet. Dit is een foute beslissing geweest jammer.

 39. Emma

  Eigen Huis en Tuin mag wat mij betreft meteen stoppen. De jongens zijn gedegradeerd tot uitvoerders en mogen niet eens zelf meer veretellen welke klussen ze gaan doen of hebben gedaan. De presentatrice die het nu doet is vooral met zichzelf, haar kleding en haar haar bezig. Toch knap dat het programma al zo snel zijn charme en inhoud én humor verliest als slechts één persoon wordt vervangen. Gelukkig doet Corine nu weer een programma op RTL 4 Gameville ( zaterdag 17.00) en ze komt volgens mijn in december ook weer met een nieuw programma op de buis. Ik kan niet wachten!!

 40. Bernard

  We zijn nu een half jaar verder en ik mis Corine nog steeds bij EH&T. Vroeger keek ik elke week en nu alleen als het zo uitkomt. De balans is weg. Corine, Thomas en Lodewijk vormden een mooie 3-eenheid. Met Corine kon je vaak lachen. Quinty vind ik geen aanwinst voor dit programma. Ze is veel zakelijker en afstandelijker, wat ze ook probeert. Dus, jammer, jammer, jammer….

 41. Nienke

  Oh oh, wat een groot verlies!
  Corine, ik mis je enorm!
  Quinty is zoals al eerder genoemd door anderen niet “echt” en past totaal niet in zo’n programma.
  Iedere keer zap ik helaas weg en word weer blij van herhalingen met Corine.
  Corine was altijd lekker zichzelf en je merkt dan ook dat Quinty niet binnenkomt bij de mensen. En dan die overdadige “R” en “air” die ze heeft.
  Ik zou zeggen: probeer het inderdaad eens bij Gooische vrouwen.

 42. Koos

  Eigen Huis en Tuin was al een gepasseerd station toen Rob en Nico er niet meer bij betrokken waren. Het is nu eerder Eigen Hut en Getrut.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.