Jan Smit blijft gewoon: realitysoap terug op televisie

Na een half jaar stilte rondom Jan Smit, is vanaf deze avond zijn dagelijkse leven weer te volgen in de soap Gewoon Jan Smit. Jan is bezig met zijn ‘comeback’ en in deze eerste aflevering bouwt hij het rustig op. De kijker ziet hem in Frankrijk waar hij uitgenodigd is op de set van de nieuwe Nederlandse film ‘De Brief voor de Koning’. Voor deze film schrijft Jan de titelsong. Deze zal hij later ook inzingen. “Hij zal een klein stukje zingen, voor zo ver zijn stem dat toelaat“, belooft een zegsvrouw van TROS.

Verder gaan Jans verstandskiezen eruit, iets waar hij nu ook tijd voor heeft, en gaat hij met Yolanthe Cabau van Kasbergen spullen uitzoeken voor hun nieuwe huis in Volendam. Gerda, Jans moeder, pakt intussen alvast wat spullen in van Jan die nog in Volendam zijn achtergebleven.

Jan kan nu ook eindelijk zijn nieuwe album inzingen en binnenkort gaat zijn grote concerttour van start. En niet onbelangrijk: hij treedt vanaf 1 mei weer overal in het land op. Alle voorbereidingen zijn in volle gang en zijn eigen reallife soap Gewoon Jan Smit is overal bij om dat te volgen. “Voordat zijn concerttour van start gaat, moeten er honderden zaken geregeld worden. Jan heeft onder andere fotosessies voor nieuwe posters en voor de cover van zijn nieuwe album. Hij bekijkt de decors en licht- en geluidsplannen voor de tour en zoekt daarbij passende kleding uit.”

Ook privé is er het afgelopen jaar het een en ander veranderd. Jan is samen met zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen bezig met hun nieuwe huis in Volendam. Het dak zit er al op en de buitenkant is zo goed als af. Jan heeft zijn vader Ruud nauw betrokken bij de gesprekken met de architect. Ruud en Jans moeder Gerda volgen de bouw dan ook op de voet.

Met deze ingrediënten en natuurlijk veel nieuwe muziek is Gewoon Jan Smit weer een uniek kijkje in het leven van de Volendamse zanger. En ook dit jaar is alleen de camera van zijn soap de enige die écht overal bij mag zijn.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen