Erland Galjaard: ‘Carlo en Nicolette zetten traditie voort’

Carlo Boszhard en Nicolette van Dam ontvangen vanaf 26 april kandidaten die bijzondere uitdagingen aangaan in de nieuwe show Ik Wed Dat Ik Het Kan. “Met Ik Wed Dat Ik Het Kan zetten we de succesvolle RTL 4 traditie voort om op zaterdag 20.00 uur groot familieamuse- ment te brengen“, zegt programmadirec- teur Erland Galjaard over de nieuwe tv- show. “Met de ervaren showmaster Carlo Boszhard en de zeer talentvolle nieuw- komer Nicolette van Dam, bedienen we een breed publiek.

Erland Galjaard: “Het wordt een spectaculaire en sensationele show vol uitdagingen. De inhoudelijke basis van het programma zijn bizarre, opmerkelijke en visueel zeer spannende records. Kortom: een ideaal en gezellig programma voor het hele gezin.”

Vier minuten onder water blijven of lopen over staaldraad op twintig meter hoogte zijn uitdagingen die vanaf zaterdag 26 april voorbij kunnen komen in Ik Wed Dat Ik Het Kan. Lukt het deze kandidaten om de uitdaging te laten slagen? “En mensen die denken dit te kunnen overtreffen worden uitgedaagd dit in één van de volgende uitzendingen te laten zien“, legt een woordvoerder van RTL 4 uit. “Ook een aantal bekende Nederlanders zoekt de eigen grenzen op en probeert zichzelf te overtreffen op sportgebied en het stoppen met roken.”

Weet iemand in de zeven afleveringen van Ik Wed Dat Ik Het Kan een prestatie te verbeteren dan wint hij een prijs. Lukt het niet dan is de prijs voor degene op wiens naam het record staat. “In elke uitzending van Ik Wed Dat Ik Het Kan worden beken- de Nederlanders uitgedaagd zichzelf te overtreffen op sportgebied. In het kader van de Olympische Spelen deze zomer bijten de BN’ers zich vast in de Olympische sport schoonspringen. De nieuwbakken schoonspringer wordt bij de voorbereidingen op zijn of haar opdracht begeleid en getraind door een professional in deze sport.”

Co-host Nicolette zet de uitdaging neer door als eerste een sprong te wagen. Daarna krijgen zes BN’ers de kans om haar te verbeteren. Nederlands meest succesvolle schoonspringer Edwin Jongejans beoordeelt de BN’ers op hun kunsten.

Naast de bn’ers die gaan schoonspringen, doen Chris Tates, Jeroen Nieuwenhuize, Kim Feenstra en Boer Frans een beroep op hun wilskracht door te stoppen met roken. Ze gaan deze uitdaging samen aan met vier andere groepen: bouwvakkers, kroegtijgers, collega’s en Gooische vrouwen. Wekelijks is in ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan!’ te zien hoe het deze mensen vergaat en of ze uiteindelijk stoppen met roken.

Ik Wed Dat Ik Het Kan volgt Linda de Mols show Ik Hou Van Holland op en is vanaf zaterdag 26 april wekelijks tussen 20.00 en 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen