Jan Slagter woedend op Lennart van der Meulen

Geplaatst op zo 27 apr 2008 om 9:56

Jan Slagter, directeur van omroep MAX is woedend op de netmanager van Nederland 2, Lennart van der Meulen. Van der Meulen eiste zaterdag in de media dat Schrijver na de zomerstop meer kijkers gaat trekken. “Belachelijk“, reageert Slagter in De Telegraaf. “Hij doet net alsof Loretta bij hem in dienst is. Het is misschien zwaar aangezet, maar dit voelt als een dolk in de rug. Er zijn programma’s die veel slechter scoren.” Loretta zelf werd overvallen door de negatieve publiciteit.

Loretta werd zelf overvallen door de negatieve publiciteit en is niet voor commentaar bereikbaar. “Het is mijn taak als omroepdirecteur om nu iedereen te woord te staan. Ik sta pal achter Loretta en houd haar liever even uit de wind“, aldus Slagter.

Slagter vindt het niet chique dat de netmanager zich hierover uitlaat in de krant. “Het ligt genuanceerder en het is niet chique dat hij het over een persoon heeft zonder dat ze ergens van afweet.

Slagter onderschrijft de stelling dat aan het programma moet worden gewerkt. “Er liep al een afspraak om het programma te evalueren. Een netmanager heeft zich echter niet te bemoeien met de inhoud. Hij speelt het in dit geval op de persoon, en gaat hiermee echt zijn boekje te buiten. Loretta verdient dit niet.
8 Reacties op “Jan Slagter woedend op Lennart van der Meulen”


 1. Televisiefreaks

  Volgend seizoen Catherine weer terug op haar oude stekje bij Omroep Max en Loretta gaat een programma met dieren doen? ;-)

 2. ronaldo

  Beste Lennart van der Meulen, misschien is er nog een baan vrij bij RTL. Maar neem hier ontslag.

 3. Max Laadvermogen

  Geachte Heer van der Meulen,

  Uw verzoek aan Loretta Schrijver om een andere wijze van presentatie ten toon te spreiden is beledigend voor deze onbetwiste vakvrouw.

  Dat coördineren geen dagtaak is weet een kind, maar dat U kennelijk tijd over heeft om Uw waandenkbeelden over de kijkcijfers na te jagen zegt meer iets over Uw wansmaak dan over uw coördinerend vermogen.

  Kijkcijfers staan niet voor kwaliteit, zij illustreren slecht de dictatuur van de middenmoot.

  Vriendelijke groet,

  max

 4. Max Laadvermogen

  Geachte Heer van der Meulen,

  Uw verzoek aan Loretta Schrijver om een andere wijze van presentatie ten toon te spreiden is beledigend voor deze onbetwiste vakvrouw.

  Dat coordineren geen dagtaak is weet een kind, maar dat U kennelijk tijd over heeft om Uw waandenkbeelden over de kijkcijfers na te jagen zegt meer iets over Uw wansmaak dan over uw coordinerend vermogen.

  Kijkcijfers staan niet voor kwaliteit, zij illustreren slecht de dictatuur van de middenmoot.

  Vriendelijke groet,

  max

 5. Anoniem

  Dames en heren, SBS is écht de weg kwijt. Net in ‘de 25’ noemde de voice over het Net-5 programma ‘Grenzeloos verliefd’ een succes dat wekelijks meer dan 1 miljoen kijkers scoort.

  Niets is minder waar. Het programma wordt door net 300.000 kijkers bekeken. Dat SBS overdreef over haar eigen programma’s weet elke gek.. maar dit…

 6. Tim20

  Reactie op Anoniem: Soms overdrijft de voice-over van SBS6 wel. Maar ze kunnen nóóit gezegd hebben dat Grenzeloos Verliefd 1.000.000 trekt. Dan heb je óf niet goed geluisterd, óf je liegt gewoon!

 7. Micha

  SBS overdrijft altijd in haar showprogramma’s. De 25 meest schokkende gebeurtenis aller tijden, de meeste van ons zouden zeggen; de aanslagen in New York en Washington op 11 september 2001. SBS6 komt aan met op nummer 1, de verborgencameramomenten van Joran van der Sloot, alleen maar omdat het 7 miljoen kijkers had, en er zaten nog meer fragmenten in die van SBS afkomstig waar

 8. !#Michael#!

  @ Tim20

  Ik heb SBS6 in ShowNieuws ook al eens horen beweren dat hun vooravond 1mln kijkers trekt … Ik kijk hier dus zeker niet raar van op …

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.