1,2 miljoen kijkers voor Het Zesde Zintuig


De kijkcijfers van donderdag 17 april 2008 (SKO)

Het Zesde Zintuig (RTL4, 21:31) – Tessa (foto) won de finale van de RTL 4-serie Het Zesde Zintuig donderdag met verve. Voor het oog van liefst 1.207.000 kijkers (madl: 20.4%) versloeg zij Nicoline met een score van 72 – 41. “In de doelgroep van RTL 4, Boodschappers 20 – 49 jaar, behaalde Het Zesde Zintuig een zenderaandeel van 22,2 procent en een kijkdichtheid van 9,2 procent. Hiermee was het programma het best bekeken in deze doelgroep“, meldt een zegsman van RTL4 vandaag.

Van de zestien kandidaten bleef Tessa samen met Nicoline over voor de eindstrijd. Tessa wist zich op indrukwekkende wijze door de cases te worstelen. De twee finalisten werden geconfronteerd met een verschrikkelijke zaak: de moord op de 15-jarige Melanie Sijbers. Daarnaast moesten de paragnosten zich buigen over de Metselmoord, een van de bekendste zaken in Nederland. De allerlaatste test betrof een proef waarbij ook de oud-kandidaten betrokken waren.

Twinzz Live: De Muzikale Tweelingtest (TROS, Ned1, 20:33) – Het muzikale programma Twinzz met presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen is een ware kijkcijferflop gebleken op Nederland 1, de zender van de miljoenencijfers. Donderdag keken slechts 523.000 mensen (madl: 8.9%) naar Twinzz. “Bij de TROS krijg ik de kans om me echt te ontwikkelen als presentatrice en een eigen show neer te zetten. Ik vond het wel eng hoor!“, vertelt Yolanthe aan Tros Kompas. “Ik heb wel eens zwetend in bed gelegen met de gedachte: waar ben ik aan begonnen? Het is wel een héél grote stap voorwaarts. Maar Twinzz is een superleuk programma om te doen.” Het TROS-gezicht stopt binnenkort met de soap ONM. “Ik was negentien toen ik bij ONM kwam en als je ziet wat er sindsdien is gebeurd, lijkt het alsof ik in een soort sneltrein zit. Ik raas maar door en neem eigenlijk niet de tijd om het allemaal te beseffen. Maar ik bid heel vaak, vooral ’s avonds in bed.

Made in the seventies (NPS, Ned3, 20:33) – Eerder was er al Made in the sixties, later dit jaar volgt nog Made in the eighties en donderdag belandde de kijker in de jaren zeventig. De presentatie was in handen van Joost Karhof. Zijn Nova collega Clairy Polak kijkt hem nu niet met een scheef oog aan, omdat hij naar amusement is afgezakt. “Nee, we zien elkaar nooit. En Made in the seventies en DWDD gaan nog wel ergens over. Het is geen Idols. Natuurlijk is er een grens die je over kunt gaan en waardoor je je geloofwaardigheid als Nova-presentator zou verliezen. Maar die ga ik niet over“, vertelt Karhof in Televizier. Als Joost Karhof zijn top-3 favoriete programma’s mag bepalen, noemt hij het Journaal (“Altijd leuk. Dat moet ik kijken. Vooral voor mijn werk, maar ook voor m’n plezier.“), De Wereld Draait Door (“Dat presenteer ik nu zelf, maar voor daarvoor vond ik het al geweldig om te kijken.” en Nova (“Daar werk ik inderdaad ook zelf. Maar als ik niet presenteer, kijk ik ook. Je volgt toch je eigen programma.”) Made in the seventies trok donderdag 541.000 kijkers (madl: 9.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen