1,5 miljoen kijkers voor Ik Hou van Holland


De kijkcijfers van zaterdag 19 april 2008 (SKO)

Ik Hou van Holland (RTL4, 20:01) – De laatste aflevering van de spelshow Ik Hou van Holland met Linda de Mol werd zaterdag door 1.502.000 mensen (madl: 24.9%) bekeken. Teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens hebben elkaar weer gevonden in het programma. “We zaten ook samen in de ziekenhuisserie IC. Was ik een longarts, hij een schouderophalende ver- pleegkundige. Jeroen liet tussen het opnemen van de scènes de hele cast gieren“, lacht Beau.

Met Beau wil Jeroen ooit nog een detectiveserie maken. In De Telegraaf: “Ik was sidekick in zijn talkshow. Toen hebben we vreselijk gelachen. Het leukste aan Beau is dat hij onbedoeld grappig is. Trouwens, als we toch een nieuwe serie maken, is mijn droom André van Duin als kandidaat te hebben. Dat is mijn voorbeeld in humor. Mijn beste spelletje? Dat is bekende persoonlijkheden raden, omdat ik dat typisch Nederlandse tijdverdrijf zelf vaak met vrienden in de kroeg doe.

De Tuinruimers (SBS6, 17:00) – Het programma De Tuinruimers van Rob Verlinden is een succes op SBS 6. In de grootste krant van Nederland mocht de tuinman een televisie top-vijf samenstellen. “Uiteraard Hart van Nederland dus, maar ook Mooi! Weer De Leeuw. Grandioos, wat kan die man improviseren! Als ik tijd heb, kijk ik ook graag naar de Engelse detectives bij de KRO. Die hebben een bepaald sfeertje, dat kneuterige van die Engelsen vind ik hartstikke leuk. CSI heb ik ook wel eens gezien, maar daar zit een bepaald kunstje in, dat heb ik na een paar keer wel gehad. Ook mooi gemaakt: Spoorloos. En ik hou ervan om af en toe naar de shows van Gerard Joling bij SBS 6 te kijken, zoals bijvoorbeeld het ijsdansen. Ik hoef niet de hele serie te zien, maar zo nu en dan is het leuk.” De Tuinruimers scoorde zaterdag 428.000 kijkers (madl: 19.6%). Eigen huis & tuin trok erna 634.000 kijkers (madl: 18.2%).

Surviving Nature: Ijsberen & Inuit (KRO, Ned3, 20:43) – Dat voormalig wielrenner Michael Boogerd nooit een blad voor zijn mond neemt, dat weten ze bij het Wereld Natuur Fonds (WNF) inmiddels ook. Zijn deelname aan Surviving Nature (KRO), waarin hij samen met Hanna Verboom en Mirella van Markus een dikke twee weken op de Noordpool verbleef, zorgt voor enige reuring. Boogerd blijft erbij dat hij niet was gegaan als hij van tevoren had geweten hoe een dergelijke serie tot stand komt. “Daar ga ik ook niet raar over doen. Begrijp me goed, ik heb een geweldige tijd gehad. Maar ik heb me gewoon verkeken op deze manier van tv-maken. Als wielrenner ben ik natuurlijk wel gewend aan camera’s, maar dat werkte heel anders. Ik moet het hebben van mijn spontaniteit, ik moet mezelf kunnen zijn, maar als ik dan voor de derde keer opnieuw aan moet komen lopen vanaf een bepaalde plek, dan heb ik het wel gehad.” Surviving Nature scoorde zaterdag 86.000 kijkers (madl: 1.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen