Dit Was Het Nieuws terug met zes afleveringen

Geplaatst op za 26 apr 2008 om 9:56

Harm Edens presenteert vanaf deze avond een nieuwe zesdelige reeks van de satirische nieuwsshow Dit Was Het Nieuws op Nederland 1. Teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje geven opnieuw op geheel eigen wijze commentaar op de actualiteit van de afgelopen week. In de eerste aflevering zijn de Volendamse zanger Jan Keizer en de Belgische schrijver van weten- schappelijke boeken, Kris Verburgh, te gast. Ook wie de andere gasten zijn, is inmiddels bekend.

De andere gasten in de nieuwe reeks van Dit Was Het Nieuws zijn:
– Zaterdag 3 mei Jan Timman (schaker) en Magali Goré (schrijfster en echtgenote van voetbalinternational Dean Gorré).
– Zaterdag 10 mei Adjiedj Bakas (trendwatcher) en Henk de Gier (paragnost).
– Zaterdag 17 mei Ahmed Marcouch (voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart ) en Marcel Lüske (professioneel pokerspeler).
– Zaterdag 24 mei Jan des Bouvrie (interieurontwerper) en Floortje Dessing (programmamaakster/producente).
– Zaterdag 31 mei Rob Wijnberg (schrijver). Tweede gast nog niet bekend.

Harm Edens is ook iedere vrijdag te zien in NCRV’s Knowing Me Knowing You.
9 Reacties op “Dit Was Het Nieuws terug met zes afleveringen”


 1. Simon

  Gasten valt me tegen..

 2. zoveelste seizoen

  Helemaal niets, dus, die gasten. En Jan Jaap mag van mij vanmiddag nog ophouden. Wat een vercelende en ontzettend ingebeeld totaal niet met humor begiftigd meneertje dat er ook nog eens niet uitziet en ondanks dit alles meent het talent van de eeuw te zijn. Zucht.

 3. JB

  Zes afleveringen een seizoen noemen is triest.

 4. Anoniem

  Dit programma is al een tijdje gewoon niet leuk meer…. voor een groot deel (bij het grote publiek) totaal onbekende gasten, Jan Jaap die inderdaad gewoon Niet Leuk is en waarbij de echte chemie ontbreekt zoals je destijds wel had tussen Thomas Acda en Raoul Heertje, dat was echt de toptijd van het programma… harm Edens is gewoon niet grappig en dus moet het echt van de teamcaptains komen en Jan Jaap van der Wal heeft gewoon andere humor dan een Thomas Acda of later Marc Marie Huybrechts, in die tijd was het programma gewoon veel beter, hilarischer en waren de gasten ook veel leuker en vooral bekender, tegenwoordig kunnen ze blijkbaar alleen nog tamelijk onbekende BN’ers krijgen….. een scene als Thomas Acda die even een huurmoordenaar belt voor Raoul Heertje omdat deze de hoogzwangere vrouw van Thomas Acda in een opwelling uitmaakte voor ‘hoer’ was een geweldige improvisatie om maar iets te noemen, tussen hen beide klikte het veel beter dan nu met Jan Jaap en idd 6 afleveringen een heel seizoen noemen is een beetje zwak

 5. Anoniem

  Die Jan Jaap is de meest over het paard getilde ‘comedian’ die we ooit hebben gehad in Nederland. Hij is verschrikkelijk. Inderdaad ingebeeld tot en met en wat hierboven staat is allemaal waar. En getalenteerd vindt ik hem ook helemaal niet. Of het moest het talent zijn jezelf ontstellend te overschatten. Ik zie ook het spijkerman-verschijnsel van de plaat voor de hersens hier al lang opdoemen. Al valt heel Nederland over hem heen en wil hem weg van de buis hebben, Jaap moet en zal met de lelijke kop op de buis. Idem Spijkerman. Beiden gaat het helemaal niet om comedy, het gaat hen om macht.

 6. Brainwave

  Reactie op 5. Anoniem: Wat een belachelijke reactie!

  Het is prima als je geen fan van Jan Jaap bent. Zelf ben ik niet zo’n fan van Raoul Heertje. Maar de dingen die je zegt slaan helemaal nergens op. Ik heb echt nog nooit gehoord dat er veel mensen zijn die hem van de buis willen en dat blijkt ook niet echt uit de kijkcijfers. En waarom vind je het nodig om het over “lelijke kop op de buis” te hebben? De vergelijking Spijkerman Jan Jaap slaat ook helemaal nergens op. En waar slaat dat “het gaat hen om macht” op? Welke macht heb je het over? Het lijkt erop dat je een persoonlijke frustratie of manie hebt. Zie je ze vliegen of zo?

 7. Anoniem

  @brainwave,
  Ik zeg helemaal nergens dat er veel mensen zijn die Jan Jaap v d buis willen, maar beschreef een verschijnsel dat ik zie bij Spijkerman. Datzelfde lijkt mij, begint nu een beetje bij Jan Jaap. Je moet wel proberen te lezen wat er staat…
  De vergelijking met Spijkerman dringt zich aan me op omdat Jan Jaap ook never reageert op kritiek. Datzelfde doet Spijkerman, vandaar. Ook vindt ik Jan Jaap net als Spijkerman niet erg sterk qua zelfkritiek, althans daar heb ik nooit een schijntje van bemerkt bij hem. En hij is voldoende op de buis om een beeld van hem te krijgen. Daar slaat de vergelijking met Spijkerman ook op. Over welke macht ik het heb? Wel, het moet wel machtsgevoel zijn, waar je op uit bent, als je overduidelijk niet leuk bent, en toch constant als grappige sidekick’ of ”comedian” of ”panellid van dit was het nieuws” ofin diverse hoedanigheden verder, op tv bent. Hij is m.i. helemaal niet leuk, byzonder intelligent wat al die tv optredens evt. zou motiveren, is hij m.i. ook niet. Waar is hij dan op uit eigenlijk? Om mensen te irriteren ?
  Nou, dat lukt…
  Vervolgens stelt U dat het lijkt of ik een ‘persoonlijke frustratie of manie heb’. Vervolgens vraagt U of ik ze ‘zie vliegen’.
  Over schelden gesproken.
  Mijn opmerkingen over Jan jaap moeten U wel diep treffen, dat U al die dingen gaat schrijven over mij, als tegenwicht.
  En dit alles slechts omdat ik Jan Jaap niet leuk vindt, en volkomen onterecht vaak naar voren gehaald vindt als meninggever, comedian, zogenaamd leuke opmerkingen maker, presentator, etc.
  Ik mag dus wat U betreft geen kritiek hebben.
  Het moet U zwaar vallen dat ieder hier, niet alleen U !!!… of Uw gelijkgezinden… zijn mening mag geven,… Gezien het zware geschut dat U meent te moeten afvuren zonder argument op iemand die alleen maar Uw eigen mening niet deelt.
  Internet is democratisch, ik heb net zoveel recht mijn mening te geven als U.
  Heel moeilijk voor sommigen.
  Wen er maar aan.
  Nogmaals, niet alleen U mag hier een mening geven, hoezeer U ook overigens aan het schelden bent, een ander heeft exact hetzelfde recht.
  Als die Jan Jaap van U overigens zo geweldig is als al die overdreven media-exposure suggereert, zou hij die krakkemikkige scheldhulp van U niet nodig hebben. Dat valt me wel op. Onbedoeld bevestigd U eigenlijk mijn mening.

 8. jopie

  Jan Jaap is op zich nog wel leuker dan Spijkerman.
  Spijkerman is gewoon een flapdrol die nog nooit leuk is geweest. Z’n programma Kopspijkers was leuk vanwege de filmpjes en vanwege de cabaratiers aan het eind (de enige onderdelen van het programma dat ik ook keek) zeker niet vanwege Spijkerman. Was ook wel te merken want toen het slappe aftreksel op TALPA/TIEN begon waren de kijkers weg.

 9. kevin1989

  Echt geweldige programma, vooral Jan Jaap en harm edens zijn echt te droog. Vooral Harm is droog.

  Alleen waarom kan je geen afleveringen terug zien via internet?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.