673.000 kijkers voor Crime Time


De kijkcijfers van vrijdag 25 april 2008 (SKO)

Crime Time (TROS, Ned1, 20:00) – Op vrijdagavond na het Journaal keerde misdaadjournalist John van den Heuvel terug op tv met een nieuw programma onder de vertrouwde naam Crime Time. Tv-deskundige Cornald Maas schatte minstens een miljoen kijkers voor het programma in. Uiteindelijk keken vrijdag 673.000 kijkers (madl: 11.8%) naar de eerste Crime Time. “We hebben van de week bijna een kort geding moeten voeren om bepaalde beelden uit te kunnen zenden.”

John van den Heuvel: “Dat hoort wel een beetje bij een misdaadprogramma: als je het goed doet, opereer je op het scherp van de snede.” Crime Time is een samenwerking tussen het Telegraaf Productiehuis en Palm Plus. “Palm Plus-directeur Ton F. van Dijk heeft zelf zijn sporen verdiend op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Hij is een goed klankbord.” Crime Time wisselt wekelijks met Vermist; over twee weken is de volgende aflevering te zien. Naar verwachting volgen dit najaar nog drie afleveringen van het misdaadprogramma.

Singing Bee (RTL4, 21:23) – Zanger Gordon scoort nog steeds zeer lage kijkcijfers met Singing Bee op RTL 4. Het muziekprogramma, dat volgens Gordon lage kijkcijfers scoort door de ‘slechte’ lead-in van All You Need Is Love, werd vrijdagavond door 561.000 mensen (madl: 9.3%) bekeken. Meer succes heeft Gordon in de muziek. Hij vertrekt in juni naar Los Angeles voor de opnamen van een nieuw album. De cd, zijn eerste soloplaat sinds 1999, wordt een ode aan soulzanger Donny Hathaway. Voor de plaat, die vooral covers zal bevatten, werkt Gordon samen met producer Eric van Tijn. Ook benaderd is de dochter van Hathaway, zangeres Lalah Hathaway, liet Gordon al eerder doorschemeren. Naar verwachting verschijnt het nieuwe album van Gordon in het najaar. Bij de Toppers-concerten zal hij een nieuw nummer zingen.

Holland’s Got Talent (SBS6, 20:29) – Gerard Joling is de grote winnaar van de vrijdagavond. Met zijn talentenprogramma Holland’s Got Talent presenteerde Gerard vrijdag het best bekeken programma van de avond. SBS 6 behaalde door dit succes bovendien een hoger marktaandeel dan concurrenten Nederland 1 en RTL 4. Gerard Joling is deze avond ook te zien in het programma Kinderen Zingen Met Sterren. Jeroen van der Boom neemt het tegen hem op. Jeroen: “René Froger zit in de jury en ik heb ook nog gelezen dat Gordon ook meedoet. Dat wordt op zich een heel gezellige avond. Ik wil gewoon een keer van Gerard winnen. Ik moet nog even proberen zijn zwakke punten te ontdekken.” Gerard Joling is daarnaast ook nog druk in de muziek. Onlangs nam hij de videoclip op van ’24 uur verliefd’. Geert Hoes figureert in de video. “Hij is in een flits te zien. Het is gewoon bedoeld als leuke gimmick.” Holland’s Got Talent werd door 1.525.000 kijkers (madl: 25.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen