673.000 kijkers voor Crime Time

Geplaatst op za 26 apr 2008 om 9:44


De kijkcijfers van vrijdag 25 april 2008 (SKO)

Crime Time (TROS, Ned1, 20:00) – Op vrijdagavond na het Journaal keerde misdaadjournalist John van den Heuvel terug op tv met een nieuw programma onder de vertrouwde naam Crime Time. Tv-deskundige Cornald Maas schatte minstens een miljoen kijkers voor het programma in. Uiteindelijk keken vrijdag 673.000 kijkers (madl: 11.8%) naar de eerste Crime Time. “We hebben van de week bijna een kort geding moeten voeren om bepaalde beelden uit te kunnen zenden.”

John van den Heuvel: “Dat hoort wel een beetje bij een misdaadprogramma: als je het goed doet, opereer je op het scherp van de snede.” Crime Time is een samenwerking tussen het Telegraaf Productiehuis en Palm Plus. “Palm Plus-directeur Ton F. van Dijk heeft zelf zijn sporen verdiend op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Hij is een goed klankbord.” Crime Time wisselt wekelijks met Vermist; over twee weken is de volgende aflevering te zien. Naar verwachting volgen dit najaar nog drie afleveringen van het misdaadprogramma.

Singing Bee (RTL4, 21:23) – Zanger Gordon scoort nog steeds zeer lage kijkcijfers met Singing Bee op RTL 4. Het muziekprogramma, dat volgens Gordon lage kijkcijfers scoort door de ‘slechte’ lead-in van All You Need Is Love, werd vrijdagavond door 561.000 mensen (madl: 9.3%) bekeken. Meer succes heeft Gordon in de muziek. Hij vertrekt in juni naar Los Angeles voor de opnamen van een nieuw album. De cd, zijn eerste soloplaat sinds 1999, wordt een ode aan soulzanger Donny Hathaway. Voor de plaat, die vooral covers zal bevatten, werkt Gordon samen met producer Eric van Tijn. Ook benaderd is de dochter van Hathaway, zangeres Lalah Hathaway, liet Gordon al eerder doorschemeren. Naar verwachting verschijnt het nieuwe album van Gordon in het najaar. Bij de Toppers-concerten zal hij een nieuw nummer zingen.

Holland’s Got Talent (SBS6, 20:29) – Gerard Joling is de grote winnaar van de vrijdagavond. Met zijn talentenprogramma Holland’s Got Talent presenteerde Gerard vrijdag het best bekeken programma van de avond. SBS 6 behaalde door dit succes bovendien een hoger marktaandeel dan concurrenten Nederland 1 en RTL 4. Gerard Joling is deze avond ook te zien in het programma Kinderen Zingen Met Sterren. Jeroen van der Boom neemt het tegen hem op. Jeroen: “René Froger zit in de jury en ik heb ook nog gelezen dat Gordon ook meedoet. Dat wordt op zich een heel gezellige avond. Ik wil gewoon een keer van Gerard winnen. Ik moet nog even proberen zijn zwakke punten te ontdekken.” Gerard Joling is daarnaast ook nog druk in de muziek. Onlangs nam hij de videoclip op van ’24 uur verliefd’. Geert Hoes figureert in de video. “Hij is in een flits te zien. Het is gewoon bedoeld als leuke gimmick.” Holland’s Got Talent werd door 1.525.000 kijkers (madl: 25.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
33 Reacties op “673.000 kijkers voor Crime Time”


 1. Anoniem

  RTL is verliezende derde!

 2. Patrick

  Toch een miljoen voor All you need..

 3. Tim20

  Wat een geweldige cijfers voor HGT! Iedere week meer kijkers. 1,2 1,3 1,4 en nu 1,5 miljoen! Echt goed. Volgende week dan maar 1,6 miljoen? :P
  We zullen zien……..

  Denk alleen niet dat KZMS goed gaat scoren vanavond, recht tegenover Paul en Carlo. Maar je weet het maar nooit!
  Ik denk:
  Paul: 1,9 miljoen
  Carlo: 1,1 miljoen
  Natasja: 600.000 – 800.000

 4. Anoniem

  Het zinkende schip Nederland 1 zinkt door.

  Zoals ik gisteren al voorspelde nu ook al een flop op vrijdag primetime met Crimetime

  Alle nieuwe programma’s floppen op Nederland 1

 5. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  De rest van de week is het weer sbs!~!

 6. Bas

  SBS moet het echt en alleen van de vrijdagavond hebben.

  Dan de rest van de week weer 3 avonden herhalingen van House

 7. Anoniem

  SBS6 is onverwacht marktleider van de vrijdag, gelukkig is er nog één lichtpuntje in de programmering van SBS6. Want de maandag, dinsdag en donderdag stellen tegenwoordig niet zoveel meer voor.

  All you need is love doet het ook redelijk, niet wat RTL er van verwacht had maar toch zou het best kunnen terugkomen.

 8. Anoniem

  KZMS zal wel veel kijkers weghalen bij PO. Al die bejaarden vinden kinderen die zingen geweldig!!

 9. Martijnjdd

  Opvallend dat de ‘kenners’ riepen “NL is talentenjachtmoe”. Kennelijk denken de kijkers daar anders over nu HGT op de eerste plaats staat.

 10. M@rk-Bred@.

  Ik vond de eerste “Crime Time” ook tegenvallen. Slechts twee onderwerpen zal de kijker hebben aangesproken, maar die criminelen die in het buitenland waren opgespoord dat interesseert de doorsnee TV-kijker toch niet?
  Dit onderwerp maakte het programma zo saai. Toch ga ik de volgende keer weer kijken…

 11. !#Michael#!

  Toch boekt Gordon een aardige winst … nog steeds belachelijk laag voor een programma van dat kaliber … maar er zit progressie in … Crime Time is nu wekelijks te volgen op Ned1 ???

  Om even terug te komen op het zinkende schip Ned1, De zender scoort voornamelijk goed met oude hit formats als Radar, Spoorloos, Opgelicht, Memories, Kinderen geen Bezwaar, Mooi weer de Leeuw, Opsporing verzocht, spoed, TROS TV Show etc.

  Nieuwe introducties als Twinzz, 100 het huwelijk, puber ruil, crime time etc scoren niet de zelfde miljoenen cijfers.

  Opvallend aspect is daar bij dat toen RTL4 nieuwe formats introduceerde de zender in een vrije val terecht kwam, zo heel gek is het dus niet aan te nemen dat wanneer de commerciele omroepen met een degelijke programmering komen dat Ned1 een zelfde scenario als RTL4 begin dit millenium overkwam te wachten staat …

 12. nina

  5. GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN 1.015.000
  6. ALL YOU NEED IS LOVE 981.000

  opzicht vind ik wel goede kijkcijfers voor rtl 4 het altijd beter

  voor vanavond denk ik:
  paul 1.6 miljoen
  carlo 1.4 miljoen
  natasja 800.000 – 1.000.000

 13. !#Michael#!

  Verder een geweldige score voor HGT SBS6 gefeliciteerd, nu kun je oprecht een hit claimen ;) :P

  En een slechte score voor t NOS Journaal :lol: RTL en NOS zaten nog nooit zo dicht op elkaar???

 14. Corné

  Wat zei Gordon ook alweer over zichzelf? Dat hij een pijler van RTL 4 was samen met Linda en Beau? Singing Bee staat nog niet eens in de Top 15.

 15. michel

  Nederland 1 en RTL 4 floppen met hun nieuwe programma’s, SBS 6 niet en dat terwijl die de meeste nieuwe programma’s introduceren. Alle critici van SBS ten spijt, ze zijn on the way up al sinds Sterren Dansen op het IJs.
  Dit voorjaar DAS je goed recht, de AFvallers XXL, de nieuwe URI Geller en Hollands Got talent. Alleen Dancing Queen scoorde zendergemiddeld. Verder top. RTL 4 langzaam, na lange tijd flops als froukje, jong geleerd, die quiz met daan schuurmans, wilma nanninga, nu gelukkig voor ze ik hou van holland en derek ogilvie. voor de rest is het gelukkig oude successen nog voor ze. maar sbs 6 is het meest vernieuwend.

 16. !#Michael#!

  Reactie op michel:

  Niet alle nieuwe SBS6 introducties waren zo succes vol als je nu probeert te claimen hoor. DAS je goed recht scoorde meer dan eens 600-700dznd echter 1x 1.2mln … Afvallers XXL doet het niet slecht maar ook niet goed … Dancing Queen mag dan zender gemmidelde scoren maar 11/12% madl in de doelgroep is veel en veelste weinig voor zo’n duur en grootst aangekondigt format (posters door heel het land, als ‘de nieuwe familie show’), DNUG was wel een bescheiden succesje maar staat in schrilcontrast met het succes van het format elders in de wereld, of SBS6 eigen successen als SDOHI S1 en S2 …

  Van alle nieuwe SBS6 programma’s dit seizoen is alleen HGT echt een doorslaand succes, de rest is erg bescheiden, of soms zelfs zwaar teleurstellend … nou zullen de omroepen nooit een flop erkennen … maar geloof me SBS6 had van al die formats meer verwacht …

  En RTL4 had van de vrijdag, maandag en woensdag ook meer verwacht natuurlijk … maar RTL4 boekt de laatste weken wel flinke successen (daar waar SBS6 van droomt, alleen HGT behaald dat succes) op de Dinsdag, Donderdag, Zaterdag en Zondag … en bij tijd en wijlen weten ze de maandag en woensdag ook nog nipt als marktleider af tesluiten in hun doelgroep…

  Je kan SBS6 nu wel veren in de reed gaan steken, maar ook de SBS’srs zijn afgelopen seizoen net als RTL en de NPO met toch aardig wat formats de mist in gegaan …

 17. rowin

  post 15, nee hoor,,, SBS produceert niet de nieuwste progamma’s je noem nu ook alleen de goede progammas op… de rest flop helemaal zoals Hotel, is toch geen progamma…

  voor vanvond denk ik:

  Paul: 1.8 miljoen
  Carlo: 1.2/1.1 miljoen
  Natasja: 1 miljoen 900.000

 18. nina

  1. publieke omroepen 1.456.231
  2. RTL Nederland 1.180.846
  3. SBS Groep 906.308

  Dit zijn de kijkcijfers van 5 april 2008 t/m 25 april 2008

  Hoezo SBS scoort goed? Ze wel onder aan dit lijsje.

 19. Jeffientje

  Nouw, ik ben het wel met post 15 eens! Ik vind dat SBS steeds beter is aan het worden als je in grote lijnen kijkt naar de afgelopen jaren, groeit het marktaandeel.

 20. Anoniem

  Paul de Leeuw 1.75 mln
  Carlo B 0.7 mln
  KZMS 0.9 mln

 21. Mart

  Wat zetten jullie allemaal laag in voor kinderen zingen met sterren. Ik ga het ook niet kijken want ga lekker ik wed dat ik het kan kijken maar zou me niks verbazen als we morgen op kijkonderzoek kijken dat het beter heeft gescoord dan ik wed dat ik het kan.

  Voorspelling: ( tussen haakjes wat het verdient volgens mij)
  Ik wed dat ik het kan: 1.167.000 ( 1.600.000)
  Kinderen zingen met sterren: 1.378.000 ( 850.000)
  mooi weer de leeuw: 1.888.000 ( 1.200.000)

 22. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: michael, waar haal jij al deze info vandaan? Je doet alsof je een zender directeur zelf bent. Je slaat hier en daar de plank volledig mis! Je denkt dat je precies weet hoe het zit maar de werkelijkheid is echt anders. Misschien moet je eens wat meer zinnen beginnen met ‘ik denk’ of ‘ik vind’.

 23. !#Michael#!

  Reactie op Mart:

  Kinderen zingen met Sterren heeft SBS6 al eens eerder gebracht … toen is het genadeloos geflopt … 591dzdn kijkers …

  zie artikel MC:

  http://www.mediacourant.nl/?p=1088

  Ik zie deze show niet in eens een gigantische hit worden met een ruim miljoenen plubliek …

 24. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Ik kijk naar de cijfers en de scores van de zenders … en dan de ambities uitgesproken door de zender directeuren … Tina Nijkamp heeft ambitie voor marktleiderschap uit gesproken geen van de tot op heden geintroduceerde format (afgezien van HGT) dit seizoen hebben hun ook maar 1 avond marktleidier gemaakt … SBS6 had veel meer verwacht van veel dure formats die ze introduceerde, dat kan een baby nog inzien …

 25. Erwin | SBS fansite.nl

  Kinderen zingen met Sterren zal een redelijk succesje van 850.000 – 1.200.000 kijkers opleveren omdat het flink gepromoot is, en De Nieuwe Uri Geller recht tegenover MWDL! en Idols ook 1.0 – 1.5 miljoen kijkers wist te trekken.

  Michael, waarom zit je steeds het succes van De nieuwe Uri Geller naar beneden te schrijven? Ze scoorde gemiddeld 1.1/1.2 miljoen kijkers!! In andere landen was het waarschijnlijk een groter succes, omdat het minder concurrentie had of op een populairdere zender stond ofzo, niet appels met peren vergelijken, want we zijn in Nederland! Zo kun je namelijk ook over Got Talent beginnen… in Amerika is dat namelijk niet een mega succes.

 26. JB

  Het ligt natuurlijk ook aan het tvlandschap. Hier in nederland zapt bijna 2 miljoen naar paul die voor de zoveelste keer Adje voor gek zet..

 27. Anoniem

  Holland’s Got Talent is een succes omdat het eindelijk een programma is waarin net als bij Idols minder in geluld word (Iets waarin Rtl 4 de laaste par shows beter is dan vroeger en Sbs6.) en dat is voor Sbs6 heel wat. Het is nog afwachten wat we krijgen met de life shows. Dat verschrikkelijke nieuwe Sbs programma wat ook veel te lang duurt word vast weer veel in geluld,het programma word medemogelijk gemaakt door de Sponsor loterij en die rik brandsteder komt vast heel veel in beeld.

 28. kees de wit

  gewoon jan smit is het kanon van ned 1

 29. richard

  @ michael, dancingqueen de finale scoorde 1,5 miljoen mensen. dus niet echt een flop. dus ook niet verkeert. sbs is echt een zender die ik het gun. leuke mensen, leuke shows, gezellig etc.

 30. @ richard

  Ik weet niet hoe jij aan die cijfers komt, maar de finale van Dancing Queen scoorde absoluut geen 1,5 miljoen mensen! De liveshow scoorde 780.000 mensen en de uitslag later die avond scoorde 1,1 miljoen kijkers (mede doordat de uitslag tussen Groeten uit de Rimboe en HvN zat). Gemiddeld was Dancing Queen zeker geen hit met ongeveer 700.000 kijkers.

 31. !#Michael#!

  Reactie op Erwin | SBS fansite.nl:

  Ik schrijf DNUG helemaal niet naar beneden … DNUG zat de 1e twee afleveringen op 1.5mln, de 3e aflevering op 1.2mln, de overige afleveringen op 900dznd/1mln, en de finale op 1.3mln (uitslag 1.6mln) …

  Het gros van de uitzendingen zat onder de 1mln kijkers, dat is een bescheiden succes … en zeker in schril contrast met SDOHI S1 (wekelijks 2mln kijkers) en S2 (wekelijks 1.4mln) wat SBS6 wel gewend was met hun amusement … zeker als je kijkt naar de overweldigende successen van het DNUG format in Israel en elders in de wereld …

  Ik hanteer de feiten … als de waarheid spreken al iets naar beneden halen is, dan zei het zo … Bij SBS6 schrijven ze met leugens elk van hun eigen programma’s in de promo’s toe als de hit die heel nederland in de ban houd … Mij betrap je niet op dat soort leugens, ere wie ere toekomt …

 32. Henk

  Het is bij die commercieelen allemaal bagger veel geschreeuw weinig inhoud een nieuww progamma kunnen ze niet meer maken.

 33. Henk

  Het is bagger bij die commercieelen allemaal die uitgemolken progammaas nu weer wedden dat je het kan komt me toch bekend voor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.