‘Daphne Bunskoek benaderd voor Zomergasten’

Geplaatst op wo 23 apr 2008 om 11:52

Daphne Bunskoek was in de race om het nieuwe seizoen van Zomergasten te presenteren. Uiteindelijk koos de VPRO voor schrijver Bas Heijne. Dat verklapte Heijne dinsdag in DWDD. “Het overviel me. Ik was wel enigszins verbaasd. Dat zullen veel mensen zijn. Vooral mensen die op Daphne Bunskoek gerekend hadden. Daar was sprake van. Er werd gespeculeerd“, liet de schrijver en krantenredacteur werken. “Ik moest even nadenken, maar het leek me gelijk heel leuk om te doen.

Daphne Bunskoek voert zoals bekend ‘verkennende gesprekken’ met de VPRO. Volgens een zegsvrouw van de omroep worden meerdere ideeën uitgewerkt.

Bas Heijne is blij dat hij de nieuwe presentator van Zomergasten is. “Je moet gasten hebben waar iets mee is, waar een spanning in zit. Als voorbeeld – het zijn geen reële opties – gebruik ik Joop van den Ende of John de Mol. Bij Joop van den Ende denk ik: daar zit een spanning in. Bij John de Mol voel ik uiteindelijk niet zoveel. Dan kan ik wel doorvragen, maar ik denk dat na een half uur… John de Mol zou absoluut ‘nee’ zeggen, maar het gaat erom dat de mensen een spanning in zich hebben.
13 Reacties op “‘Daphne Bunskoek benaderd voor Zomergasten’”


 1. Henk

  Gaan we nou alles wat in dwdd naar voren is gekomen hier als nieuws presenteren.

 2. Chiel

  Het GERUCHT (!) ging… Wát een nieuws!

 3. Mike

  Ik vind het anders best opmerkelijk. Als je kijkt wie er de afgelopen jaren Zomergasten hebben gepresenteerd, dan is dat vooral de schrijverselite. Ik zou Daphne Bunskoek geweldig hebben gevonden als presentatrice. De poll wijst uit dat de mensen graag een talkshow met Daphne willen. Dus ik zeg: Daphne om half elf op RTL 4.

 4. Jan

  Zou wel eens fris worden als Daphne Bunskoek Zomergasten zou doen. Al die grijze figuren. Joris Luyendijk was ook een leuke afwisseling. Nu weer terug naar de basics: saaie grijze schrijver interviewt gasten.

 5. Joost

  Ik vind Daphne Bunskoek altijd erg wijs overkomen. Het klinkt misschien negatief en zeurend, maar als Winston Gerschtanowitz bij Boulevard zit, vind ik het niet leuk en kijk ik er dan ook niet naar. Daphne Bunskoek vind ik echt de frisse wind die dat programma nodig heeft.

  Toch ben ik van mening dat Daphne Bunskoek niet helemaal op haar plek is bij Boulevard. Hoewel ze zich absoluut niet te veel zal voelen voor showbiz, denk ik dat ze toch meer diepgang in zich heeft.

  Nu zie ik hier rechts in de video het Leugen Regeert-filmpje over de acteur die een ex-TBS’er speelt in het programma van Robert Jensen. Albert Verlinde vond het allemaal prachtig, is natuurlijk ook groot fan van Jensen. Maar Daphne Bunskoek maakte de terechte opmerking dat het feestelijk en met genot terugkijken op het optreden van een acteur in plaats van de TBS’er in Jensen door de uitgever, eigenlijk helemaal niet respectvol is naar de mogelijke slachtoffers van deze ex-TBS’er. De weinig diepgaande Albert Verlinde roept dan gelijk “nouja daar gaat het niet om” en dan is de discussie gelijk afgelopen.

  Het lijkt me erg leuk om Daphne Bunskoek op de late avond om half elf te hebben bij RTL 4. En in tegenstelling tot de poll denk ik helemaal niet dat er een co-presentator nodig is… Daphne vind ik dé ontdekking van de afgelopen jaren.

 6. Mark

  Reactie op Joost: Het lijkt me leuk om een talkshow met Daphne Bunskoek te hebben en dan iedere dag ernaast een wisselende sidekick (en toegeven dat erg leuk te vinden bij DWDD, en geen ander verkooppraatje) en een deskundige op het gebied van bijvoorbeeld royalty, misdaad, politiek, net als bij Boulevard.

  Bijvoorbeeld
  Maandag Daphne Bunskoek & Carlo Boszhard
  Dinsdag Daphne Bunskoek & Bridget Maasland
  Woensdag Daphne Bunskoek & Gordon
  Donderdag Daphne Bunskoek & Irene Moors
  Vrijdag Daphne Bunskoek & Beau van Erven Dorens

  En dan naar het gesprek van de dag een vaste deskundige uitkiezen. Zo vind ik Peter van der Vorst altijd leuk bij Boulevard, of Bram Moszkowicz die vroeger bij Boulevard zat… En daarnaast is Peter R. de Vries of iets dergelijks ook leuk. En dat in een serieuzere setting dan Boulevard.

 7. Anoniem

  Reactie op Henk: Beter dat dan het helemaal niet melden toch? wat maakt het uit…

 8. Marloes

  Reactie op Chiel: Maar wel leuk om te weten dat zij dus in de race was. Daphne Bunskoek vind ik een ontzettend leuke vrouw. Ik hoop dat ze een talkshow krijgt en bij RTL 4.

 9. maurice

  Reactie op Mark: rerfect idee!

 10. maurice

  Reactie op maurice:
  perfect idee

 11. Brian v. Z.

  Zomergasten lijkt me voor Daphne super. Ze zou dat ook zo doen denk ik. Met Joost ben ik het niet eens over Winston Gerschtanowitz. Ik vind Boulevard juist leuker en sneller als hij er zit! Ben benieuwd wat daphne gaat doen komend seizoen.

 12. Brainwave

  Reactie op Mark: Wow, wat creatief ;-) Hoe verzin je het?

 13. Anoniem

  Reactie op Brainwave: Ja idd, heel creatief……… -_-

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.