1,1 miljoen kijkers voor Derek Ogilvie The Ghost Whisperer


De kijkcijfers van donderdag 24 april 2008 (SKO)

Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer (RTL4, 21:30) – Het nieuwe programma The Ghost Whisperer van het bekende Schotse medium Derek Ogilvie ging donderdagavond van start met 1.125.000 kijkers (madl: 18.7%) op RTL 4. Derek Ogilvie staat in de serie steeds voor een publiek van ruim 300 theaterbezoekers. “Soms ben ik letterlijk ziek van de zenuwen en hang ik boven de wc-pot. Mijn grootste angst is dat de geesten zich niet melden en al die mensen voor niks zijn gekomen.

Bij James Randi, die een miljoen geeft aan de eerste die bewijst dat hij helderziend is, is Derek Ogilvie gezakt. Hij vertelt in De Volkskrant: “Ja. Ik ben de enige ter wereld die deze test ooit heeft gedaan. Maar er is gefraudeerd met de test. Van tevoren hadden we afgesproken welke criteria we zouden hanteren, maar toen ik daar kwam werden de criteria veranderd. Meer mag ik niet zeggen; ik heb een contract getekend met een tv-bedrijf.” Over medium Char zegt Derek: “Ik heb haar programma nog nooit gezien, maar ik hou niet van die letters. Ik wil dingen vertellen die niemand weet. In de eerste show zeg ik een meisje dat ze een moedervlek op haar vagina heeft.

Poker: European Poker Tour (RTL7, 00:41) – RTL 7 start op donderdag 1 mei met ‘De Pokerkampioen van Nederland’, een zoektocht naar Nederlands nieuwe pokerheld. Dit toernooi, met 4800 deelnemers verdeeld over zestig horecagelegenheden, moet uiteindelijk de ultieme pokerspeler opleveren. ‘De Pokerkampioen van Nederland’ legt de nadruk op het creëren van pokerhelden en door het laagdrempelige karakter van het evenement kan iedereen meedoen. Pokerenthousiastelingen kunnen zich al enige tijd aanmelden via rtlpoker.nl. De winnaar krijgt geen geldbedrag, maar sleept eeuwige roem in de wacht binnen de Nederlandse pokerwereld. De eerste regiofinales in Rotterdam zijn inmiddels gespeeld en vanaf donderdag 1 mei wordt duidelijk hoe het er aan toe is gegaan. In de hierop volgende afleveringen zijn de resultaten uit de regio’s midden, noord en zuid te zien. In de halve finale strijden uiteindelijk de 54 overgebleven deelnemers om een plaats aan de finaletafel. Steffi de Pous staat garant voor de presentatie en het commentaar is in handen van Arthur van der Meeren en Marc de Hond. Het pokerprogramma European Poker Tour trok donderdag 27.000 kijkers (madl: 4.2%) naar RTL 7.

De Gouden Kooi (RTL5, 19:30) – Huub heeft er donderdag voor gekozen zijn kersverse vrouw Claire níet uit de Kooi te stemmen. Huub’s motivatie voor zijn beslissing: “De keuze die ik vanavond maak is alleen maar in het belang van het spel. Als het halve finalespel niet bekend was geweest had ik je er waarschijnlijk uit gestemd, nu doe ik het niet. De reden dat ik je erin hou is omdat ik naar de finale toe nog met je samen wil werken.” De overige bewoners zagen Claire liever gaan. Huub en Claire hebben elkaar woensdagmiddag het jawoord gegeven. Als gasten bij de ceremonie waren onder anderen de broers van Huub aanwezig, en ex-kandidaat Eric. De opvliegende Huub vroeg zijn vriendin, die hij in De Kooi leerde kennen, onlangs ten huwelijk. De Gouden Kooi werd donderdag door 504.000 kijkers (madl: 11.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen