Travestieten en transseksuelen in NCRV’s Man Bijt Hond

Na De Veerkampjes, IJzeren Heinen en Bernard worden vanaf nu de travestieten van café De Lellebel in Amsterdam gevolgd voor hun eigen soap in NCRV’s Man Bijt Hond. Dat meldt de NCRV. Café De Lellebel is een café in het hart van Amsterdam opende in 1997 haar deuren voor travestieten, transseksuelen en transgenders. Hiermee is de Lellebel de enige in haar soort. De soap volgt vijf ‘Lellebellers’. “Man bijt hond gunt de kijker een blik in de glansrijke wereld van de travestie.”

Het is niet alleen maar glamour in De Lellebel. “Man bijt hond laat ook de keerzijde van dit glamourvolle leven zien en volgt een vijftal Lellebellers in hun dagelijkse beslommeringen. Allemaal hebben zij hun eigen verhaal“, aldus een zegsvrouw.

Zo is er Michael, de jongste travestiet van het stel. Met zijn 19 lentes schittert hij met zijn charmante alter ego Eva Evita Gonzales menig avond achter de bar, in door zijn moeder gemaakte jurken. Of Sugi LaRi, zij is in de Lellebel een excentrieke diva, maar gaat daarbuiten het liefst met haar twee fretten op pad.

De 76-jarige Bronja is de oudste van het stel. Bronja was drie jaar geleden nog man, maar voelde zich gevangen in dit lichaam. Samen met zijn vrouw Thea is hij het gevecht aangegaan. “Met veel tranen, worsteling, maar ook met een lach, slaan zij zich samen door deze ingrijpende transformatie heen. Feesten en treuren, lachen en huilen, het is de orde van de dag in café de Lellebel.”

In de eerste extra lange aflevering van De Lellebel vanavond in Man Bijt Hond neemt kroegeigenaar Hans Wijtenburgh de kijker mee naar de wondere wereld van de Lellebel, een kroeg vol nostalgie. Hierna zien we hoe Hans de Lellebel-moeder, alias Desiree dello Stiletto, de boel vandaag de dag nog steeds op stelten zet.

Man Bijt Hond is iedere werkdag om 18.50 uur te zien op Nederland 2.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen