Televisiekijkers boos over ‘rauw’ opgevoed kind

De kijkers van De Wereld Draait Door zijn boos op de moeder Francis die haar 10-jarig zoontje Tom alleen maar rauw voedsel geeft. Op de site van DWDD is een stroom aan reacties die reageren op het interview dat Matthijs van Nieuwkerk dinsdag met Francis en Tom had. “Het ergste vind ik om te zien hoe de moeder haar kind indoctrineert“, roept een kijker. Veel kijkers kunnen zich vinden in Hugo Borst. Hij noemde moeder Francis een ‘extremist’. “U moet zich na laten kijken door een psychiater.

Tafelheer Hugo Borst noemde Francis ‘een extremist’ die het leven van haar kind in de waagschaal stelt voor eigen principes. Hij suggereerde dat de Kinderbescherming moet worden ingeschakeld omdat Tom veel te klein is voor zijn leeftijd.

Francis en Tom eten alleen niet gekookt of gebakken voedsel. Kaas, eieren en andere melkprodukten komen ook niet op tafel. Ze leven van fruit, noten en zaden. “Gekookt eten is een verslaving. Ik zou niet meer anders willen“, zei Francis bij DWDD.

Een kijker reageert: “De documentaire gezien te hebben, kan ik slechts concluderen dat dit kind uiterst ongelukkig moet zijn. Zijn moeder handelt niet uit liefde voor haar kind, maar uit egoïsme. Te zelfingenomen om haar horizon te verbreden. Iets wat echter vaak het geval is bij mensen met dit soort extremistische opvattingen.

Over Hugo Borst kwamen ook negatieve reacties. “Wat een schofterige, belerende toon sloeg de zelfingenomen Hugo Borst aan in het gesprek over rauwkost. Ook gezien het feit dat Hugo, als vader, zulke kwalificaties gebruikt voor de moeder, waar haar kleine zoontje bijzit. Ronduit schandalig“, zei een kijker van de tv-show.

Veel kijkers komen voor Borst op. “Hij legde de vinger precies op de zere plek en bleef niet hangen in allerlei zoetsappige vragen. Mathijs zorgde voor een relativerende en luchtige noot. Maar Borst had het gelijk aan zijn zijde!

Het fragment is (na 5 minuten) te zien via de site van DWDD: link.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen