2,1 miljoen kijkers voor Oostenrijk – Nederland


De kijkcijfers van woensdag 26 maart 2008 (SKO)

Oostenrijk – Nederland (SBS6, 20:31) – Oranje speelde woensdagavond in Wenen een oefenwedstrijd met twee gezichten. Bij rust keek het Nederlands elftal in het Ernst Happel Stadion tegen een ruime 3-1 achterstand aan. Het Nederlands elftal toonde in de tweede helft veerkracht. In de slotfase werd de achterstand omgebogen in een 3-4 overwinning. “Dan kan je alleen maar blij zijn dat je nog wint“, zei Marco van Basten na afloop op tv. “De opbouw in ons spel was goed.

Marco van Basten: “Sneijder vulde zijn positie heel goed in. Ik was niet tevreden over De Zeeuw. Hij voegde niets toe aan ons spel. Daarbij deed Seedorf het na rust goed op de positie van Sneijder. Mede door al die wisselingen hebben we alsnog gewonnen. Ik heb met Oranje nog nooit zo’n gekke wedstrijd meegemaakt. De gekste was een keer een duel tegen Ierland als voetballer. Toen maakten we een achterstand van 2-0 goed. We wonnen in Dublin met 3-2.” Oostenrijk – Nederland werd woensdag door 2.116.000 mensen (madl: 31.3%) bekeken op SBS 6.

Jong Oranje – Jong Estland (RTL7, 17:54) – Bondscoach Foppe de Haan had woensdagavond in Emmen nogal wat aan te merken op de zege van Jong Oranje op Estland (3-0). Het was de vijfde zege van de titelhouder in de kwalificatiestrijd voor de Europese kampioenschappen die in 2009 in Zweden worden gespeeld. “We hebben veel te weinig gescoord en veel te veel postbodevoetbal gespeeld“, oordeelde de stramme Fries. Daarmee bedoelde De Haan dat zijn spelers te veel de bal naar voren en naar ploeggenoten brachten. “Dat deden met name Jonathan de Guzman en Luigi Bruins. Daardoor haalden ze het juiste moment uit de aanval. Maar goed, ze zijn nog jong, dat kunnen ze nog afleren.” De Haan had uiteraard ook mooie woorden over voor De Guzman, die met twee treffers indrukwekkend debuteerde. “We hebben hem in onze armen gesloten. Jonathan speelde best aardig. Twee keer scoren in je eerste wedstrijd voor Jong Oranje is natuurlijk ook wel fantastisch.” Jong Oranje – Jong Estland werd woensdag door 695.000 mensen (madl: 14.9%) bekeken op RTL 7.

De Wereld Draait Door (VARA, Ned3, 19:30) – Omdat Lieuwe de dag na de beestachtige moord op zijn vader Theo van Gogh niet naar school ging, heeft Amsterdam proces verbaal opgemaakt wegens ‘ongeoorloofd schoolverzuim’. Jan Mulder maakte tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door melding van deze ijskoude bureaucratie in de hoofdstad. “Het is een ten hemel schreiende misstand.” Mulder staat de familie bij in de procedures die worden gevolgd om enige compensatie voor de zwaar getraumatiseerde zoon Lieuwe te krijgen. Jan Mulder zei dat hij onlangs met de moeder van Lieuwe op een beroepszitting was voor de afhandeling van de aanvraag voor smartengeld. Volgens hem heeft Lieuwe 4.000 euro vergoeding gekregen. “Maar een vergoeding shockschade krijgt hij niet.” De Wereld Draait Door werd woensdag door 983.000 mensen (madl: 16.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen