Jack Spijkerman: ‘Eind mei terug op televisie bij RTL 4’

Geplaatst op wo 26 mrt 2008 om 13:03Foto: Nick van OrmondtJack Spijkerman presenteert eind mei zijn nieuwe tv-programma op RTL4. “Dat wordt een eenmalige uitzending en in het najaar volgt een hele serie“, vertelt de presentator vandaag in De Telegraaf. Het wordt wederom satire. “Dat kan je bij mij natuurlijk wel verwachten. Maar het zal in niets lijken op Kopspijkers of op Koppensnellers, dit is echt een totaal nieuw concept.” Spijkerman werkte de afgelopen maanden in alle stilte aan de nieuwe formule. “Ik vind het erg prettig om even buiten beeld te zijn.


61 Reacties op “Jack Spijkerman: ‘Eind mei terug op televisie bij RTL 4’”


 1. P@trick

  Iedereen mag nu dan wel weer commentaar gaan geven op Spijkerman, maar ik vind ook dat iedereen een tweede kans verdient.
  Wat ik ook heel goed vind is dat RTL bewust een jaar gewacht heeft met het op de buis brengen van spijkerman.
  Ik denk dat het heel goed geweest is om alle emoties te laten zakken ten opzichte van zijn persoon.
  En we zullen zien waar spijkerman mee komt.

 2. De echte kijker

  Van wie krijgt hij hulp, Spijkerman alleen is absoluut niet leuk.
  natuurlijk wel voor de kleuters want die vinden alles leuk, als het maar beweegt.

 3. David

  Ben om eerlijk te zijn best wel benieuwd naar dit programma.

 4. Ronald

  Ik ben ook wel benieuwd! Niet dat ik Jack nu echt gemist heb op TV, maar de stront die hij over zich uitgestort heeft gekregen vond ik nou ook weer niet terecht.

 5. Kenjiro

  Die negativiteit was alleen maar omdat het Tien was en Tien was gewoon shit volgens veel mensen en Tien is niet meer.

 6. PauL

  Ik kijk er naar uit. Heb altijd graag naar de programma’s gekeken.

 7. Lindaatje

  Eindelijk Jacky komt terug! Ik ben erg nieuwsgierig naar het concept!! Ik ga zeker kijken!!

 8. Magreet

  Alsjeblieft NIET!
  Kan die egoïst niet gewoon weer voor de klas gaan staan?

 9. Magreet

  Waarom blijft die nietsnu zo om aandacht smeken?

 10. Anoniem

  Hij heeft gewoon een misstap in zijn carriere gemaakt… is toch menselijk?

 11. Sander

  Ieder mens maakt fouten, geef die man toch een nieuwe kans!

  Doe je dat niet, hou dan op met zeuren en kijk lekker naar een ander programma!!

 12. frans

  Jack moet het echt van zijn gasten hebben, mensen die wel grappig zijn. Hij is zelf namelijk niet leuk, tenzij de grap voor hem is geschreven.

 13. lalala

  Als een topvoetballer naar een andere club toe verhuist is dat beter voor hem. Dan hoor je niemand over de grote salarissen die zij daar kunnen verdien. Jack Spijkerman is naar Talpa (tien ) toegegaan voor het salaris, maar ook voor zijn eigen productiemaatschappij.

  Om eerlijk te zijn ben ik wel blij dat Jack weer terug komt op de buis. Gelukkig met een nieuwe concept. Van het oude “kopspijkers”concept wordt nu dankbaar gebruik gemaakt door DWDD (filmpjes) & Thank god is Friday (weekbespreking)

 14. Bennie

  Inderdaad Spijkerman is solo absoluut niet om te lachen, maar met goede caberatiers en schrijvers moet het wel weer lukken.

  Trouwens ook ten tijde van de Vara was hij niet leuk, alleen het cabaret was goed. Maar er keken toen wel 2,5 miljoen hypocrieten naar dat programma!
  Conservatief Rood Nederland op z’n smalst, hahahaha!!!!!!!!!!!

 15. EVA

  Ik sluite me helemaal aan bij bennie

 16. Alex Donkers

  Kan iemand me een geslaagd humoristisch programma met inhoud op een Nederlandse commerciele zender noemen?
  Misschien gaat-ie wel helemaal geen cabaretesk programma maken.

 17. Maurits

  Spijkerman zelf is eigenlijk een waardeloos presentator.
  Zijn formats en crew zijn uniek ein bijzonder. Kopspijkers stond bij de imput van caberatiers.. niet van het wekelijkse standaarpraatje van jack, ‘het kopspijkers pretpakket gaat naar.. ‘

 18. Anoniem

  Of op de PO alex?

 19. Anoniem

  Ik snap RTL echt niet… ga toch bezuinigen op deze man!

 20. Anoniem

  Leuk Leuk Leuk, jack is een topper en al de ander zeikers gaan jullie toch leven zoeken vreselijk mensen

 21. joost

  Jack zelf is niet leuk. Hopen dat er een berg goede tekstschrijvers op zit.

 22. bluffy

  toch heeft iederen wel een mening over jack, grappig, ik denk dat hem dat veel kijkcijfers gaat opleveren. ik ben benieuwd.

 23. Anoniem

  De enige die jack continue onderuit willen halen zijn liefhebbers van de PO of nog erger Varalid!!

 24. Simone

  Ben het met Benniemans eens

 25. RTL GJ

  Nou ben benieuwd… gij zult niet oordelen voordat u iets heeft gezien…denk ik dan maar hahaha

 26. David (2)

  Ik geef hem ook het voordeel van de twijfel; ik heb hem in zn eentje nooit leuk gevonden (niet bij de vara en niet bij talpa), maar zn programma keek ik wel eens, al was het met kromme tenen. Altijd zo ingestudeerd-grappig. Das niet erg, als je het kan brengen alsof het improvisatie is. Dat konden de caberetiers beter dan Jack.

  Maar hoe heel Nederland over hem heen viel toen hij naar Talpa ging… dat is erger dat hoe Jack S. ooit kan zijn. Wie zou hier bij zn oude werkgever blijven als hij voor 5 of 10x zijn oude salaris bij een soortgelijk bedrijf soortgelijk werk kan doen, en dan ook nog eens meer eigen inbreng heeft? Juist.

  Maar laten we afwachten wat voor programma het wordt, ben op zich wel benieuwd en zal het zeker 1 keertje proberen.

 27. mart

  Zijn de programma schema’s van mei er al, of komen die pas morgen of overmorgen????????????????

 28. Karel

  Jack Spijkerman heeft niets verkeerd gedaan om de overstap te maken. Hij wilde gewoon wat nieuws en kan me dat goed voorstellen. Ik snap nog steeds niet waarom iedereen zo tegen hem was. Zo op hem kankeren, niet te geloven.
  Maar die linkse kranten kliek keerde zich tegen iedereen van talpa. Echte enorme propaganda, daar zal het wel mee te maken hebben gehad.

 29. door

  Cheque $pijkerman en Charlatan Magnolis. Heerlijk dat RTL.

 30. Anoniem

  @Post 1
  Die tweede kans had Spijkerman toch al gehad bij Talpa? Na het eerste seizoen Koppensnellers kwam er een tweede seizoen dus nee dit op RTL4 had écht niet gehoeven…. en ‘iets totaal anders’ behoort niet tot de mogelijkheden…

  Als we ons nou Kopspijkers en Koppensnellers eens voor de geest halen en ons beseffen wat nu het leukste was aan de programma’s dan was toch het cabaret…. zeg maar het onderdeel waar ANDEREN voor werden ingehuurd om de grappen te maken en dus voor de humor te zorgen, de cabaretiers zijn de genen die het programma Kopspijkers destijds tot een succes maakten en zéker niet Jack…. Jack Spijkerman las alles van zijn eeuwig aanwezige spiekbriefjes tot zijn verbaasde reacties aan toe las hij duidelijk van het kaartje op, zó amateuristisch….. de tijd dat Paul Groot en Owen Schumacher aan Kopspijkers meededen was de glorietijd van het programma met hun vertrek werd het al minder… Jack bij Talpa, even helemaal afgezien van zijn geloofwaardigheid moest uit armoede toch nagenoeg onbekende cabaretiers nemen en de humor was voor het grootste deel verdwenen uit het programma van Jack…. dus conclusie, Jack zelf kan eigenlijk niet zoveel…. haal je de goede cabaretiers om hem weg slaat het programma dood als een fout glas bier…. dus nee, Jack heeft geen geen humoristische kwaliteiten en dat heeft hij al bewezen maar wil het zelf maar niet geloven, hij denkt nog altijd dat het toenmalige succes van Kopspijkers door hemzelf kwam…

  In elk geval belooft hij ons nu een heel ander programma… dus ik neem aan dat we geen spel met hamers gaan zien, geen onderdeel met TV fragmenten of met cabaretiers die het nieuws van de week rond een tafel doornemen, geen Jack die alle spontane emoties van kaartjes afleest, geen kijkersverkiezing waarin iemand wordt gekozen die een nogal negatieve award wint om diegene eens flink in de zeik te zetten vanwege een domme uitlating op tv…. tja, dan zou het een ander programma worden maar dat lijkt me sterk want zoveel kan Jack niet…. ik dacht echt dat RTL serieus aan verbetering zou werken op TV, dit is het bewijs dat dat maar bluf was, RTL neemt nog altijd foute beslissingen…. roepen dat je een stal vol talent hebt en dan met Jack Spijkerman aan komen kakken…

 31. Anoniem

  @Post 28
  Jack heeft meermaals bezworen NOOIT met John de Mol in zee te willen gaan, NOOIT voor het grote geld te kiezen, vlak voor zijn vertrek zei hij dit nadrukkelijk opnieuw in Kopspijkers waarbij Erik van Muiswinkel als typetje John de Mol speelde (vlak voor de start van Talpa) die Jack wel even zou inhuren voor zijn TV zender en dat er gesprekken waren geweest met John de Mol… “Maar ik heb NIET getekend” riep Jack trots, want dat zou hij NOOIT doen….

  Jomanda lachte hij in haar gezicht uit tijdens het uitreiken van een award die zij in zijn programma had gewonnen, zij riep ‘Jack, ik zie steeds het getal Tien, dan zullen mensen jouw ware aard zien’ en meer van dat soort uitspraken en Jomanda kreeg gelijk, hoe hard Jack haar ook uitlachtte… beide fragmenten zijn later nog vaak door de Vara vertoond.

  Jack heeft zich altijd negatief uitgelaten over John de Mol en de sterren die zich lieten vangen voor geld, dat zou hij nooit zover laten komen, hij was een echte Vara-rakker beweerde hij altijd… en toen koos hij tóch voor het grote geld én voor John de Mol, de man waar hij altijd zo negatief over deed in Kopspijkers…

  Dus om nou te zeggen dat hij NIETS verkeerds heeft gedaan is wel erg kort door de bocht, hij heeft toch op zijn minst al zijn geloofwaardigheid ingeruild voor een enorme zak geld….

 32. !#Michael#!

  Ik herinner me ook nog een blik aan negatieve zeik reacties op Ik hou van Holland. ‘Gigaflop’, ‘Linda is haar glans verloren door Talpa en Botox’, ‘Nieuwste bagger concept van John de Mol’, ‘Creatieve Armoe’ waren maar enkele van de vele negatieve kreten die deze site toen vulde.

  Drie weken later kunnen we constateren dat het een ‘Gigahit is, met wekelijks gemmideld 1.250mln kijkers, 550dznd kijkers voor de herhaling’, ‘Linda de Mol een zeer charmante presentatie neer zet’, ‘John de Mol een zeer positief en kwalitatieve familiespelshow heeft weten neer te zetten’, ‘Er creatief mee omgesprongen is met diverse ingredienten uit oude hitformats’.

  Laten we Jackie nou ook eens gewoon de voordeel van de twijfel geven, mischien blaast doe goede oude Spijkerman wel met een flinke poesh De leeuw van te toneel af :P ;)

 33. Tetje

  Ik zie nog steeds niet wat Jack verkeerd heeft gedaan, dat hij in Kopspijkers zo negatief over John de Mol deed zou je niet serieus moeten nemen. Er werd zoveel gezegd in Kopspijkers. En Yomanda wist toendertijd natuurlijk ook al van de klok en de klepel, en vast niet via een engel. Een satirisch pogramma toch? Overlopende voetballers hoor je nooit iemand over. Gaat vaak om veel grotere bedragen. Bovendien kan het mij als kijker totaal niet boeien wat daar in directiekamers besproken en besloten wordt, mij ging het om Jack´s programma´s. En of hij nou wel of niet de leukste was, hij breidde alle leuke losse onderdeeltjes als geheel prima aan elkaar en daar was hij uiteindelijk voor. Ik hoop op een eerherstel voor Jack.

 34. Anoniem

  Michael A.U.B Get a life hond

 35. @ Anoniem

  moeilijk om met werkelijke tegenargumenten om te gaan , is het niet? Misschien dat Michael een leven heeft?

  ‘iets totaal anders’ behoort niet tot de mogelijkheden… – in je laatste alinea van diezelfde post beschrijf je die mogelijkheid, en als jij dat kan bedenken…

 36. Jacobus

  Nee, meneer Spijkerman, de meeste kijkers willen U helemaal niet meer zien. Ik denk dat vrijwel al die geschifte positieve ‘ik ben benieuwd’ idioten hierboven de redactie vh programma zelf zijn…
  U denkt zeker, meneer Spijkerman, dat de kijkers zo debiel zijn dat ze zijn vergeten hoe ongeloofwaardig, verrot en hypocriet U bent.
  En nee, zijn tegenstanders zijn helemaal geen po aanhangers. Het zijn originele Jack Spijkerman haters. En in tegenstelling tot wat bovenstaande zogenaamde ‘reacties’ laten zien, is heel Nederland Spijkerman-hater.
  Oplichter die U bent, Spijkerman, met die plaat voor je kop !!!

 37. Daan

  @Tetje,
  Als U nu nog steeds niet weet wat Jack Spijkerman verkeerd heeft gedaan, dan bent U of stokdoof en zo blind als een mol, of dom.

 38. Bert

  @michael,

  Die ‘goede oude Spijkerman’, waar U het over heeft, is er eenvoudig niet meer. Hard maar waar. Hoeveel mensen die WEL talent hebben, en die NIET al die fouten hebben gemaakt, die Spijkerman keer op keer op keer maakt, en die hij IEDERE KEER WEER zogenaamd mag proberen goed te maken…, krijgen geen kansen omdat dit soort ongevoelige halve zolen als Spijkerman maar niet de werkelijkheid kunnen aanvaarden dat ze uitgekotst worden, punt uit.
  Denkt U daar wel eens over na, meneer Michael.

 39. mannetje

  @anoniem, post 31,
  Je hebt volkomen gelijk beste man, die Cheque is zo hypocriet en talentloos als een koekdoos…
  Maar zie wat hier gebeurt op dit forum: allerlei overduidelijk onechte ‘positieve reacties’ moeten het overleden vehikel Spijkerman zijn kans weer geven.
  Joh, als er iemand geen kansen meer verdient…is het meneer Spijkerman.
  Maar ze zullen en moeten en gaan het er weer doorheen drukken, de RTL kliek. Ze zullen het weten,
  Wat eenmethode. Internet fora gaan vervalsen en vervuilen met quasi positieve reacties. Hemel.
  RTL weer, he.

 40. anoniem

  Laat hem a l s j e b l i e f t met zijn rotkop wegblijven van de buis. Mijn tv springt uit elkaar van ellende als hij weer te zien is.
  En zo denkt dus iedereen erover. Ik snap die reacties hierboven ook niet. Komen die soms heel toevallig allemaal uit regio Hilversum? Om precies te zijn uit een RTL-gebouw ??

 41. Tetje

  @ Daan; jij ooit een keer te grazen genomen in het satirisch programma en weinig tot geen gevoel voor humor zeker. Of een notoire kankeraar, een van de twee moet het zijn.

 42. anoniem

  De volgende posters zijn gewoon RTL-mensen:

  Ronald, post 4
  Kenjiro, post 5
  Paul, post 6
  Lindaatje, post 7
  Anoniem, post 8
  Sander, post 11 (klik maar op homepage- achter zijn naam, krijg je RTL !!)
  lalala, post 13
  Anoniem, post 20
  Bluffy, post 22
  Anoniem, post 23
  RTL gj, post 25
  David, post 26
  Karel, post 28
  Michael post 32
  Tetje post 33

  Daarna komen de echte reacties, die zo negatief zijn als wat.
  Er is ernstige vervuiling op dit forum.

 43. Ingrid

  Liever geen Spijkerman meer. Ik mag hem niet meer na al zijn gedraai en gelieg.

 44. Bas

  RTL is gekke Henkie aan het worden zeker.

 45. perfect

  perfect !! Zo brengt RTL zichzelf om zeep, dus geweldig. Meteen zal jehetzelfde effect zien als bij tien/talpa. Ik kan niet wachten. Doen, jongens ! Zet hem op Spijkertje, je krijgt die zender ook wel omver !

 46. Nooit meer Jek

  Nee, geen Jek meer. Ik kan hem niet meer zien.

 47. Doortje

  Ik heb ook geen zin meer in die man. Vreemd trouwens dat hij elf totaal zich niets aantrekt van al die weerstand tegen hem. Hij kan het toch moeilijk ‘niet doorhebben”

 48. Gribus

  Lekker veel onechte reacties hier. Bah. Al die bezopen halleluja positiviteit in het begin, zo de 1e 30 reacties…kan niet echt zijn. Zulke gekken bestaan niet.

 49. BREAKING NEWS

  FITNA STAAT ONLINE!
  EXTRA NIEUWS OP RTL4 OM HALF 10!
  hij is al meer dan 75.000 keer bekeken… maar stelt nix voor….al zeg ik het zelf….

 50. RTL GJ

  @ anoniem – haha nou nee gewoon een fan zou ik zeggen ;) maar jij bent meer van SBS? en trouwens hoezo vervuiling? van mensen zoals jou? die lopen te zeiken? ik zeg wat ik vind want het is een vrij land waarin ik leef en als je dat niet aanstaat ga je toch lekker weg? je hoeft niet hier op deze site te komen er zijn miljarden andere sites

 51. Henk

  @anoniem,

  Nu weten we zeker dat jij een vazal van die Spijkerman bent.
  Originele nick heb je , zeg.

 52. Henk

  @RTL gj
  Sorry, mijn post van daarnet was voor jou.

 53. Diederik

  Ach Spijkerman, is niks was niks, wordt ook echt nooit meer wat, en ook nog dom. Waar maken we ons druk om.

 54. Diederik

  @RTL gj,
  Wij maken zelf wel uit waar we wat zeggen, en gaan helemaal niet ergens anders kijken, maar zeggen NET ALS JIJ onze mening, netjes en waar we willen. Vervelend he, dat internet ! Kunnen gewone mensen hun mening zeggen, dat komt RTL mannetjes helemaal niet uit, nou, wen er maar fijn aan.

 55. snipverkouden

  @RTL GJ
  Internet is democratisch. Je kunt helemaal niet mensen vertellen als ze iets niets vinden maar op te hoepelen en om jou en je vriendje Spijkerman te sparen hun bek maar moeten houden.
  Die tijd is voorbij. Voor sommige mensen ontzettend moeilijk om te accepteren.

 56. boris

  We zitten niet te wachten op weer een serie Spijkerman met cabaret, spelletje, lullig nieuwsfeitje en dat alles gebracht op die bekende talentloze schreeuwmanier. Laat maar. Ik heb het wel gehad nu.

 57. Geert

  Waarom nog een keer proberen als er al zo vaak uitvoerig is geschreven dat niemand behalve de idioten van
  RTL hierboven die man nog iets vinden. Wat bezielt RTL toch.

 58. Grote bek

  Nou, hij vindt het volgens mij helemaal niet ‘prettig om even buiten beeld te zijn’ of hoe hij dat uitdrukt. Te pas en te onpas zag ik hem op tv. Zo gefrustreerd kijkend als maar mogelijk is. Dus daar geloof ik helemaal niets van. Nu weer dit programma, en in september weer heel veel. Hij wil in werkelijkheid alleen maar op tv. Hoe negatief ook. Hij moet en hij zal op tv.

 59. Deirdre

  @Karel,
  Het is helemaal niet ”de linkse krantenkliek” die Spijkerman om zeep hebben geholpen. Het is Spijkerman zelf die met zijn draaikonterij gemengd met hypocrisie en agressie iedereen aan het kotsen heeft gebracht.
  En met iedereen bedoel ik de kijkers, het volk. Wat hebben de kranten ermee te maken.
  Wat een kop in het zand stekerij weer. Je geeft de kranten de schuld, terwijl de kijkers keer op keer op keer laten weten die man niet meer te willen zien.
  U bent zeker een RTL medewerker, he.

 60. Tetje

  @ post 42; hoe jij op het idee komt dat ik een RTL mens bent zal wel met je beperkte zicht te maken hebben. Kom ik zo oppervlakkig en eenkennig over?
  CO en PO zijn beide nodig om tot een brede visie te komen maar zover ben jij kennelijk nog niet.

 61. Jan

  JACK SPIJKERMAN TERUG!!!!!!!!!!!!!!!!!! GEWELDIG, ECHT EEN TOP GOZER!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.