Televisie staat opnieuw stil bij Geert Wilders’ Fitna

Geert Wilders‘ film Fitna wordt vanavond opnieuw uitgebreid besproken in verschillende televisieprogramma’s. Zo heeft Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door een gesprek over de commotie rondom Wilders’ film met zijn gasten, Felix Meurders spreekt in een speciale aflevering van De Leugen Regeert met de hoofdredacteuren van nieuwsrubrieken en Jeroen Pauw en Paul Witteman praten onder meer met de schrijver van ‘Het multiculturele drama’ Paul Scheffer.

Fitna is na maanden van commotie, discussie en zelfs dreiging, eindelijk verschenen. Hoe kijkt de hoofdpersoon en PVV-leider Geert Wilders een dag later aan tegen alle gebeurtenissen? Het antwoord daarop komt in EénVandaag (18.20 uur, Ned1). “Een interview met meest besproken politicus van Nederland, Geert Wilders.”

Matthijs van Nieuwkerk kijkt in de laatste vrijdaguitzending in maart van De Wereld Draait Door (19.30 uur, Ned3) met tafelheren Marc-Marie Huijbregts en Joost Zwagerman terug op de Mediamaand Maart, die gedomineerd werd door de film Fitna van Geert Wilders, de voetbalrechten en het stoppen van BNN’s De Nieuwste Show. Te gast zijn hoofdredacteur van NOVA Carel Kuyl en Humberto Tan.

In Netwerk (20.25 uur, Ned2) aandacht voor de meest prangende momenten uit de film Fitna. Verder een gesprek met Ferry Mingelen uit Den Haag en een studiogesprek met Yusuf Altuntas, contactorgaan Moslims en Overheid en Leo Kwarten, arabist. Ook de eerste reacties van moslims komen aan bod.

Vandaag in De Leugen Regeert (21.15 uur, Ned2) zijn onder andere hoofdredacteur van NOVA Carel Kuyl en adjunct hoofdredacteur van RTL Nieuws Pieter Klein te gast. Zij kijken terug op de beeldvorming door de media over de film ‘Fitna’ van Geert Wilders. Ze vergelijken de inhoud van de film met de publiciteit voorafgaand aan de uiteindelijke vertoning en stellen de vraag: ‘Is de film al deze aandacht wel waard?’

Ook bekijkt De Leugen Regeert de reacties op de film uit andere delen van de wereld. Er is contact met onder andere de correspondent in Denemarken. Het Deense journaal heeft besloten geen enkel fragment van de film uit te zenden.

NOVA (22.15 uur, Ned2) komt vanavond live vanuit Café Dudok in Den Haag. De rubriek komt met reacties, discussies en een debat met verschillende gasten uit politiek en samenleving. Te gast zijn onder meer Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin, Wilders-aanhangers Martin en Monique van der Heulst, verschillende Marokkaanse jongeren en VVD-Kamerlid Henk Kamp.

De avond wordt afgesloten door Pauw & Witteman (23.00 uur, Ned1). Hun gasten zijn publicist Paul Scheffer en rapper Salah Edin (die in Fitna foutief wordt aangeduid als Mohammed B. en dat gaat aanvechten). Daarnaast praat Cisca Dresselhuys over haar afscheid als hoofdredactrice van ‘Opzij’ en is presentator Robert ten Brink te gast om te praten over de nieuwe serie ‘All you need is love’.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen