Holland’s Got Talent: ‘We hebben heel veel Elvissen gezien’

Geplaatst op vr 28 mrt 2008 om 18:02

Gerard Joling presenteert deze avond de eerste aflevering van SBS’ Holland’s Got Talent. Deze talentenjacht onderscheidt zich van bestaande programma’s als Idols en Popstar door niet alleen zangtalent toe te laten, maar talenten op allerlei gebieden een podium te geven: hetzelfde wat in NCRV’s Bijna Beroemd met Jochem van Gelder gebeurde. De jury van Holland’s Got Talent bestaat onder meer uit Henkjan Smits en diva Patricia Paay. Vertelt: “We hebben heel wat Elvissen gezien.”

De nieuwe talentenjacht Holland’s Got Talent geeft een grote variatie aan talent de kans het podium te betreden. Smits wordt moe van de verwoede pogingen die mensen doen om in de spotlight te komen. “Er komen weer zo veel mensen die denken dat ze ergens goed in zijn“, zegt Smits tegen Novum. “Het is verschrikkelijk.

In het programma wordt Smits vergezeld door twee uitgesproken persoonlijkheden, Patricia Paay en presentator Gerard Joling. Toch is hij niet bang voor concurrentie. “Ik ben altijd de grootste diva, dus ik heb geen last van andere diva’s.

Paay kan zich over het non-talent flink opwinden. “We hebben heel wat Elvissen gezien. En kwaad daarna, omdat we het niet goed vonden.” De 58-jarige blondine woont in Londen, maar wilde graag aan het programma meewerken. “Gerard Joling is een vriend van mij sinds hij een klein jongetje was. En ik kende het programma ook uit Engeland en dacht: dat kan wel eens een leuke show voor Nederland zijn.

Holland’s Got Talent is vanavond tussen 20.30 en 22.30 uur te zien op SBS 6. De show neemt het bij de start op tegen Opgelicht en de film Hitch op RTL 4.
61 Reacties op “Holland’s Got Talent: ‘We hebben heel veel Elvissen gezien’”


 1. Jantje

  Ik ga vanavond eerst een half uurtje Kees en Co (RTL8) kijken. De allerbeste comedy-serie van Nederland (vind ik dan).
  Daarna kijk ik Holland’s Got Talent. Ik ben zeer benieuwd.
  Tussendoor kijk in De Lama’s en zap ik even langs bij de Auto-Avond bij Veronica.

 2. drama queen

  Ik heb heeeeeeeel veeeeeeeeeel van dergelijke shows gezien!

 3. Anoniem

  Van de makers van Say No to the Knife en Lost in Tokio.

 4. yossarian

  Ik ga lekker de deur uit. Ik zet de TV nu uit..

  Tot morgen! ;)

 5. Sjors

  Dit trekt gemiddeld niet meer dan 1 miljoen kijkers over de hele serie. Alles ziet er daar hetzelfde uit. Iedere SBS show heeft hetzeflde sausje. NL is daar klaar mee. Weer Geer, weer show, weer Henk Jan. Pfff

 6. Thomas2

  Ik denk voor vanavond:

  Opgelicht: 1.217.000 kijkers
  De Lama’s: 1.193.000 kijkers
  Holland’s Got Talent: 1.188.000 kijkers
  Hitch: 816.000 kijkers

 7. mart

  Ik denk (maar hoop van niet) dat got talent begint met zo;n 850.000 kijkers.
  opgelicht: 1.575.000
  lama;s: 1.289.000
  Hitch: 770.000

 8. dennis

  Geen indrukwekkende opening. Beloofd niet veel goeds voor het programma.

 9. jaaa

  The X-Factor was toch precies hetzelfde?

 10. Fred

  Het ziet er heel rommelig uit, beetje arremoe zo. Het optreden van de eerste kandidaat was goed, niets op aan te merken. Ik kreeg wel een eng gevoel over de productie. Publiek ging massaal staan???? En volgens mij moeten we dan een Paul Potts gevoel krijgen. To much.

  Ik had iets meer van de opening verwacht. Maar aan de andere kant, en politiek correct, we geven het een kans.

 11. Erwin

  Ik vindt Got Talent opzich wel grappig, lekkere losse sfeer. En ik verwacht eigelijk wel een (klein) succes voor de SBS6 begrippen. O.a omdat dit meer is dat alleen zingen, dus ik zeg 1.030.000-1.355.000 kijkers

  RTL 4 zal het redelijk doen met de film. Publieke Omroep ouderwetse score.

 12. Anoniem

  Na een aantal top producties van eyeworks wordt sbs nu weer campingzender

 13. richard

  Ik moet eerlijk bekennen. Echt een verassende en leuke show. Leuke jury met goede comentaren en alles goed in beeld gebracht. Dit word wel wat. Erg leuk!

 14. Anoniem

  Holland’s Got Talent, grote bullshit.
  Een lekkere arrogante jury en een publiek van niveau nul!
  Weer zo’n arremoedig programma..

 15. Moos

  Ik heb nu een gedeelte van de show gezien samen met mijn gezin.Wat is de jury onprofesioneel.Kinderen worden uitgelachen en zijn daarom gekwetst.Dan zeggen ze natuurlijk,,dan moeten ze niet meedoen..Lulkoek..Die groep die dansten op marco borsato met ROOD.werden finaal uitgejauwt ,,door plubiek en jury!!!Lacht Henk j zijn eigen kinderen ook uit als ze een uitvoering geven van hun sport…..Wat een kwal is het toch,hij meent tegenwoordig ook nog dat ie grappig is….Zo scoort het programma geen punten..Verschrikkelijk….

 16. Anoniem

  CAMPING TV

 17. Mike

  Voor de eerste keer sinds Peter R. de Vries dat SBS 6 weer serieus opstaat. Ik vind het eerlijk gezegd best vermakelijk. En Gerard Joling vind ik ontzettend goed achter de schermen als presentator. Leuk.

 18. Anoniem

  Wat een slecht gemaakt rukprogramma!

 19. AnoNiem

  Ik heb werkelijk met open mond zitten kijken naar dit programma. Kinderen worden uitgelachen en met de grond gelijk gemaakt. Heel erg. Waar Gerard Joling erg proffesioneel is (hij is echt leuk) , zijn Patricia en Henk-Jan net twee logeslagen pubers. Ik sluit me aan bij de reactie eerder al gegeven, erg rommelig allemaal. En het publiek erbij is zeer storend en confronterend.
  Toelachen okay, maar uitjauwen en uitlachen kan echt niet.

 20. NLActueel.net.

  Ik heb echt genoten van dit geweldige programma. SBS 6 campingzender kijk ik normaal nooit maar dit vond ik echt indrukwekkend goed.

 21. //DESH\\

  Geweldig programma!

 22. Anoniem

  Van de makers van… Het laatste wat deze makers voor SBS6 maakte was Danny de Miljonair. Kennen we die nog?

 23. JB

  Ik vind lachen met terecht waardeloze acts meer dan prima. Je kon zien dat alleen die jongen bij het twirlen er iets van bakte, en de rest hing er gewoon bij. Verder zat de show netjes in elkaar, echter niet beter of slechter dan de eyeworks producties.

 24. HUUB GAAT TROUWEN MET CLAIRE IN DE GOUDEN KOOI

  Ontopic:

  Bruiloft in de gouden kooi….meer weten klik dan op mijn naam

 25. michel

  wat een leuk programma. heb echt genoten!!! kan niet wachten op volgende week.

 26. ©hiel

  Q: Het laatste wat deze makers voor SBS6 maakte was Danny de Miljonair. Kennen we die nog?

  Ja *bloos* dat ik dát keek.

  Ga ik nu maar eens aan HGT beginnen.. Na het verhaal in DWDD over een loslopend schaap en meer van die freaks ben ik wel nieuwsgierig. Maar als de audities voorbij zijn (mocht het programma leuk zijn) dan hou ik hetweer voor gezien :)

 27. RTL GJ

  Wederom en te lang durend programma van SBS…. en heb het wel gehad met talentenjachten…. en nee ik zeg dit niet omdat ik ‘fan’ ben van RTL maar omdat ik vind dat we eens andere dingen op tv moeten zien zoals een: ik hou van holland… groeten uit de rimboe (das teminste nog niet uitgemolken achter elkaar dan)…. of een 71 graden noord…..

  Verder vond ik het een slecht programma met slechte presentator in zijn eentje is het nix sorry….. maargoed ik gun het hem wel hoor gok 1,4 miljoen kijkers….

  RTL had het programma aangepast i.v.m. Fitna gisteren… hoop dat het een goede zet is geweest….. er keken toch 800.000 mensen gisteren….

 28. Anoniem

  Wat een geweldig show zeg!!! ik ben heel blij en de kijkcijfers zullen hoog zijn

 29. kevin

  rtl programma aangepast? hoe bedoel je? de film hitch ipv dirty dancing hebben ze neergezet, stond niet eens in de gidsen, omdat ze bang zijn voor de cijfers van got talent. was heel goed programma got talent. wordt sowieso een hit.

 30. Craig

  Ja precies wat de Nederlandse TV modig heeft… nog een talentenjacht programma.

 31. Anoniem

  De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) start in april een reclamecampagne voor Nederland 2. Met de slogan ‘Opinie en debat, Altijd bij 2′ zijn onder andere commercials op televisie, advertenties in dagbladen en tijdschriften en banners op internet te zien. Daarin staan specifieke Nederland 2 programma’s als De leugen regeert (VARA), Het elfde uur (EO), Het hof van Joosten (VARA), Rondom 10 (NCRV) en NOVA (NOS, NPS, VARA) centraal. Met de campagne hoopt de NPO niet alleen meer kijkers te trekken voor de televisiezender, maar ook het profiel van Nederland 2 te versterken.

  Tijdens de Boekenweek waren er ook al spotjes te zien over de literaire programmering. “Uit onderzoek van KLO (Kijk- en Luisteronderzoek) blijkt dat de doelgroep de programmering rondom de Boekenweek heel goed vindt passen bij Nederland 2”, zegt Jeroen Kramers, manager marketing en promotie. “Programma’s als De avond van het boek (NPS) en Van Kooten en De Bie: Van oude jongens krentenbrood (VPRO) zijn goed bekeken en gewaardeerd. Kijkers geven zelfs aan hierdoor ook meer te gaan lezen. Door in een multimediale campagne de actuele zenderprogrammering centraal te stellen, wordt niet alleen de positie van Nederland 2 versterkt, maar ook de publieke taak van het net onderstreept.”

  Vanaf dinsdag wordt er ook een speciale site gelanceerd.

 32. Erwin

  Holland’s Got Talent, wat een leuk programma is dat zeg. Ik wist niet dat ik het zo leuk zou vinden. Het zit goed in elkaar, lekker snel. Je kunt wel zien dat het van de makers van Idols is. Een leuke gevarieerde mix van allerlei talenten maar ook een hoop non talenten maar dat maakt het kijken er na ook wel weer hilarisch soms. De jury doet het leuk, Patricia Paay vind ik ook een leuke toevoeging.
  Dat laatste meisje wat zong was verbluffend goed trouwens. Mooie TV! Chapeau!

 33. ©hiel

  Dit was dus echt niks! Eerst een opening met fragmenten uit andere landen, iemand die zingt (goh, dát wil je zien, wéér iemand die een liedje zingt :? ) en toen… reclame. Toen kwam er iemand met een stokje gooien, en toen ben ik er snel doorheen gegaan… Ging het 3 minuten over een schaap dat het niet wil doen… toen had ik t wel gehad. Gerard die ongelooflijk net staat te doen… nee, dit is niks (voor mij). Ik ben erg verbaasd als het VOLGENDE WEEK nog boven de 600.000 komt!

 34. Keesjan

  Ik vind Holland’s got talent een leuke show. Gerard Joling is heel erg leuk. Het programma is snel en afwisselend. Ik blijf me verbazen over mensen die aan dit programma meedoen en denken dat ze talent hebben. Los van de echte talenten die ook voorbij komen. Die twee uur televisie zijn in mijn huiskamer voorbij gevlogen. Die man aan het begin en die vrouw aan het eind kunnen echt mooi zingen. Kippenvel! Henkjan vind ik echt een top jury voorzitter/lid en Patricia Paay ook helemaal goed. Ik ben geen trouwe televisie kijker maar volgende week sla ik Hollands got talent niet over.

 35. TvBlogger.nl

  Echt een geweldige show. Leuke opzet ook. Ze moeten de kleine koters wel iets vriendelijker afschepen. Ook dat linker jurylid schrappen en dan hebben we een geweldig programma. De mensen in het publiek zijn ook wel grappig maar het lijkt zo dom dat geschreeuw.

 36. Anoniem

  Wat een baggershow, en een campingacts treden er op, dit is toch totaal niet te vergelijken met de Amerikaanse of Engelse producties.
  Nu had ik dat ook wel niet verwacht, maar dat het zoooooooo slecht zou zijn, verwachte ik ook weer niet.
  Ik heb het gisteren de voordeel van de twijfel gegeven, maar zal volgende week echt niet meer kijken.
  dit duurt ook veel te lang, twee uur!

 37. PREGO

  Ik heb gisteren Hollands got talent gekeken, maar ik ga het vervolg niet kijken. Wat een zielig zootje is dat.

  1 – De mensen achter de camera kunnen niet eens een goede shot maken. Of het is te ver of het is veel te veel dichtbij.
  2 – Het publiek komt volgens mij van lingo vandaan (GROEN GROEN GROEN)
  3 – Volgens mij heb ik dit al eerder gezien. In Bijna beroemd en in een programma van Peter Jan Rens.
  4 – Ik kan niet begrijpen dat sbs het elke keer voor elkaar krijgt om een programma zo goedkoop eruit te laten zien. Volgens mij kwam het decor van de ikea vandaan.
  5 – De juryleden laat ik daar maar niet over beginnen.
  6 – Wat is die gerard toch een slechte presentator. Meneer onderbroeken lol kan dse jury hem niet wegstemmen?

 38. Drama Queen

  1,3 miljoen kijkers voor HGT, 1 miljoen voor Hart van Nederland. Tijdens het programma zijn al veel mensen weggezapt. Ik voorspel volgende week 890.000 kijkers.

 39. Patrick

  Aai, dit is een harde voor RTL. Ze hadden volgens mij beter hun nieuwe vrijdagavond gisteren kunnen starten.

 40. mike

  De minutenanalyse net bekeken. Juist laatste deel heel goed bekeken. Dat belooft veel voor volgende week.

 41. Flippo

  GTST duikt voor het eerst sinds vorig jaar weer onder het miljoen!

 42. Anoniem

  @Mike: Mike niet jokken!

 43. P@trick

  Ik ben het volledig met Prego eens hier heb ik niets aan toe te voegen.

  Ik ben blij als volgende week AYNIL begint bij RTL.
  Het werd ze bij SBS ook heel makkelijk gemaakt oor RTL deze week.

 44. Anoniem

  Dancing Queen casting had ook ruim 1,2 miljoen kijkers

 45. karel

  klopt alleen blijft dit itt dancing queen scoren, sterker nog de finale gaat meer dan 2 miljoen kijkers trekken, wat een top programma got talent. Wist niet dat het zo leuk zou zijn!!!!

 46. RTL GJ

  RTL kwam niet boven de 1 miljoen kijkers gisteren! HGT 1,3 miljoen!
  kijkonderzoek.nl

 47. Anoniem

  nederland massaal weggezapt tijdens de show!!!

 48. marco

  Nederland is niet massaal weggezapt!!! hoe kom je daarbij? Dit programma gaat heel groot worden! uit de minutenanalyse blijkt dat het juist heel goed houdt ondanks de lamas

 49. Anoniem

  1.3 miljoen kijkers voor HGT vind ik weinig voor zo een mooi show/programma

 50. peter

  De kijkers zijn tijdens de uitzending weggezapt.

  Is gewoon een feit, kijk maar naar de minuten-cijfers.

 51. Johan B.

  Gewoon naar Top Gear gekeken. Hiervoor gezapt met Ned. 1 (Opgelicht) en SBS (Wegmisbruikers). Ben daar op een gegeven moment weggebleven na een uitleg van de meest irritante persoon op de tv. nl. Koos Spee. “We gaan nu fietsers met teveel alcohol op aanpakken”. Vooral doen, gaan we na afloop van voetbalwedstrijden en kantine in de auto ipv de fiets. Dat beleid zal volgens mij alleen het aantal dodelijke slachtoffers laten toenemen. In mijn woonplaats is bv. nog nooit iemand op zijn fiets verongelukt na het wegfietsen bij een sportkantine. Flapdrol 1e klasse die Koos Spee. Wat dat betreft was Opgelicht een keer zeer interessant. Zeker dat gedeelte dat een oplichtster zich zomaar aangaf bij de politie. Ze zit nu nog steeds vast. Bijna hilarisch!

 52. rene

  hoe kom je aan die minutenanalyse

 53. Anoniem

  Bah, ik ben vrijdag gewoon geschrokken van de eerste uitzending van Holland’s Got Talent. Gatverdamme, wat een banaal en afschuwelijk format! ’t Wordt gewoon steeds erger.

  Ik kon wel janken bij de act van de vader met zijn twee kinderen die om de beurt een liedje gingen zingen. Zowel de vader als het jongste zoontje werden tot op het bod onderuitgehaald en het oudste kindje was ‘geweldig’. De jury verzocht de pa en het jongere broertje ook het podium weer op te komen en Henk Jan zegt: “Kijk, zo moet je zingen!” en tegen dat kleine ventje zegt hij daar nog achteraan: “je broertje is zo goed”. Het ventje kroop ineen van schaamte en verdriet en liep huilend het podium af.

  Nou zeg mij: dit KAN toch niet?! Ik vind het pure KINDERMISHANDELING!!! Maar ja, Nederland lacht gewoon lekker verder en het blijkt dus maar weer dat de kijkcijfers een veel hogere prioriteit hebben dan het welzijn van mensen en kinderen. En nee, deze mensen doen het zichzelf niet aan. Die kandidaten schatten zichzelf totaal verkeerd in en dat is een onvermogen van die personen. Ze moeten tegen zichzelf in bescherming genomen worden, ipv nog eens even extra te kak te worden voor heel Nederland.

  Als een kind op school of thuis zo behandelt zou worden, dan zou daar direct iets aan gedaan worden om dat kind uit zo’n situatie te halen, maar voor tv (de kijkcijfers) wordt het juist gestimuleerd. Wat is dat voor vreemde logica?

  Gatverdamme, waar gaat dit in vredesnaam naartoe??? Dergelijke programma’s zijn echt de schandpaal van deze eeuw. Bah, kots, %^@#$*^%#&!!!

 54. Anoniem

  en als ze juist heel aardig tegen alle kinderen zijn en medelijden met ze moeten hebben heeft iedereen dáár weer commentaar op

 55. Chayen Kadir

  ik wil zo graag mee doen met dit programma ik ben 12 jaar en wou graag zingen.
  xxxxx

 56. Miranda

  Wacht maar tot die mevrouw in haar lange rode galajurk gaat zingen.

 57. kelly

  ik vind het tog zo zielig voor jany ze was de beste van de hele sjo
  heb jij dan een meisje gezien van 8 die zo goed kan zingen en dansen tegelijk
  ik niet! ik ben stapelgek op girad joling !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ik heb jamer gemist
  niet kunnen kijken naar me beste vrindin jany maar ik krijk dat nog te zien
  maar het is egt gek dat ze zon goeie dannser en zanger en de vader van
  jany kan heel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!goed zingen en de vader en moeder van jany
  haden helemaal gelijk moet je maar kijken op http://www.herman van dooren.nl kijken groetjes kelly de graaf

 58. kelly

  ik vind het tog zo zielig voor jany ze was de beste van de hele sjo
  heb jij dan een meisje gezien van 8 die zo goed kan zingen en dansen tegelijk
  ik niet! ik ben stapelgek op girad joling !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ik heb jamer gemist
  niet kunnen kijken naar me beste vrindin jany maar ik krijk dat nog te zien
  maar het is egt gek dat ze zon goeie dannser en zanger en de vader van
  jany kan heel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!goed zingen en de vader en moeder van jany
  haden helemaal gelijk moet je maar kijken op http://www.herman van dooren.nl kijken groetjes kelly de graaf

 59. kelly

  hoi daar ben ik nog even ik heb een lietje gescheefen :henk jan sjit is een sukellalalalalalalalalalalalal.pesjaal voo henk jan sjit gemaakt goetjes kelly de graaf

 60. Highway

  Och, t is niet mijn smaak van programma maar voor de liefhebber vast wel wat. Het mooiste van zo iets vind ik wanneer er iemand op het podium staat, vol van zijn/haar kunnen en dan gaat het zo gigantisch fout. T zal wel een fout in mijn karakter zijn maar dan kan ik mij niet goedhouden dan lig ik vaak onder tafel van t lachen.
  Ik ben echt het niet eens met de bewering dat de kandidaten zichzelf totaal verkeerd inschatten en dat dat een onvermogen is van die personen. Wanneer je zelf niet doorhebt dat je niet kan zingen en/of performen dan is er altijd nog je omgeving die eerlijk tegen je zou moeten zijn. Ikzelf bijvoorbeeld kan glazen breken als ik zing, zo vals is het, maar dat weet ik en als ik het niet wist dan is er gelukkig mijn vriendenkring die mij eerlijk verteld dat ik klink als een kettingzaag in volle actie. Wat kinderen betreft, zij zijn idd onvermogend maar dan is het aan de ouders om hun kinderen niet toe te staan om aan zoiets mee te doen. Bottom line, als je niet tegen kritiek kunt, niet meedoen aan een talentenshow. Zo simpel is het. Je doet het jezelf aan.

 61. Chayen kadir

  ik vind t een heel leuk programma maar ik moet nog 4 jaar w88!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.