Nederland 2 start vanaf 1 april campagne: Opinie en debat

Geplaatst op vr 28 mrt 2008 om 16:15

Nederland 2 start op 1 april met de campagne ‘Opinie en debat: Altijd bij 2’, bestaande uit commercials op televisie, advertenties in kranten en tijdschriften en banners op internet. Dat meldt de NPO vandaag. Nederland 2 programma’s als De leugen regeert (VARA), Het elfde uur (EO), Het hof van Joosten (VARA), NOVA (NOS, NPS, VARA) en ook Rondom 10 (NCRV) staan centraal. “De campagne is onderdeel van een aanpak om het profiel van Nederland 2 te versterken“, aldus een zegsvrouw.

Om het profiel te versterken worden kenmerkende onderdelen uit de programmering van Nederland 2 uitgelicht en bij een brede groep onder de aandacht gebracht.

Tijdens de Boekenweek was dat de literaire programmering, deze maand zijn dat de opiniërende programma’s. “In de zomer wordt uitgebreid stilgestaan bij culturele evenementen als Oerol, Uitmarkt en Prinsengrachtconcert en dit najaar bij de Amerikaanse verkiezingen. Het gaat in alle gevallen om actuele thema’s, waardoor campagne en programmering elkaar versterken.”

Jeroen Kramers, manager marketing en promotie: “Uit onderzoek van KLO blijkt dat de doelgroep de programmering rondom de Boekenweek heel goed vindt passen bij Nederland 2. Programma’s als De avond van het boek (NPS) en Van Kooten en De Bie: Van oude jongens krentenbrood (VPRO) zijn goed bekeken en gewaardeerd. Kijkers geven zelfs aan hierdoor ook meer te gaan lezen. Door in een multimediale campagne de actuele zenderprogrammering centraal te stellen, wordt niet alleen de positie van Nederland 2 versterkt, maar ook haar publieke taak onderstreept.

Per 1 april is ook meer informatie over de campagne te vinden op altijdbij2.nl.
3 Reacties op “Nederland 2 start vanaf 1 april campagne: Opinie en debat”


 1. Anoniem

  Lekkere timing, tegen die tijd zijn de genoemde programma’s in de zomerstop, behalve Nova.
  Gooi P&W dan ook maar op NL2, dan kunnen ze op NL1 echt amusement brengen op die tijd

 2. Anoniem

  Ik snap nog steeds niet waarom programma’s als
  That’s the Question
  Max & Loretta
  Korenslag
  Chantal@avro.nl
  + herhalingen van Toen was geluk heel gewoon

  op Nederland 2 te zien zijn
  deze horen thuis op 1

  En op NL 1 kunnen ze de medische docusoaps dan verplaatsen naar NL 2 en eventueel ook Vandaag

 3. Anoniem

  NL 1
  17.00 Max & Loretta
  18.00 Een Vandaag
  19.00 Lingo
  19.30 That’s the Question met Arie Boomsma
  20.00 Journaal

  NL 2
  18.00 Journaal
  18.10 Natuurdocumentaires
  19.00 Man bijt hond
  19.30 Medische docusoaps zoals Ingang Oost
  20.00 Magazines zoals Kassa 2
  20.30 Netwerk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.