RTL 4 met Wilders-special; Pauw & Witteman ook over film

Geplaatst op do 27 mrt 2008 om 20:37

RTL4 onderbreekt vanavond de reguliere programmering wegens het op internet publiceren van de anti-Koranfilm Fitna van PVV-leider Geert Wilders. Om 21.30 uur komt de redactie van het RTL Nieuws met een ingelaste uitzending, waarin grote delen van de film worden vertoond. Bij de Publieke Omroep besteedt Pauw & Witteman vanavond om 23.00 uur op Ned1 uitgebreid aandacht aan de film. Eigenlijke gasten als Cisca Dresselhuys en Hans Croiset zijn afgezegd. “Alles gaat over Wilders.

De special van RTL Nieuws vanavond om 21.30 uur gaat volledig over de film. Ook worden meerdere prominenten en deskundigen naar hun mening gevraagd. Door de ingelaste uitzending komt het geplande programma Het Zesde Zintuig te vervallen.

NOVA besteedt om 22.15 uur veel aandacht aan de film. Te gast zijn arabist Leo Kwarten, publicist Ali Eddaoudi, Gijs van de Westelaken van Column Productions, Erwin Muller over veiligheid en crisismanagement, correspondent uit Beiroet Harald Doornbos en Salima Belhaj van D66 Rotterdam. En vanuit Den Haag reacties van politici. Ook is er wellicht de mogelijkheid om met de gasten te chatten.

Wie in Pauw & Witteman (23.00 uur) komt is nog niet bekend. “Vanavond zal in Pauw & Witteman een aantal prominenten reageren op de film ‘Fitna’ die Geert Wilders vandaag presenteerde“, meldt de website van de talkshow.
41 Reacties op “RTL 4 met Wilders-special; Pauw & Witteman ook over film”


 1. maanzaad

  belacheliijke heisa, krijgt veel te veel aandacht die onzin!

 2. Sandra

  Waarom geen zesde zintuig? Wanneer komt de uitzending dan?

 3. Jos

  De foto die hierbij staat is NIET de foto van Mohammed B. maar van een rapper. Wilders heeft een grote fout gemaakt.
  Verder ben ik het eens met maanzaad: wat een aandacht in de media voor deze PVV-film.

 4. Patrick

  Het zesde zintuig gaat gewoon door hoor. Na de nieuwsuitzending.

 5. Tetje

  Fuk! Ik zit helemaal klaar voor 6e zintuig. Ik heb flarden film in DWDD en Netwerk gezien en ik weet het nu wel. Volgende onderwerp graag.

 6. Mark

  Wat een vertoning. Zo bekrompen had ik ‘m niet verwacht, een zwakte bod! Wat me ook opviel was dat 9 van de 10 krantekoppen die erin voorkwamen van De Telegraaf was en we weten hoe “objectief” en weinig opruiend die krant is.

  Sorry, maar Fitna is a joke met als grootste misser de “foto van Mohammed B.”

 7. elg

  bij Pauw en witteman zijn iig Alexander Pechtold en Gerard Spong aanwezig

 8. yossarian

  @Mark: Bovendien legt Wilders een link met het fascisme in de tweede wereldoorlog, en we kennen allemaal de rol tijdens WO2 van De Telegraaf.. Ook niet zo heel handig dus.

 9. Patrick

  Ik vind dat Wilders wel een punt heeft, homo’s van een gebouw afgooien en dat soort dingen is toch niet normaal? Als ik die mensen ook hoor roepen: ‘vernietig het westen’ moeten wij toch niet stil blijven zitten? Maarja, die mensen zijn er vrij weinig en de meeste moslims zijn net als wij..

 10. karel

  Hee wat een saaie film man.

 11. Anoniem

  Het zesde zintuig vervalt niet, het begint nu net. Alleen 20 minuten later.

 12. Kirth Gersen

  Mohammed Rabbae noemt de gebeurtenisssen in de film wat incidenten hier en daar. In 2007 zijn er 20.000 mensen omgebracht door religieus moslim-geweld. Dat zijn geen incidenten, dat is structureel. Maar men (lees PC Nederland) is daar volledig blind voor. Dus wat je ook van Wilders en zijn film vind, hij ziet dat wel en waarschuwt daar voor.

 13. Jordy

  Tja MC is weer eens te voorbarig geweest.
  Als hij had geluisterd was er duidelijk vermeld dat het om een extra uitzending ging en niet over een special. Beetje slordig dit

 14. king45

  ik vindt het niet goed wat tie doet oke een film maken dat hij wil is goed maar niet van de beelden waarvan mensen denken moslims uit het land want meeste dingen kloppen gewwon niet in de film van wilders en ik vind ook dat hij veel te veel aandacht krijg

 15. Joy

  Bovendien legt Wilders een link met het fascisme in de tweede wereldoorlog, en we kennen allemaal de rol tijdens WO2 van De Telegraaf..

  Uhm sorry, ik weet ie rol van de Telegraaf niet, wel dat ’t verboden was, maar waarom, dat weet ik eigenlijk niet precies? Explain…

 16. Mark

  “Ik vind dat Wilders wel een punt heeft, homo’s van een gebouw afgooien en dat soort dingen is toch niet normaal? Als ik die mensen ook hoor roepen: ‘vernietig het westen’ moeten wij toch niet stil blijven zitten? …”

  Patrick, hebt een punt, maar wat we in de film zagen zijn beelden van een clubje extremisten. Verspreid over de hele wereld hebben we het over een groot aantal, maar er zijn nog vele malen meer moslims die van dat gezeik niets willen weten.

  Wat betreft de homo’s: “onze” katholieke kerk is ook tegen homo’s. Ze gooien ze misschien niet van een gebouw af, maar elke dode homo is er voor hun een minder…geloof me.
  Daar wordt niet zo’n ophef over gemaakt door Wilders. Beetje meten met twee maten heet dat.

 17. René T

  Ik zag het aankomen dat het zesde zintuig later zou komen ;-)

 18. Kirth Gersen

  He Mark, onlangs nog werden er weer wat homo’s gegeseld en opgehangen met een hoogwerker en plein public in Iran. Dat is niet meten met twee maten, dat is heel wat anders dan de kerk hier lijkt me.

 19. @t Mark

  Geert Wilders is zelf christelijk. Zwaar christelijk, hij is lid van de kerk. Wil daar niet mee zeggen dat hij dan niet tegen homo’s heeft, maar hij weet, als politicus, hoe de Nederlandse (ongelovige) samenleving over homo’s denkt.

  Misschien is dat wel de reden dat hij zo’n afkeer tegen de Koran (en moslims?) heeft.

  Daarnaast is Israël zijn favoriete land. Een land vol met joden die ook zeer tot zwaar gelovig zijn. Er was 1 crematorium in Israël. Was, want deze is afgebrand door de joden, ze vinden het namelijk niet kunnen.

  Als je de film gezien heb weet je wat er over de joden gezegt wordt.

  Misschien is wilders zelf wel joods (of heeft hij die geloofsovertuiging).

 20. bart

  Wilders is gewoon een erg zielig mens.

 21. Mark

  @Kirth: in de afgelopen 400 jaar zijn er meer dan 100.000.000 mensen omgekomen door toedoen van christenen en een deel daarvan uit Christelijke overtuiging. Ik denk dat we met de Islam dan nog aardig wegkomen…

 22. !#Michael#!

  @ Mark

  Omdat ‘wij Christenen’ een historie van facisme en geweld kennen (in een groot deel in overlapping met de jongere religie, de Islam, kruistochten etc) moeten wij deze ‘fouten’ van een jongere religie dan maar door de vingers zien, omdat wij soort gelijke misstappen gemaakt hebben?

  En dat dan ook nog in een moderne tijd als deze met internationale organisaties die de rechten van de mens dienen te verzekeren. Van alle mensen, Homo, Hetero, Bi, Vrouw, Man, Bruin, Zwart, Wit, Geel, Rood, halfbloedjes, verstandelijk beperkten, geestelijkbeperkten maakt geen verschil!

  Nee wij dienen onwetentheid weg te nemen, mensen te verlichten en een weg te laten zien van wederzeids respect voor anders denkenden. Je hoeft je levensvisie niet te delen met de hele wereld, echter en alleen respect op te brengen voor de levensvisie van anderen.

  Overheden dienen elke levensvisie te beschermen en hun belangen te behartigen zonder dat verschillende bevolkingsgroepen elkaar naar de strot vliegen! Helaas zijn er nog altijd onwetende bevolkings groepen die anders denkenden hun eigen denkwijze op willen leggen.

  Ik zeg niet dat Wilders z’n aanpak de juiste is. Ik denk zelfs dat die aanpak niet subtiel genoeg is, veel van z’n mening klopt wel, het komt alleen bij die man zo rot z’n strot uit! Maar hij probeert wel iets te doen om miscomminucaties tegen te gaan.

 23. ed

  Ok, zo’n film moet niet nodig zijn ,maar nee die balkenende mag wel roepen dat mensen die geen geloof hebben niet kunnen functioneren in deze maatschappij? Laat iedereen toch niet zo opgefokt reageren, als je het niets vindt kijk je toch niet? En, nu de film er is wil elke omroep opeens wel hele stukken uitzenden. grappig!

 24. Puk

  Met subtiel zijn bereik je bij hardnekkig andersdenkenden dus helemaal niets. Het kan bij Wilders rottig z’n strot uitkomen maar daardoor weet hij wel alle ogen op zich te vestigen. Het is het punkertje van Den Haag, en iemand moest het doen. Hulde aan Geert.

 25. Mark

  @Michael: ik ben het deels met je eens hoor. Wilders heeft inderdaad een punt, maar het is allemaal zo ongenuanceerd en suggestief als de neten!

  De Koran is een dik boek, waar Wilders maar een stuk of 6 verzen in kan vinden die haatdragend zijn. Tuurlijk, die verzen zijn beangstigend, maar over alle anderen praat hij niet.

  Dan sla je de plank voor mij helemaal mis.

  Bovendien hebben wij erg sterk de neiging om het eigen foute verleden weg te drukken door de fouten van anderen buitenproportioneel uit te vergroten.

 26. Mike

  Vijf van de zes gasten in Pauw & Witteman was tegen de Wilders-film. Dan kun je het toch geen serieuze discussie meer noemen? Heel jammer.

 27. Tetje

  @ Mark die 6 haatdragende verzen zijn er 6 teveel. Okee in de bijbel staan ook onfrisse zaken, maar wij lachen daar om. Deden alle moslims dat ook maar eens met die 6 verzen, dan had die film niet nodig geweest.

 28. yossarian

  @Mike: Jawel! Vijf van de zes mensen stemmen niet op Wilders.

 29. paul

  ………………………………………….. niks zeggen….. lijkt me het beste…!

 30. balkenende

  http://balkenende.mygb.nl/ gastenboek van balkenende kijk eens hoe de mensen een hekel gaat krijgen aan hem

  « Iraanse film over Jezus bevordert interreligieuze dialoog.Zonder geloof functioneer je namelijk niet. »Jan Peter Balkenende: Atheïsten functioneren niet.
  Feb 18th, 2008 by Erik

  Hour of Power. Wie kent het niet? De verzameling zwakzinnigen die menen dat één of andere god op zondag niets beters te doen heeft dan naar hun egocentrische gejengel te luisteren? Welnu, afgelopen zondag (bekijk de aflevering) was onze Minister President één van deze zwakzinnigen die meende het Catshuis te moeten misbruiken voor een interview in een uitzending van dit schandalige staaltje volksverlakkerij. Ik zeg u alvast, meneer Balkenende: Het is uw persoonlijke geloof, dus dat interview geeft u thuis maar. Niet in een gebouw dat eigendom is van de staat en derhalve ALLE Nederlanders vertegenwoordigt.

  Balkenende zegt in dit interview onder andere: “zonder geloof kun je niet functioneren, dat hoef ik de kijkers van ‘Hour of Power’ niet uit te leggen.” En daar wil ik mijn Minister President hartelijk voor danken. Ik wil u hartelijk danken voor het inhoudelijk oordeel dat u geeft over iedereen die geloof niet accepteert als valide denkwijze. Dat ú van mening bent dat u niet in staat bent om te functioneren zonder het hebben van geloof in een onbewijsbaar en onwaarschijnlijk opperwezen dat er genoegen in schept om mensen te laten lijden, moet u weten. Dat betekent echter niet dat u ruim de helft van de Nederlandse bevolking indirect hoeft uit te maken voor een stel niet-functionerende debielen.

  Als er namelijk sprake is van een groep niet-functionerende debielen, Minister President, dan is het uw soort wel. Het soort dat meent dat vrouwen minderwaardig zijn en dat homoseksuelen vooral niet voor hun geaardheid mogen uitkomen. Het soort dat meent dat een vrouw geen recht heeft te beslissen over haar eigen lichaam. Het soort dat meent dat het moet bepalen naar welke films het volk mag kijken. Het soort dat meent als enige kennis te hebben van het concept normen en waarden. Het soort dat meent dat een gedachte al tot zonde kan leiden. Het soort dat meent dat het universum geschapen is voor hen alleen. Het soort dat niet in staat is tot een evenwichtige afweging van de feiten. Het soort dat respect eist, maar de rechten van niet-gelovigen met voeten treedt. En dit alles -en veel meer- op basis van een boek uit de ijzertijd en het door geweld afgedwongen respect voor religie.

  “We zitten in een wereld waarin alles kan en mag, maar de vraag ‘wat betekent geloof in de samenleving?’ is essentieel, daar moeten we meer aandacht aan besteden,” was één van de opmerkingen waarmee de Minister President het interview vervolgde. Welnu, ik zal de Minister President van een antwoord voorzien: “Niets.” Uw geloof betekent niets. Niet in de maatschappij en niet in enige vorm van denkwijze. Uw geloof, Minister President, is een afwijking. Het is geen deugd en u doet er niemand een plezier mee, behalve uzelf en de uwen.

  Ik eis uw excuses, Minister President. Niet alleen namens menig atheïst, maar ook namens menig mantelzorger en vrijwilliger die hun werk uit persoonlijke overtuiging doen, in plaats van een ruilmiddel om hun onsterfelijke ziel een plaatsje te doen verdienen in de hemel. Want uw uitspraak “vrijwilligerswerk, mantelzorg, dat is toch het liefdegebod dat vanuit het christendom tot ons komt.” is werkelijk schandalig. U bent een schandalig figuur in een overwegend schandalig kabinet en ik EIS uw excuses. En als u weigert uw excuses aan te bieden, EIS ik uw aftreden.

 31. Harrie

  Wilders heeft met deze “film” wel aangetoond wat een zielige laffe bende hielenlikkers deze regering is met opperdebiel balkenende voorop.

 32. Anoniem

  Ik findt de film van wilders een flop, hij had zo bij Tapla kunnen gaan werken.

 33. Victor

  Post 28, Yossarian, wat slaat dat dan op!

  5 van de 6 mensen stemmen ook niet op de PvdA, daar merk ik nooit wat van bij ons aller PO.

 34. Jaap

  De film van Wilders is niet meer dan aan elkaar geplakte feiten, als Zembla dat had gedaan dan was het vast een hoogwaardige documentaire geweest. Nu is een niet zo welgevallige naam aan de film verbonden en ons aller o zo neutrale en objectieve PO laat de hele avond louter tegenstanders van de boodschapper van de film aan het woord. De zakelijke en objectieve berichtgeving rondom de film van RTL is de bevooroordeelde PO volledig vreemd.

 35. Johan

  ik heb geen zin om die terroristenporno te bekijken, maar ik vraag me 1 ding af, komen de Koning van S-Arabie en de president van Iran er in voor?

 36. Mitchell, vakbij de moskee

  Post 30: wat een nare man/vrouw bent u, het hokjesdenken waar u Balkenende van beschuldigd, doet u zelf even hard aan mee. Zo fanatiek als Balkenende gelooft, zo fanatiek weet u zeker dat er geen God bestaat.
  Is niet erg, maar bedenk wel dat alle mensen dolenden zijn. Niemand heeft de wijsheid in pacht. Inclusief Heren Geleerden Wetenschappers. Deze mensen lijden ook behoorlijk onder de gedachtenvormen van kennis. Zij denken dat ze iets weten omdat ze alles hebben ge/analyseerd en bestudeerd.
  Ze hebben naar de hemel gekeken, de natuur bestudeerd, de kwaliteit van de lucht, ze weten hoe groot het zonnestelsel is en hoe lang het duurt om van het ene eind naar het andere te reizen enzovoort. Dat alles klopt misschien op een bepaald niveau, maar zolang ze beweren dat bv. de zeer bewerkelijke en prachtig geconstrueerde graancirkels over de hele wereld, graan dat bovendien van DNA structuur is veranderd zodra het omgebogen is, door 2 oude mannen of door grillige windvlagen gemaakt worden, kun je rustig stellen dat ze ook niets weten. Illusies hebben op aarde de overhand, want zeggen dat ze het niet weten dat weigeren ze. Dus zijn we in principe allemaal onwetend en arrogant.Make peace not war, meer kunnen we niet doen.
  Love: Mitchell.

 37. Pietertje

  Ik heb de film nog niet gezien maar ik vind de verontwaardiging wel een beetje vreemd. We vinden het allemaal zielig dat moslims beledigd worden. Helemaal mee eens, provoceren slaat nergens op en is verwerpelijk als politiek doel. Maar ondertussen leren we niets van deze situatie en wat Wilders in zijn film zegt aangezien de Islamitische PvdA staatssecretaris van Justitie een 19 jarig (!!!) jochie terug laat sturen naar Irak waar hij vermoord zal worden omdat hij homo is. Ligt dit nu aan mij of is Nederland de laatste tijd angstaanjagend hypocriet ? Nog meer dan dit schijtvolk normaal al is ? Schijnbaar werkt het dan toch om te dreigen met terroristische aanslagen. Dan kunnen we plots sympathiek zijn. Zet wel aan tot denken ….. wat treurige situatie hebben we onszelf in gemanoeuvreerd.

 38. Koos

  Waar kan ik de gehele film bekijken..

 39. Mia Bartels

  Ja ik reageer wel laat.
  Deze pagina is van verleden jaar. maar wil toch even dit zeggen

  Geert Wilders vertelt de waarheid, in gewoon nederlandse taal.
  Wij leven hier, de nederlanders. Wij hebben regels, plichten en rechten. En iedereen die hier wil komen wonen MOET zich aanpassen. Ook degene met 2 paspoorten.

  Haat zaaien is er van ons kant niet bij. Wij zijn een volk die zich goed kunnen aanpassen in het buitenland. Dat is respect aan het land waar je op dit moment woont. En je geld verdient of je hand ophoudt waar je verzorgd wordt als je ziek bent of wordt enz.

  Ik vind dat iedereen uit welk land je ongeacht vandaan komt en of je nou arabier, amerikaan , aussie, italian etc bent. Respect hebben voor het land en je aanpassen aan onze normen en waarde. Kan je dat niet en/of wil je dat niet. Ga dan terug waar je vandaan komt.

  Groeten en respect aan Geert Wilders

 40. Captain Jack Sparrow

  Respect voor Wilders? Wat voor simpele Tokkie ben jij?

 41. Miss71

  Indian Home Food depends less on the richness of ghee and cream but more on using simple spices to create a complex blend of flavors. ,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.