Film Wilders verschenen: media besteden veel aandacht

Geplaatst op do 27 mrt 2008 om 20:23

De film van Geert Wilders over de Islam heeft ruim een uur na de verschijning – om 19.00 uur op Liveleak.com – al tot veel media-aandacht geleid. De grote krantensites berichtten al binnen enkele minuten over het uitbrengen van de film. Het Half Acht Nieuws van RTL besteedde een groot deel van haar uitzending aan de film en sprak met Frits Wester. Het NOS Journaal stond een kwartier lang stil bij Geerts film en sprak met Bram Schilham. Geert Wilders stond beide rubrieken te woord.

RTL Boulevard en Hart van Nederland deden melding van het uitkomen van de film van Geert Wilders. De Wereld Draait Door sprak met Joost Karhof.

De langverwachte film Fitna van PVV-leider Geert Wilders is uitgekomen. Over de film woedt al maanden een felle discussie in binnen- en buitenland. In islamitische landen werd de afgelopen weken al tegen de film geprotesteerd. Wilders werd door politici (onder anderen minister Verhagen van Buitenlandse Zaken) en moslims opgeroepen de film niet uit te brengen omdat die onnodig kwetsend zou zijn. Bovendien zouden economische belangen van Nederland in gevaar kunnen komen.

Wilders zocht vergeefs een omroep die bereid was Fitna uit te zenden op televisie. Zijn plan om de film op een persconferentie in het Haagse perscentrum Nieuwspoort te presenteren liep spaak omdat de beveiligingskosten te hoog zouden zijn. Daarom week Wilders uiteindelijk uit naar internet.
17 Reacties op “Film Wilders verschenen: media besteden veel aandacht”


 1. M3nno

  De film van ome Geert!

 2. K.Baal

  De film van ome Willem is er niks bij.Daar moest iedereen pissen,maar hier komt stront van.

 3. maanzaad

  fitna schmitna… pfff

 4. Sandra

  Het gaat helemaal mis nu in Nederland.Geert Wilders is echt levensmoe zei een collega omdat hij zo’n film uit brengt.

 5. maanzaad

  lijkt wel of ie zelf heeft zitten knippen en plakken. Wat een amateuristische meuk.

 6. Islam...

  http://www.liveleak.com/view?i=ee4_1206625795 Geert Wilders

  Fitna the Movie: Geert Wilders’ film over de Koran. (Nederlands) maar hij is ook in het Engels… Wat een Luxe ,, ook vandaag op rtl 4 om half 10.. wat een luxe..

 7. Mark

  Wat een vertoning. Zo bekrompen had ik ‘m niet verwacht, een zwakte bod! Wat me ook opviel was dat 9 van de 10 krantekoppen die erin voorkwamen van De Telegraaf was en we weten hoe “objectief” en weinig opruiend die krant is.

  Sorry, maar Fitna is a joke!

 8. Puk

  Er wordt anders geen woord gelogen in die film, amateuristisch of niet.
  Maar we weten toch ook wel dat niet iedere moslim een extremist is. Het is misschien wel eens goed dat alle dieptepunten in het vrije westen door islamitische extremisten even op een rijtje te zien zijn, als ze er maar niet tot ver na het weekend over blijven emmeren.

 9. Roog

  Tegenwoordig wordt alles wat met Windows Movie Maker aan elkaar wordt geplakt al een “film” genoemd.

  Ik vrees met grote vreze voor de dag dat zal klinken: “And the Oscar goes to……………………………..Maaike de Boer uit Valkenswaard die drie grappig bedoelde videos van Youtube aan elkaar heeft geplakt!”

  Geert, dit is geen film, dit is een slechte grap (en nog 5 dagen te vroeg ook).

 10. Media Watcher

  DWDD opende zelfs met de film en had een live-schkeling met Joost karhof in Den Haag over het laatste nieuws. Hoezo DWDD besteedde er geen aandacht aan!

 11. Thijs

  Inderdaad, en volgens mij was DWDD ook de eerste die op de Nederlandse televisie beelden uitzond van Fitna, met goed commentaar van Jort Kelder en later Joost Karhof.

 12. hans

  Samen dan met RTL nieuws, die op exact hetzelfde tijdstip beelden van de film liet zien

 13. Lotje

  @ Thijs; ja logisch als je het eerste actualiteitenprogramma direct na de film bent.
  Wat is dat toch, dat domme competitiedenken wat nieteens een competitie is.

 14. missy

  Geert Wilders heeft egt aandacht te kort

 15. missy

  Geert Wilders je bent een vieze zwerfer
  klote homo heb je geen leven
  belijkbaar niet
  vieze lelijkert
  groetje van real mocro

 16. Suus

  Een domme ongeschoolde hierboven denk ik. Een documentaire over die verschrikkelijk mooie leider van de AEL te Antwerpen, van wie de naam me nu even niet te binnen schiet, zou boeiender zijn.

 17. Puk

  Dyhab abou jah jah.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.