Film Wilders verschenen: media besteden veel aandacht

De film van Geert Wilders over de Islam heeft ruim een uur na de verschijning – om 19.00 uur op Liveleak.com – al tot veel media-aandacht geleid. De grote krantensites berichtten al binnen enkele minuten over het uitbrengen van de film. Het Half Acht Nieuws van RTL besteedde een groot deel van haar uitzending aan de film en sprak met Frits Wester. Het NOS Journaal stond een kwartier lang stil bij Geerts film en sprak met Bram Schilham. Geert Wilders stond beide rubrieken te woord.

RTL Boulevard en Hart van Nederland deden melding van het uitkomen van de film van Geert Wilders. De Wereld Draait Door sprak met Joost Karhof.

De langverwachte film Fitna van PVV-leider Geert Wilders is uitgekomen. Over de film woedt al maanden een felle discussie in binnen- en buitenland. In islamitische landen werd de afgelopen weken al tegen de film geprotesteerd. Wilders werd door politici (onder anderen minister Verhagen van Buitenlandse Zaken) en moslims opgeroepen de film niet uit te brengen omdat die onnodig kwetsend zou zijn. Bovendien zouden economische belangen van Nederland in gevaar kunnen komen.

Wilders zocht vergeefs een omroep die bereid was Fitna uit te zenden op televisie. Zijn plan om de film op een persconferentie in het Haagse perscentrum Nieuwspoort te presenteren liep spaak omdat de beveiligingskosten te hoog zouden zijn. Daarom week Wilders uiteindelijk uit naar internet.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen