1,7 miljoen kijkers voor RTL Nieuws Extra 21.30 uur


De kijkcijfers van donderdag 27 maart 2008 (SKO)

RTL Nieuws Extra (RTL4, 21:29) – Geert Wilders heeft er met het uitbrengen van zijn Islamfilm Fitna voor gezorgd dat de Nederlandse actualiteitenrubrieken bovengemiddeld werden bekeken. De meest verrassende score komt van de extra editie van RTL Nieuws om 21.30 uur: 1.654.000 mensen (madl: 25.3%) bekeken deze uitzending. Het is zelden dat RTL 4 op een werkdag zoveel kijkers trekt. De eerste zeven programma’s in de kijkcijfer top-15 stonden in het teken van Geert Wilders.

Het Acht Uur Journaal werd niet veel beter bekeken dan normaal, maar met 1.953.000 kijkers is het de best bekeken uitzending van donderdag. Op de tweede plek volgt de extra uitzending van het RTL Nieuws. Daarna werden Journaal 22:00 (1,4 miljoen), Nova (1,4 miljoen), Pauw & Witteman (1,3 miljoen), Half Acht Nieuws (1,3 miljoen) en Netwerk (1,2 miljoen) bovengemiddeld goed bekeken. Het nieuws van het verschijnen van Geert Wilders werd na 19.00 uur het eerst gemeld in Boulevard (870.000).

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:03) – Televisierecensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad heeft met belangstelling voor de buis gezeten. “Alle draaiboeken lagen klaar, maar toch meldde Joost Karhof om kwart voor acht in De wereld draait door dat het ‘een gekkenhuis’ was in Den Haag. Het programma van Matthijs van Nieuwkerk bracht kort daarvoor het nieuws dat Fitna rond zeven uur online was gegaan“, schrijft Beerekamp. “Netwerk maakte om half negen nog steeds een paniekerige indruk. Tegen de tijd van Nova en Pauw en Witteman leek de hele explosieve affaire alweer veilig teruggebracht tot de loopgravenproporties van het vaderlandse islamdebat. Er werd weer gedemoniseerd, gezamenlijk pal gestaan en naar oplossingen gezocht.” Pauw & Witteman, die hun talkshow zonder tafel presenteerden, hadden donderdag zes prominenten uitgenodigd die reageerden op de film. Vijf daarvan waren zwaar tegen de film Fitna. Pauw & Witteman werd donderdag door 1.344.000 mensen (madl: 36.2%) bekeken.

Het Zesde Zintuig (RTL4, 21:50) – De politie onderzoekt een brief die is ontvangen van een deelnemer aan het televisieprogramma Het zesde zintuig met informatie over de toedracht van de moord op Alex Wiegmink op de Postbank meer dan vijf jaar geleden. Recentelijk besteedde RTL 4 aandacht aan de zaak. Dat meldt het ANP. De inhoud van de brief zal nader worden bekeken, zo maakten politie en openbaar ministerie gisteren bekend. “We vinden het de moeite waard om de informatie te analyseren“, zegt een woordvoerder van de politie. Een toelichting over de inhoud wil hij niet geven. “Daarover zullen geen nadere mededelingen worden gedaan.” Ook kondigt hij aan dat de politie geen informatie zal verstrekken over de vorderingen. “De politie is erop gebrand deze zaak tot klaarheid te brengen. Daarbij maakt het niet uit of deze informatie van paranormaal begaafde mensen afkomstig is of van anderen. Het Zesde Zintuig trok donderdag 889.000 kijkers (madl: 14.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen