Oostenrijk – Oranje vanavond op SBS 6; RTL met Jong Oranje

Het sportverslag van de oefeninterland Oostenrijk – Nederland wordt deze avond rechtstreeks uitgezonden op SBS 6. Het Nederlands elftal wil het sterke optreden tegen Kroatië (3-0-winst) een goed vervolg geven tegen Oostenrijk. Robin van Persie keert terug in de basis. Arjen Robben doet niet mee. “Ik heb Robben maandag even gebeld en hij is teleurge- steld. Dat begrijp ik wel een beetje, maar ik vind het belangrijk dat hij weer voor lange tijd fit wordt“, zegt bondscoach Marco van Basten.

Marco van Basten benadrukte dinsdag na de laatste training van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Oostenrijk dat Arjen Robben niet hoeft te vrezen voor deelname aan het EK. “Een fitte Robben is een meerwaarde voor de ploeg”, aldus de bondscoach. “Robben heeft na zijn laatste blessure pas een half uurtje gespeeld. Daarom hebben we hem niet opgeroepen. Dat heb ik Arjen ook uitgelegd.”

Oostenrijk – Nederland is tussen 20.00 en 22.30 uur te zien op SBS 6.

Ook RTL Nederland zendt vandaag voetbal uit. Vanaf 17.45 uur doet RTL 7 verslag van de wedstrijd Jong Oranje – Jong Estland. En deze wedstrijd is ook de moeite waard, aldus RTL. “Jong Oranje is nog druk bezig met de kwalificatie voor het EK 2009 in Zweden. Dit kwalificatieduel vindt plaats in een uitverkocht stadion van FC Emmen.”

RTL 7 zendt de wedstrijd live uit. In de studio zitten presentator Jan Joost van Gangelen en analyticus Jan van Halst. “Het team ‘Onder 21’ van coach Foppe de Haan staat momenteel eerste in Groep 5, dat verder nog Noorwegen, Zwitserland, Macedonië en Esland bevat. De kwalificatieduels worden gespeeld tussen juni 2007 en september 2008. De beste veertien ploegen van de groepsronde – de tien groepswinnaars plus de vier beste nummers twee – plaatsen zich voor de play-offs.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen