400.000 kijkers voor Dirty Sexy Money


De kijkcijfers van dinsdag 25 maart 2008 (SKO)

Dirty Sexy Money (NET5, 21:25) – De eerste aflevering van de Amerikaanse topserie Dirty Sexy Money werd maandag door 400.000 mensen (madl: 6.1%) bekeken op televisiezender Net 5. Het merendeel van zijn carrière speelde acteurs Donald Sutherland (rechts op de foto) in films. Het spelen in een serie is voor hem even wennen. “Het enige dat ik vervelend vind aan het spelen in een serie, is dat de creatieve link met de show-runner wat verstoord wordt door studio’s en networks.

Televisieschrijver Craig Wright staat aan het roer van Dirty Sexy Money. “Craig Wright heeft een geweldige visie“, zegt Donald. “Hij is briljant, maar op dit moment, en ik weet niet wie er verantwoordelijk voor is – nou ja, ik weet het wel – schieten we 60 minuten film terwijl alleen 41 of 42 minuten worden uitgezonden. Dat betekent dat 18 minuten werk dat je gedaan hebt weg is. Hetzelfde gebeurt bij films, maar niet zo drastisch. Op dit moment zijn we aan het knippen. Ik denk dat we het nu terug hebben gebracht naar 56 minuten. Het zou wat meer als regisseur John Ford moeten: je schiet wat je moet en dat is het, want de scripts worden erg nauw gemaakt.

Man Bijt Hond (NCRV, Ned2, 18:54) – In NCRV’s Man Bijt Hond ging dinsdag de nieuwe soap De Lellebel van start, over de travestieten en transseksuelen uit café De Lellebel. Uitbater Hans gaat het niet zozeer om het tv-succes, maar vooral om meer begrip. “We zijn niet allemaal transgenders (red. de overtuiging in een verkeerd lichaam te zitten). Er zijn ook travestieten en transseksuelen onder ons. Maar vooral de transgenders kunnen deze aandacht goed gebruiken. Veel mensen hebben er zelfs nooit van gehoord“, aldus Hans in De Telegraaf. “Transgenders lopen er niet mee te koop. Er wordt vaak gedacht dat we allemaal homo’s zijn, maar de meesten van ons zijn gewoon hetero. Door mee te werken aan deze serie halen we het misschien uit het verdomhoekje.” Dan: “Er is zelfs een verzekeringsmaatschappij die transgenderisme op de lijst heeft staan als ziekte!” Man Bijt Hond werd dinsdag door 598.000 mensen (madl: 12.3%) bekeken op Nederland 2.

NOS Journaal (NOS, Ned1, 20:00) – Achter de schermen van het NOS Journaal wordt de hele dag druk over nieuwswaarde gediscussieerd. Dinsdag boog de redactie zich over het vraagstuk of het gescheurde spiertje van Rita Verdonk genoeg nieuwswaarde had. Albert Simons van de Haagse redactie: “Absoluut niet, vond de een. Kamerleden zijn wel vaker ziek. Bij het begin van elke Kamervergadering worden de ‘berichten van verhindering’ opgelezen door de voorzitter en dat leidt zelden tot berichtgeving, ook niet als de betrokkene tijden wegblijft. ‘Natuurlijk wel’, zei de ander. Verdonk is een van de populairste politici en ze staat aan de vooravond van de oprichting van een nieuwe beweging, een gebeurtenis die veel aandacht zal krijgen. Mensen willen weten hoe het met haar gaat.” De NOS koos voor minimale aandacht. “Uiteindelijk werd de discussie beslecht met een klein bericht in het NOS- journaal (radio) en op teletekst.” Het Acht Uur Journaal werd dinsdag door 1.946.000 mensen (madl: 29.2%) bekeken. Het Half Acht Nieuws trok 1.158.000 kijkers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen