Erik de Zwart nieuwe stem van Radio Veronica

Geplaatst op vr 28 mrt 2008 om 11:14

Erik de Zwart wordt de nieuwe stem van Radio Veronica. Vanaf maandag 28 april is De Zwart te horen in alle vormgeving van dit radiostation. Daarmee is hij de opvolger van Kas van Iersel, die naar Sky Radio vertrekt. Dat meldt Veronica vandaag. Uunco Cerfontaine, Program Director Radio Veronica. “Erik de Zwart is een legendarische Veronica-stem. Daarom ben ik blij dat hij nu de nieuwe station voice wordt bij Radio Veronica. Dan is hij het visitekaartje van de zender en beter kan het niet!

Met ingang van 28 april is Erik de Zwart de stem van Radio Veronica met de beste 80’s & 90’s hits en is hij te horen in alle vormgeving. In de jaren ’80 presenteerde De Zwart bij Veronica radio- en tv-programma’s waaronder de Nederlandse Top 40, Countdown en Bart & de Zwart. Erik de Zwart: “Het is een prettig gevoel om na een mooie wereldreis van 16 jaar weer thuis te komen bij Radio Veronica.

Kas van Iersel vertrekt eind april van Radio Veronica naar Sky Radio. Beide stations staan onder leiding van Program Director Uunco Cerfontaine.
9 Reacties op “Erik de Zwart nieuwe stem van Radio Veronica”


 1. Anoniem

  ““Het is een prettig gevoel om na een mooie wereldreis van 16 jaar weer thuis te komen bij Radio Veronica.””

  Wat een gelul zeg. Dit Veronica kan niet in de schaduw staan van wat Veronica eens was. Zeg gewoon dat het lekker betaald omdat je toch toevallig niets te doen hebt.

 2. Edwin

  Een van de beste radio stemmen allertijden : Erik de Zwart.
  Andere toppers waren Rob Out, Lex Harding, Leo van der Goot en Joost den Draaijer en zijn Ferry Maat, Bart van Leeuwen en ook wel Gijs Staverman.

 3. Bjorn

  @ Post 1 (onbekend)

  Hij doet genoeg, ooit wel eens Prautotype op RTL7 gezien?

 4. michel

  dit heeft niks met erik de zwart te maken maar, vind dat de nieuwe late nigth van rtl4 moet gewoon nu komen! binnenkort begint namelijk weer knevel en van de brink op de plek van pauw en witteman. zou een goede zet zijn van rtl4 om er nu mee te komen. met beau van erven dorens, daphne bunskoek en albert verlinde was bij de laatste show op talpa al een goede combi(verzin voor rtl boulevard wat anders) http://www.youtube.com/results?search_query=talpa+de+laatste+show&search_type= aangevuld met wilfred genee (voor de sport en de scherpte) deze 4 afwisselend in duo’s of 3en of 4en het programma laten presenteren zowel vanuit de studio als op locatie. elke dag met muziek en vaste tafelgasten zijn: peter van der vorst, johan derksen, willem van hanegem, frits wester, jan mulder ea

  over nieuws, sport, politiek. showbiz, muziek maar het moet vooral gezellig worden!

  starten op 29 en 30 april met een extra lange special rond koninginnendag 2008 en dan de hele zomer door (ook tijdens ek voetbal, tour en olimpische spelen) met van de zomer bv ook de zoektocht naar de leukste camping van nederland! ja de hele zomer door! kijkcijfers gegarandeerd want, mensen zetten als het warm is pas laat op de avond de tv aan en dan is er dus nog de nieuwe rtl late nigth

 5. elwin

  Ik vind Veronica wel een leuke zender. In ieder geval beter dan Sky. En leuk dat Erik de Zwart de nieuwe stem wordt. Vind ‘m wel een goede stem hebben…

 6. Anoniem

  zta hij niet bij Qmusic

 7. David (2)

  Hij zat bij Noordzee FM, wat werd overgekocht door Q-music.

  En ik ben het eens met post 1, het is prima dat ie dit doet en hij mag daar zeker zn geld mee verdienen, maar ga nou GEEN vergelijking maken met Veronica ‘van vroeger’, want dat slaat echt TOTAAL de plank mis. Veronica was ooit baanbrekend en nieuw, nu hebben ze een andere weg ingeslagen en ook dat is prima, maar zeg dan niet dat je ‘terugkomt’ bij de zender.

 8. Albert Treur

  een soort thuiskomen!

 9. Radioactive

  @ Post 1: Erik de Zwart heeft genoeg te doen; Mobilaria (Tunin.FM), televisie, radio.

  @ Edwin: Vergeet Alfred Lagarde niet!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.