Nathalie en Nikki in Idols-finale: ‘Twee miljoen kijkers’

Nathalie en Nikki staan vanavond tegen over elkaar in de grote finale van het vierde seizoen Idols. Volgens de jury lag het niveau nog nooit zo dicht bij elkaar. “Het is nog nooit zo spannend geweest“, vindt Eric van Tijn. Nathalie hoopt aan het langste eind te trekken, maar, zo zegt ze: “We hebben alle twee al gewonnen.” Nikki hoopt ook te winnen. “Ik heb veel gerust en water gedronken en, ondanks alle drukte, zo veel mogelijk geslapen.Erland Galjaard voorziet kijkcijfersucces: “Ik gok op twee miljoen!

Nathalie en Nikki treden vanavond tijdens de finale van Idols meerdere keren op: ze zingen een trio met Trijntje Oosterhuis én ze zingen een duet met elkaar. Ze zingen de Idols-single Hello world en ze doen hun favoriete Idols-optreden nog een keer. Daarnaast treedt Nathalie op met haar familie en Nikki met haar gospelkoor.

‘Een bühnebeest’, zo wordt Nathalie vaak omschreven. “Als ik op het podium sta, ben ik echt een ander mens. Dan lijk ik heel zelfverzekerd. Dat komt goed over.” Nathalie ziet in Nikki een grote concurrent. “Ik vind haar gewoon heel goed. Ze zingt mooi. Heeft een prachtig stemgeluid. Het is een mooie vrouw met talent.

Nikki denkt dat haar nuchterheid een rol speelt. “Ik denk dat mensen zichzelf een beetje kunnen herkennen in mij. Ik ben nuchter. Net als de meeste Nederlanders. Ik ben de afgelopen weken meerdere malen betiteld als de ideale schoondochter. Daar zit wat in. Nathalie is misschien al meer de popster.

Jim is Nathalie’s favoriete Idols-finalist tot nu toe. “Waarom? Omdat hij mooi is.” Nikki noemt Boris: “Ik houd van zijn stemgeluid. En hij had een bepaalde arrogantie over zich, die me wel aanstond. Dat hoort een beetje bij sommige artiesten. Niet dat ik dat óók nastreef, maar bij hem vond ik dat wel oké.

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 4, voorspelt hoge kijkcijfers voor de finale. “Ik denk tegen de twee miljoen kijkers.” Hij is tevreden over de resultaten van de vierde serie. “De glans is er nog steeds. Er zijn ongelooflijk veel mensen die er nog mee bezig zijn. Iedereen weet wie Nathalie of Nikki is. Dat leeft nog wel degelijk.

Hoewel Idols 4 vanavond pas zijn apotheose beleeft, denkt Erland al over een vijfde serie. “Dat is zeker niet uitgesloten. Alleen we moeten binnen het format vernieuwen.

Lees ook de interviews met Nathalie en Nikki in het Algemeen Dagblad. Nathalie: ‘Ze willen allemaal een handtekening‘. Nikki: ‘Met mijn uitstraling zit het wel snor

De strijd tussen Nathalie en Nikki in de finale van Idols is vanavond tussen 20.00 en 21.30 uur te volgen bij RTL 4. Om 22.30 uur is de uitslag van de talentenshow.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen