Klassieke muziek op RTL 8: ‘Testperiode van twaalf weken’

RTL Nederland en MonteVerdi, dat hét online platform voor klassieke muziek wordt genoemd, slaan de handen ineen voor een klassieke ochtend bij RTL 8. Vanaf zondag 6 april kunnen liefhebbers van klassieke muziekstijl bij de zender terecht voor een ochtendvullende en een kwalitatief hoogstaande klassieke programmering onder de titel Klassiek op 8. “RTL Nederland en MonteVerdi gaan de samenwerking aan voor een testperiode van twaalf weken” licht een zegsvrouw van RTL toe.

Tijdens de proefperiode onderzoeken beide partijen de belangstelling voor klassieke muziek op TV bij het Nederlandse publiek.

Frank Eijken, CCO RTL Nederland: “We hebben al langere tijd ambities voor het uitzenden van klassieke muziek via een digitaal kanaal. Inmiddels hebben we in MonteVerdi een fantastische partij gevonden om samen de markt voor dit genre te verkennen. ‘Klassiek op 8’ is een eerste aanzet. Bij een goede ontvangst kijken we hoe we onze plannen verder kunnen uitrollen.

Rob Overman, CEO van MonteVerdi, is trots op de samenwerking. “Wij zijn opgericht met de ambitie een grote speler te worden op de internationale markt voor klassieke muziek en opera op het Web, Mobiel en Digitale TV. Kwaliteit en innovatie staan bij ons voorop. RTL geeft ons de kans om klassieke muziek op een verfrissende manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.”

Het programma van Klassiek op 8 ziet er als volgt uit:

09.00 – 09.30 uur From Rome to St. Petersburg
Werken van beroemde componisten ondersteund door beelden van mooie steden.

09.30 – 10.30 uur Classical Light
Bekende delen uit internationale klassieke concerten.

10.30 – 11.00 uur Music to Worship
Prachtige religieuze muziek uit kerken en kathedralen.

11.00 – 12.00 uur Gala!
Bijzondere internationale galaconcerten, voorafgegaan door korte inleidingen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen