Jan de Hoop: ‘Haarimplantaten waren geen eis van RTL’

Geplaatst op do 27 mrt 2008 om 14:28

Jan de Hoop trekt al ruim 19 jaar lang iedere ochtend weer honderdduizenden kijkers met het Ontbijtnieuws op RTL 4. De langstzittende presentator van RTL is erg betrokken bij de uitzending. “Ik heb graag controle over mijn eigen teksten. Ik hou van taal en woordgrapjes. Laatst had een vrouw zich op het toilet opge- sloten“, vertelt Jan de Hoop vandaag in De Pers. “Ze werd pas bevrijd toen de buren er lucht van kregen, had ik ervan gemaakt. Dat geintje zat ’s avonds in De Wereld Draait Door.

Jan de Hoop moest het begin dit jaar wekenlang ontgelden in het item ‘De TV Draait Door’ van de populaire VARA-show. “Er ging nogal wat mis ja“, grinnikt hij. “RTL had een nieuw computersysteem ingevoerd; we konden er weinig aan doen.

De werkdag van Jan de Hoop begint rond 04.30 uur. Hij treft veel voorbereiding voor de eerste uitzending van 06.45 uur. Zo print Jan de Hoop de teksten voor het krantenoverzicht uit op gebroken wit papier, dat hij op de kranten plakt. Zo kan hij de berichten zogenaamd direct uit de krant voorlezen. Verder kiest Jan de Hoop iedere dag een mok, die goed kleurt bij hetgeen hij die dag aan heeft. “Leuk detail toch? Heb ik zelf verzonnen. Er gaat trouwens geen koffie in, maar water.

Jan de Hoop verklapt sinds kort haarimplantaten te hebben. “Sinds kort heb ik haarimplantaten, mijn inhammen werden te groot. Dat leverde tientallen mailtjes van kijkers op. Mijn nieuwe kapsel is blijkbaar een verbetering.” De implantaten waren geen eis van RTL om zijn houdbaarheidsdatum te verlengen: “Ik vind het zelf mooier.

Nog altijd geniet Jan de Hoop van zijn werk voor het dagelijkse Ontbijtnieuws. “Ik ben de langstzittende presentator, ik tekende mijn contract bij RTL-Véronique een kwartier voor Irene Moors. Met de meeste collega’s werk ik al jaren samen. De losse sfeer onderling zorgt ervoor dat we dit gekke ritme volhouden“, verklaart De Hoop.

Zie ook: Bij elk overhemd de juiste mok (De Pers, 27 maart 2008)
13 Reacties op “Jan de Hoop: ‘Haarimplantaten waren geen eis van RTL’”


 1. Corné

  Ik kijk elke ochtend :P

 2. Jantje

  Jan De Hoop is een van de beste nieuwslezers die ik ken.
  Echt geweldig.

 3. ©hiel

  Echt een hele leuke sympathieke man. Belachelijk dat hij Editie NL niet mocht doen omdat hij te oud was.

 4. Ronald

  Ook ik ben een vaste kijker! En dat er wel eens wat mis gaat… ach, zo begint de dag wel vrolijk ;)

 5. Anoniem

  Ja hij en Irene Moors zijn idd de laatste van eht 1ste uur

  je had bij de start ook
  Catherine Keyl en Marc Jacobs (Ontbijtshow)
  Gert Berg (Berg talkshow)
  Patty Brard (Gaan met die banaan)
  Viola Holt en Dieuwertje Blok (5 uur show)
  Hans Kazan (Prijzenslag)
  Daphne Deckers (Top 20)
  Anniko van Santen, Wessel van Diepen, Manon Thomas, en…

 6. Tjeerd

  Volgens mij werkt Marc Jacobs ook nog bij RTL als voice over.
  Overigens waren Jan de Hoop en hij ook collega’s bij Mi Amigo. Zij presenteerde op dat schip radioprogramma’s

 7. RTL GJ

  Jan de Hoop is geweldig! Ik hoop altijd dat hij het ontbijtnieuws doet, femke doet het ook leuk hoor! en idd jan weet altijd die grapjes tussendoor te doen gewoon geweldig de dag dat hij zal gaan vertrekken zal echt een zwarte dag zijn voor het rtl nieuws… maar jan is er nog! Gelukkig :D op naar de 25 jan ;)

 8. elwin

  Kijk het ook elke ochtend. Maar zelf vind ik het NOS Journaal iéts beter…

 9. Duck

  In de Pers staat “Elke morgen worden 1,5 tot 2 miljoen Nederlanders wakker met Jan de Hoop”

  Hoe komen ze daar bij? Het zijn er maximaal 250.000

 10. Micha

  @Duck

  Per uitzending ja…er zijn zo’n 10 uitzendingen per dag, dus tel uit je winst. IK neem aan dat je niet 10 keer dezelfde uitzending kijkt?

 11. Sky

  Jan de Hoop staat iedere morgen aan. En als het bulletin afgelopen is, blijft hij (als achtergrond) gewoon nog even doorgaan. Het NOS journaal is inderdaad beter. Maar ik vind het Ontbijtnieuws net iets luchtiger, verfrissender en soms ook humoristisch. En daar dat vind ik prettiger om mee wakker te worden.

 12. Anoniem

  Gelukkig worden die mensen wakker. Jan de Hoop of niet. Goeiemorgen!

 13. JaJa

  Zijn haar was me al opgevallen. Ik ben dus niet gek, ha ha.

  Altijd prettig om met Jan wakker te worden. Ga je toch wat vrolijker naar je werk :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.