Jan de Hoop: ‘Haarimplantaten waren geen eis van RTL’

Jan de Hoop trekt al ruim 19 jaar lang iedere ochtend weer honderdduizenden kijkers met het Ontbijtnieuws op RTL 4. De langstzittende presentator van RTL is erg betrokken bij de uitzending. “Ik heb graag controle over mijn eigen teksten. Ik hou van taal en woordgrapjes. Laatst had een vrouw zich op het toilet opge- sloten“, vertelt Jan de Hoop vandaag in De Pers. “Ze werd pas bevrijd toen de buren er lucht van kregen, had ik ervan gemaakt. Dat geintje zat ’s avonds in De Wereld Draait Door.

Jan de Hoop moest het begin dit jaar wekenlang ontgelden in het item ‘De TV Draait Door’ van de populaire VARA-show. “Er ging nogal wat mis ja“, grinnikt hij. “RTL had een nieuw computersysteem ingevoerd; we konden er weinig aan doen.

De werkdag van Jan de Hoop begint rond 04.30 uur. Hij treft veel voorbereiding voor de eerste uitzending van 06.45 uur. Zo print Jan de Hoop de teksten voor het krantenoverzicht uit op gebroken wit papier, dat hij op de kranten plakt. Zo kan hij de berichten zogenaamd direct uit de krant voorlezen. Verder kiest Jan de Hoop iedere dag een mok, die goed kleurt bij hetgeen hij die dag aan heeft. “Leuk detail toch? Heb ik zelf verzonnen. Er gaat trouwens geen koffie in, maar water.

Jan de Hoop verklapt sinds kort haarimplantaten te hebben. “Sinds kort heb ik haarimplantaten, mijn inhammen werden te groot. Dat leverde tientallen mailtjes van kijkers op. Mijn nieuwe kapsel is blijkbaar een verbetering.” De implantaten waren geen eis van RTL om zijn houdbaarheidsdatum te verlengen: “Ik vind het zelf mooier.

Nog altijd geniet Jan de Hoop van zijn werk voor het dagelijkse Ontbijtnieuws. “Ik ben de langstzittende presentator, ik tekende mijn contract bij RTL-Véronique een kwartier voor Irene Moors. Met de meeste collega’s werk ik al jaren samen. De losse sfeer onderling zorgt ervoor dat we dit gekke ritme volhouden“, verklaart De Hoop.

Zie ook: Bij elk overhemd de juiste mok (De Pers, 27 maart 2008)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen