Crime Time na vijftien jaar terug met John van den Heuvel

Geplaatst op do 27 mrt 2008 om 10:53

Het TROS-programma Crime Time, het eerste echte misdaadprogramma van de Nederlandse televisie, keert op vrijdag 25 april terug op de buis met presentator John van den Heuvel. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Hoewel Crime Time dezelfde titel heeft meegekregen, is de presentatie niet langer in handen van Jaap Jongbloed. “Er is wel heel goed overleg geweest“, licht John toe in ‘zijn’ krant. “Jaap heeft al een paar jaar terug aangegeven dat hij geen misdaad meer wilde doen op televisie.

Over de ongewijzigde titel zegt Van den Heuvel: “Het is een echte TROS-naam en het dekt de lading goed. Veel mensen hebben goede herinneringen aan Crime Time.

John van den Heuvel, journalist bij De Telegraaf, onthult in zijn programma nieuwe feiten over Nederlandse topcriminelen, toont hoe de onderwereld huurmoorden voorbereidt en praat ook over de impact van een politieonderzoek. “Mensen vinden het wel spannend om naar verhalen over de onderwereld te kijken, maar het blijft toch een beetje de ver-van-mijn-bedshow. Daarom proberen wij de onderwerpen een beetje te mixen. Het moet gevoelsmatig zo overkomen dat mensen denken ’dat had mij ook kunnen overkomen. Hierdoor komen we wat dichter bij de kijker thuis.

Indien noodzakelijk schuwt Crime Time het gebruik van de verborgen camera niet. Met undercoverreportages stelt het redactieteam misstanden aan de kaak, zoals vrouwenhandel, identiteitsfraude en andere ernstige misdrijven. “We zijn al volop bezig, maar de onderwerpen van de eerste aflevering hou ik nog als een verrassing. Al is het maar om geen slapende honden wakker te maken.

Crime Time begint op vrijdag 25 april en wordt om de week afgewisseld met Vermist. Opgelicht, nu afgewisseld met Vermist, verhuist terug naar dinsdagavond.
6 Reacties op “Crime Time na vijftien jaar terug met John van den Heuvel”


 1. Johan

  geef dat gajes maar weer een podium, zodat ze BNer worden.

  Ze worden al vol ontzag ‘topcriminelen’ genoemd

 2. Maarten vh

  “Veel mensen hebben goede herinneringen aan Crime Time.”

  Goede herinneringen aan een programma over criminelen?

 3. Bennie

  Weg met die rotzooi, dat tuig, die aso’s; maar ons enge nieuwschierige volkje kennende hangt dat wel weer voor de buis hoor, geloof mij maar.
  Treurig!

 4. lolke

  zie http://www.dedoorzetter.nl en klik op het visje

  HOE KOM IK ALS TOTAAL ONSCHULDIGE UIT DIT CRIMINELE CIRCUIT?

 5. lolke

  zie de website en klik op het visje

 6. wim

  Programma over criminelen? aso’s ?
  Dit gewoon een zelfde soort programma als dat van Peter r de vries en niet meer dan dat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.