Wilfred Genee: ‘Guus Hiddink eindelijk in Voetbal Insite’

Guus Hiddink is vanavond ‘eindelijk’ te gast in de voetbaltalkshow RTL Voetbal Insite van RTL 7. Presentator Wilfred Genee is erg blij met het bezoek van de bekende voetbalcoach in zijn show. “We zitten al sinds zijn kwalificatie voor het EK met Rusland achter hem aan“, zegt hij. “We willen met hem vooruit kijken naar komende zomer, maar ook naar de periode daarna. Hij stond bovenaan het lijstje om Marco van Basten als bondscoach op te volgen, maar dat blijkt onmogelijk te zijn.

Presentator Wilfred Genee vervolgt: “Zelf heeft hij daar ook vast zijn ideeën over. Ook wordt hij nu als trainer of adviseur in verband gebracht met clubs als sc Heerenveen en Ajax. Kortom, Hiddink is momenteel een van de meest besproken mensen van het Nederlandse voetbal en zondag zit hij in RTL Voetbal Insite.”

Als coach van PSV won Hiddink vele KNVB Bekers, landskampioenschappen en zelfs in het seizoen 1987/88 de Europa Cup (huidige Champions League), maar hij was tevens clubtrainer bij Real Madrid, Valencia en Fenerbahçe. Als bondscoach van het Nederlands elftal bereikte hij op het WK98 de halve finales.

Met Zuid-Korea liet hij een wonder uitkomen door op het WK2002 de vierde plaats te bereiken, waarmee hij in het Aziatische land de status van halfgod bereikte. Met een ander ‘klein’ voetballand, Australië, lukte het hem nogmaals om in de poulefase te overleven en zelfs bijna de latere wereldkampioen, Italië, te verslaan. Hiddinks laatste wapenfeit is de plaatsing voor het EK2008 van wederom een underdog, Rusland.

Voetbal Insite is vanavond tussen 21.30 en 22.45 uur te zien bij RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen