Turkse officier van justitie in Keyzer & De Boer

Foto: Mark de BlokMeral Polat wordt vanavond tijdens de start van het derde seizoen van de serie Keyzer & De Boer Advocaten (foto) geïntroduceerd als officier van justitie Selma. Net als Selma is Meral van Turkse afkomst. Daar leggen de makers behoorlijk de nadruk op. “Misschien omdat een persbericht waarin alleen een derde reeks wordt aangekondigd niet zo opvalt? Het komt niet uit mijn koker“, vertelt Polat aan De Telegraaf. “Het leuke aan Selma vind ik juist dat zij helemaal niet typisch Turks is.

Meral Polat speelt de Turkse officier van justitie Selma. “Justitie in Nederland wil een afspiegeling van de maatschappij zijn en Keyzer & De Boer Advocaten heeft de ambitie om het Nederlandse rechtssysteem van vandaag weer te geven“, verklaren de KRO en de NCRV, die het advocatendrama gezamenlijk uitzenden.

Het leuke aan Selma is dat ze niet typisch Turks is, aldus Meral. “Haar achtergrond is totaal onbelangrijk. Op de Engelse en Duitse televisie is die ontwikkeling al vele jaren aan de gang, de laatste tijd zie je dat gelukkig ook in Nederland.

De producent heeft bewust een Turkse actrice gezocht, weet ook Meral Polat. “Op televisie wordt vaak aan typecasting gedaan. Het kleine blonde meisje met blauwe ogen dat bij mij op de toneelschool zat, krijgt doorgaans ook rollen aangeboden van kleine lieve meisjes. Terwijl ik haar ook ontzettend goed een keiharde bitch heb zien spelen. Je zit vrij snel in een hokje“, vertelt ze aan De Telegraaf.

Het derde seizoen van Keyzer & De Boer Advocaten gaat vanavond van start. Niet op het vertrouwde Nederland 1, maar op een nieuwe plek bij Nederland 2 (20.15 uur).

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen