Sophie Hilbrand: ‘Say no to the knife’

Cosmetische chirurgie is booming. Tijd voor een tegengeluid, vindt BNN. Presentatrice Sophie Hilbrand gaat in Say no to the knife met zeven mensen die van plan zijn om plastische chirurgie te ondergaan de uitdaging aan om ze op andere gedachten te brengen. Sophie: “Ik ben ook zwaarder geweest en daar zeiden mensen ook dingen over. Maar ook toen dacht ik: Jezus. Al die wijven die de hele dag met hun uiterlijk bezig zijn. Ik vind ’t gewoon oppervlakkig, dat gedoe met dat uiterlijk.

Say No To The Knife van producent Blue Circle is vanaf vanavond zes weken lang te zien van 22.20 uur tot 22.50 uur bij BNN op Nederland 3. De presentatie is in handen van Sophie Hilbrand en zij krijgt hulp van een psychotherapeute en stylist.

Volgens de blonde presentatrice zijn de zeven kandidaten die zich kwetsbaar opstellen het meest bijzondere aan het programma. Sophie in De Pers: “Ik had elke keer tranen in mijn ogen op momenten dat kandidaten zich zo open en kwetsbaar opstellen in de gesprekken met Chiara. Ik hoop dat dat al een reden is voor jongeren om bij dat soort dingen iets meer stil te staan. Het gaat zo veel over de buitenkant.

In Say No To The Knife wordt onder meer de 25-jarige Jane gevolgd. “Ze walgt van haar buik“, legt een zegsvrouw van BNN uit. “Na haar zwangerschap is ze veel aangekomen en het lukt haar maar niet om zelf die buik kwijt te raken. Daarom moet het maar op de operatietafel gebeuren. Jane is heel onzeker, maar komt dat echt alleen door haar buik zoals ze zelf beweert? Of neem Arthur, die denkt dat hij door een neus- en kaakoperatie er een stuk mannelijker en stoerder uit zal zien. Maar is dat werkelijk zo? De 19-jarige blonde Valerie wil haar borsten vergroten. Ze wil van een A-cupje naar een grote, volle C. Valerie weet zeker dat ze dan veel sexier is.

Een maand lang worden de deelnemers stevig onder handen genomen door psychotherapeute Chiara Bijl en stylist Pieter van Loon. Sophie Hilbrand neemt iedere week een deelnemer mee naar een kliniek om daar ‘live’ de operatie bij te wonen die zij voor ogen hebben. Uiteindelijk worden de jongeren voor een keiharde keuze gesteld: zeggen ze ja of toch nee tegen het mes?

Sophie Hilbrand: “Als ik heel eerlijk ben, heb ik wel een beetje het gevoel dat we vechten tegen de bierkaai met alles wat er uit Amerika over komt waaien. Ik weet dus niet of we de strijd winnen. Maar we hebben in ieder geval een geluid laten horen.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen