VARA: Diverse presentatoren DWDD op maandag

Geplaatst op ma 18 feb 2008 om 14:28

Foto: Leendert JansenDe maandaguitzendingen van De Wereld Draait Door worden de rest van dit seizoen bij toerbeurt gepresenteerd door diverse presentatoren, waaronder Menno Bentveld (foto) en Joost Karhof. Dat meldt de VARA vandaag. Matthijs van Nieuwkerk presenteert het televisie- programma elke week van dinsdag tot en met vrijdagavond. “Gelukkig hebben we voor de uitzendingen op de maandag uitstekende opvolgers voor Claudia de Breij kunnen vinden“, zegt eindredacteur Ewart van der Horst.

Vanavond – maandag 18 februari – is de presentatie van De Wereld Draait Door in handen van Menno Bentveld, bekend van VARA-programma’s als Vroege Vogels, Nieuwslicht en Vroege Vogels TV. Volgende week maandag 25 februari is het de beurt aan ‘NOVA/Den Haag Vandaag’-presentator Joost Karhof.

Claudia de Breij stopte onlangs met de presentatie van de maandag-uitzendingen. Zij kon dat de rest van dit seizoen niet meer combineren met haar overige werkzaam- heden. Ze toert tot en met 31 mei door het land met haar voorstelling iClaudia. Daarnaast presenteert ze wekelijks de VARA-personalityshow Thank God It’s Friday.

Eindredacteur Ewart van der Horst: “Menno Bentveld is bereid om – naast zijn drukke werkzaamheden voor Vroege Vogels TV op Nederland 2 en Vroege Vogels op Radio 1 – de presentatie van De Wereld Draait Door een aantal maandagen voor zijn rekening te nemen. En ik ben blij dat we met dank aan de NOS ook NOVA/Den Haag Vandaag-presenter Joost Karhof voor een aantal maandagen beschikbaar hebben.

Het huidige seizoen van De Wereld Draait Door loopt nog tot en met 16 mei. Matthijs van Nieuwkerk presenteert het programma elke week van dinsdag tot en met vrijdag.
20 Reacties op “VARA: Diverse presentatoren DWDD op maandag”


 1. Anoniem

  Ik was de enigste die vond dat claudia het leuk deed! even anders dan matthijs.

  Maar Menno vond ik het niet goed doen, hij heeft een keer ingevallen bij DWDD.

  Liever die vrouw ex-jackhals weet haar naam niet! maar die is leuk!!

 2. Henk

  Isolde was een stuk betere keuze geweest, jong en talentvol.

 3. Henk

  Isolde was een stuk betere keuze geweest, jong en talentvol.

 4. Wouter

  Die ene keer dat Menno Matthijs vervangde was hij top! Vele mensen stemden hiermee in, echt een golf van positieve reacties op de site van DWDD toendertijd, dat zal niet onopgemerkt gebleven zijn, en Menno deed het op een hele natuurlijke wijze, daar waar Isolde (een topper bij de Jakhalzen) zichzelf overschreeuwde en nét even te jong voor het programma is

 5. Jaap

  Het DWDD-geleuter hier op MC lijkt geen grenzen meer te kennen, ik ben het inmiddels zo spuugzat dat ik ‘s-avonds al geen zin meer heb om te kijken, bevalt me overigens prima moet ik zeggen. ;)

 6. yossarian

  Wat een onzin Jaap! DWDD is echt een van de allerleukste programma’s van de laatste jaren. Ik kijk vrijwel avond (of nacht!) en ik baal echt als ik het een keer mis..

 7. elwin

  Ik vind DWDD nog steeds erg leuk op de vooravond. Zal vanavond eens kijken hoe Menno het doet, maar ik vond Claudia het ook erg leuk doen!

 8. Anoniem

  Ik kijk altijd alleen ff of er leuke gasten zijn, en de TV draait door kijk ik vaak… Voor de rest kijk ik het nooit helemaal… Na de TV draait door (rond 20.00uur) zap ik meteen naar GTST.

 9. Anoniem

  Wat een DWDD nieuws vandaag…..

 10. Anoniem

  Jammer dat Peter R. de Vries er niet bij zit.

 11. Anoniem

  Ik wou net zeggen, waar is Peter R.? Het is net een enge ziekte, op den duur ga je er toch aan wennen, zo’n dagelijkse bijdrage in de media van onze ‘held’. Heeft nog weer een zaakje geheel opgelost of mocht ie uitslapen vanmorgen?

 12. Anoniem

  Niet item De redactie draait door!!!

 13. Anoniem

  Jammer want de enige waardige opvolger was Isolde. Kans gemist voor de VARA, want zij gaat binnenkort naar BNN

 14. michel

  gaat issolde terug naar bnn? hier presenteerde een aantal jaren geleden al duitsland is cool en spacebar. heb het altijd raar gevonden dat ze daarna geen programma’s meer deed voor bnn. jammer ook dat ze niet door gaat met dwdd!

 15. michel

  zag in issolde namelijk over een aantal jaren(en nog wat intervieuw en presentatielessen) de nieuwe sonja barend

 16. michel

  interviewlessen bedoel ik

 17. Dirk Jan

  De nieuwe Sonja Barend? Er is momenteel niemand op de buis die Sonja kan vervangen. Ook tussen die zgn tot iconen benoemde dames hebben die capaciteiten niet in huis. Maargoed we hebben Mathijs en P&W en daar doen we het dan maar mee. Hoewel Claudia in haar vrijdagavondshow erg goed is, heeft ze de flair van Sonja net niet.

 18. ronald

  Isolde was een stuk betere keuze geweest, jong en talentvol.

 19. Tetje

  Isolde Hallens leben, is dat niet die springveer met dat springerige haar en die lappenpoppenkleertjes? Naja jullie hebben ook een hoge hoed op van Sonja Barend zeg. Zet dan Bridget daar maar neer.

 20. PokerQueen

  En weer gedoe bij DWDD: “Opnieuw is er discussie rondom een uitnodiging in het VARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD). Dit keer is het arabist en auteur Arthur van Amerongen die na ‘keiharde afspraken’ weer werd afgebeld terwijl hij juist voor het programma uit Paraguay was komen overvliegen.”
  Het gaat lekker daar…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.