Tooske: ‘SBS 6 echt een ander station geworden’

Foto: Roy BeuskerDe grote doorbraak van Tooske kwam toen ze ruim vijf jaar geleden op RTL4 de kans kreeg het grote Idols te presente- ren en ze voor een miljoenenpubliek overeind bleef. Na twee series volgde een mislukt avontuur bij de AVRO, waar ze meer inhoud zocht, maar niet vond. “Twee maanden na mijn komst stortte al- les daar in elkaar, het was mijn club niet meer.” Anderhalf jaar geleden tekende Tooske voor liefst vijf jaar bij SBS 6. “Vier jaar geleden zag ik mezelf ook niet terecht komen bij SBS…

Tooske in het AD: “Het was niet het type zender waar ik naar mijn idee bij paste. Maar het is echt een ander station geworden. Breed, gericht op de hele familie. Daar wil ik graag bijhoren. De samenwerking is beter dan ik ooit heb meegemaakt.

Bij SBS 6 kende Tooske echter een moeizame start. Haar eerste programma Je Wordt Bedankt flopte, Het Beste Idee, dat ze met Henkjan Smits presenteerde, ging al beter en met de Nieuwe Uri Geller heeft ze haar eerste succes voor SBS6 in handen. “En ik vind het nog echt leuk en spannend om te doen ook“, zegt ze.

Volgens de blonde Tooske kan je nu beter bij SBS, dan bij RTL zitten. “Tja, het is druk bij RTL, met al die voorheen Talpa-presentatoren erbij. Ze hebben daar een flinke reservebank. Voor elke drie nieuwe programma’s op RTL zijn er bij wijze van spreken acht presentatoren. Niet fijn. Het zal schrikken zijn als je na een jarenlang vast contract ineens op freelancebasis verder moet. Tenzij je zo onafhankelijk bent dat je het televiesiewerk als leuk voor erbij kan beschouwen. Maar veel van die mensen hebben waarschijnlijk ook kinderen en een hypotheek.

Ook in Duitsland kende Tooske een carrière. Ze presenteerde er de Duitse versie van Idols: Deutschland sucht den superstar. Haar kind is de reden waarom ze bedankte voor de presentatie van een nieuw seizoen, zegt ze. “Vorig jaar was Leentje net geboren en kon ik haar nog gewoon meenemen. Maar die kleine is nu een dreumes van 1, die zit daar niet meer op te wachten. Kinderen hebben regelmaat nodig.

Nu is Tooske alleen nog in Duitsland voor SBS 6. “Ik ben gelukkig veel thuis. Alleen vrijdag en zaterdag ben ik weg voor de Uri Geller Show, die vanuit Duitsland komt. De rest van de week ben ik gewoon moeder en breng ik mijn kindjes overal naar toe. Roep ik elke ochtend: ‘Nee, je mag geen chocopasta, vanmiddag pas’. Heerlijk.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen