630.000 kijkers voor Dancing Queen


De kijkcijfers van vrijdag 22 februari 2008 (SKO)

Dancing Queen (SBS6, 20:30) – Dancing Queen, het nieuwe vrijdagamusement van SBS 6, trok deze week voor de derde achtereenvolgende keer minder kijkers dan de voorgaande aflevering. Van de 1,2 miljoen mensen die naar de start van Dancing Queen keken, waren er vrijdagavond nog 630.000 kijkers (madl: 9.6%) over. Het kan Barrie Stevens niet deren. Hij is sinds lange tijd weer op tv te zien. Barrie: “Ik vind het erg leuk om mijn steentje bij te dragen aan de zoektocht naar danstalent.

De bekendste man in de jury van Dancing Queen is Barrie Stevens. “Sommige mensen dachten dat ik dood was, omdat ik zo lang niet op tv was, maar ik ben nog altijd met dans bezig. Ik geef al bijna tien jaar les op de academie in Tilburg“, vertelt hij in Televizier. Volgens Stevens heeft Nederlands danstalent. “Jawel, maar net als bij andere vakken moet je dansen wel leren. Jonge dansers kunnen heel eigenwijs zijn en maken soms niet genoeg gebruik van mensen met verstand van zaken. Voor Dancing Queen waren er 3000 aanmeldingen, waarvan ik ongeveer de helft heb gezien. En echt niet iedereen was geschikt. Er zaten ook veel streetdancers bij – fenomenaal en met geweldig talent – maar wij zoeken het breder.

Thank God It’s Friday (VARA, Ned3, 21:53) – Claudia de Breij (32) is nu twintig weken zwanger, maar vooralsnog is ze druk bezig met theater en tv. Wel zette ze onlangs een streep onder De Wereld Draait Door. Claudia in het AD: “De stap om met De wereld draait door te stoppen heeft alles te maken met mijn keuze voor het theater. Het verschil tussen theater en tv is of je water in een rivier voorbij ziet glijden of hoort klotsen in een pak Bar-le-duc.” Bovendien is ze nu uitsluitend met zaken bezig die ze zelf bedenkt. Een goed gevoel, vindt ze. “De wereld draait door is natuurlijk een prachtprogramma. Heb daar veel geleerd, veel vlieguren gemaakt. Maar het blijft een concept dat je met jouw aanwezigheid inkleurt. Thank God it’s Friday is écht mijn idee. Het wordt naar mijn gevoel steeds beter – we trekken nu meer dan een half miljoen kijkers.” Thank God It’s Friday trok 697.000 kijkers (madl: 10.5%).

De Wereld Draait Door (VARA, Ned3, 19:30) – Donderdag was er opnieuw een rel in De Wereld Draait Door. Tafeldame Georgina Verbaan beweerde bij Matthijs van Nieuwkerk dat Het Zesde Zintuig doorgestoken kaart was. Ze zei dat de winnares van de KRO-serie een vriendin is van programmamaker Bert van der Veer, en door hem was ingeschakeld om de overwinning binnen te slepen. “Dit vertelde ze mij toen ze een slokje op had“, vertelde de actrice. Een uur later reageerde Georgina tegenover De Telegraaf: “Mijn oprechte excuses. Ik heb het programma Het Zesde Zintuig nooit gezien, maar ben er inmiddels achter dat de winnares iemand anders was. De vrouw die ik had gesproken was niet eerste maar derde geworden. Dat was de vrouw mij wel heeft verteld dat het programma een beetje om haar bedacht was. Het was dus geen doorgestoken kaart.” De Wereld Draait Door trok donderdag 1.028.000 kijkers; de vrijdaguitzending werd door 940.000 kijkers (madl: 17.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen