RTL 4 houdt Idols-finalisten op afstand van pers

Nathalie Mokoma (25), Nikki Kerkhof (24) en Charlene Meulenberg (19) zijn zaterdagavond elkaars concurrenten in de halve finale van Idols. Ondanks dat de apotheose van de vierde Idols-serie al snel nadert zijn de drie dames de laatste dagen niet of nauwelijks beschikbaar voor de pers. En dat heeft een reden, legt een woordvoerster van RTL uit in Dag. “We zitten nu in een fase dat het stem- gedrag van de kijkers gaat beslissen wie daadwerkelijk het nieuwe idool van Nederland wordt.

De RTL-zegsvrouw: “We willen voorafgaand aan de uitzending van zaterdag geen kandidate bevoordelen, doordat zij meer publiciteit zou krijgen dan de andere twee.

Ook in Rotterdam, Utrecht en het Brabantse Sint-Oedenrode (de woonplaatsen van respectievelijk Nathalie, Charlene en Nikki) wordt met spanning uitgekeken naar de uitslag. De twee finalisten treden zondag namelijk op voor hun plaatsgenoten.

In Rotterdam en Utrecht zijn ze wel wat gewend qua evenementen, maar ook in Sint-Oedenrode zit men niet in de stress. Anja van Aert van de gemeente: “We weten ook niet hoeveel mensen erop af gaan komen als het doorgaat. Maar we hebben hier ook een jaarmarkt die druk bezocht wordt, dus we zijn niet helemaal onvoorbereid.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen