Bridget Maasland vannacht in Oscar-registratie op Film1

Foto: Ron TetterooBridget Maasland (33) en de filmkenner René Mioch verslaan vannacht (zondag op maandag) de jaarlijkse Amerikaanse Oscar-uitreiking voor abonneezender Film1. Voor één keer is de zender voor iedereen gratis te bekijken. Het duo presenteert live vanuit L.A. “Ja. Ook de Amerikaanse pre-Oscarshow. Alles wordt direct live ondertiteld, vandaar dat er een vertraging van al ruim dertig seconde is ingebouwd.” De Oscars wórden reeds vertraagd uitgezonden. Bridget: “Ja, sinds nipplegate, haha.

De Amerikanen nemen zelf ook dertig seconden voordat ze het uitzenden. Bridget vindt het jammer dat iets onverwacht als nipplegate met Janet Jackson nooit meer kan gebeuren. René Mioch echter in Televizier: “Die vertraging werkt alleen bij vloeken. Als een ‘verkeerde’ speech te lang duurt, starten ze gewoon muziek in. Gebeurde bij Michael Moore ook. Hup, muziek erin, en boegeroep vanuit de zaal.

René Mioch is naar eigen zeggen een bekende in de Amerikaanse filmwereld. “Ja, omdat ik het al heel lang doe. Maar het wordt steeds drukker met al die nieuwe media. Je moet nog harder werken om een unieke positie te bemachtigen én te behouden.

Hoe trek je de aandacht? René Mioch legt uit: “Je moet nooit gillen en altijd netjes meneer of mevrouw zeggen. Dus ‘Miss Stone’, dán kijkt ze. Je hoort mensen vaak hard ‘Sharóóón!’ gillen, maar dan reageert ze gewoon niet.

Bridget Maasland kijkt ook naar de jurken: “De Actors Guild Awards, toch een beetje een voorbode voor de Oscars, beloofde al veel goeds. Cate Blanchett zag er fantastisch uit. Net als Angelina Jolie en Eva Longoria, met haar mooie lijfje.

Het live-verslag van de Oscars met de aankomst van de sterren begint om 00.15 uur op Film 1. De daadwerkelijke uitreiking begint om 02.30 uur.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen