‘GTST kwam weer in schijnwerpers door talentenjacht’

Gerd Jan van Dalen, producent van Goede Tijden Slechte Tijden, kijkt met een goed gevoel terug op de door de soapserie georganiseerde talentenjacht ‘Ik wil in GTST’. “GTST kwam ineens weer in de schijnwerpers te staan. En dat is gelukt“, vertelt Gerd Jan in Telegraaf. Ik wil in GTST begon op internet. Tijdens het slot op tv werd Kee Huidekoper tot winnares uitgeroepen. Gerd Jan sluit een vervolg niet uit. “Als we het nog eens gaan doen, zullen we het alleen wel anders doen denk ik.

Kee Huidekooper was de winnares van Ik wil in GTST. Donderdag was zij al even te zien als Vera van Es in de dagelijkse soapserie van RTL4. Vandaag zal blijken dat zij een belangrijke rol zal spelen in het leven van één van de vaste personages. “Kee zou drie weken in GTST te zien zijn, maar het kwam in het verhaal beter uit om haar minimaal tien weken in te zetten“, vertelt producent Gerd Jan van Dalen.

Volgend Gerd Jan had de talentenjacht ook een nadeel. “Het leek zo’n leuk idee, die wedstrijd. Maar in de praktijk was het best lastig. Gewoonlijk heb je in het verhaal een personage en dan ga je op zoek naar een acteur of actrice. In dit geval hadden we Kee, en daar moest een personage voor worden ontwikkeld. Omdat Kee vrij naturel is, heb ik gelukkig bijna dezelfde werkwijze kunnen hanteren als gewoonlijk.

Eind december werd pas duidelijk dat de 26-jarige actrice een rol in GTST had bemachtigd. Van Dalen: “In het begin van de audities hadden we het nog redelijk zelf in de hand. Uiteindelijk was het de kijker die besliste. Dan ben je als schrijver compleet afhankelijk van deze keuze. Pas na de uitslag kon ik gaan nadenken over een passende rol. Gelukkig had ik voor Kee direct de grote lijnen al in mijn hoofd.

Volgend Gerd Jan van Dalen zijn de kijkcijfers van de tv-soap gestegen. “GTST kwam ineens weer in de schijnwerpers te staan.” Een vervolg zou hij anders doen. “Gerichter zoeken misschien: als in de verhaallijn een ’bad guy’ nodig is bijvoorbeeld.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen