Reinout Oerlemans: ‘Beat the Blondes echt RTL 5’

Reinout Oerlemans onderhandelt op dit moment met RTL 5 en Veronica over de internationaal succesvolle spelshow Beat the Blondes, waarin een kandidaat het opneemt tegen 50 blonde vrouwen. “Dit is RTL 5. Ik vind het helemaal RTL 5. Ik weet niet of RTL het ook vindt, maar ik vind het helemaal RTL 5. Dit gaat luk- ken, omdat het nu echt de wereld over gaat“, vertelt Reinout. Dan opeens: “Nou, het kan ook Veronica zijn, zit ik nou te denken. Ik moet een beetje oppassen wat ik allemaal zeg.”

Beat the Blondes is in 16 landen te zien. “Maar nog niet in Nederland. Voor Beat the Blondes zijn we met twee zenders in gesprek“, zegt Reinout in De Wereld Draait Door.

Eyeworks van Reinout Oerlemans heeft Beat the Blondes (zie trailer) in het Amsterdamse hoofdkantoor bedacht. “Het leuke is dat wij dat naar Cannes hebben gebracht. Twee weken terug was het voor het eerst in Rusland. Dan ben ik wel heel erg trots. Tien miljoen mensen hebben daar gekeken, een groot succes.”

De première van Beat the Blondes was in Rusland inderdaad succesvol. Met ruim 9,5 miljoen kijkers boekte de Russische zender RTR een marktaandeel van 23,3%. Dat is vijftig procent bovengemiddeld. Binnenkort start Beat the Blondes ook op zenders in Duitsland, Frankrijk, Roemenië, Turkije, Oekraïne en Griekenland.

In Beat the Blondes wordt getest of moppen over blonde vrouwen wel waar zijn. Het cliché van het domme blondje wordt in het komisch format Beat the Blondes getest. Er vinden twee vragenrondes plaats, waarbij wordt gekeken of een kandidaat het in zich heeft om de 50 blonde vrouwen te verslaan en geld mee naar huis te nemen.

Reinout Oerlemans wil ook het programma Caiga Quien Caiga op de buis brengen in Nederland. Deze nieuwsshow heeft geestige presentator met gezag nodig. “Die mensen zijn er. Het hoeft niet per se een bekende Nederlander te zijn. Helemaal niet. Ik wil dat het écht is. Het gaat er om dat je mensen vindt die iets willen zeggen.

Volgens Matthijs van Nieuwkerk lijkt ‘CQC’ op zijn item De Jakhalzen. Reinout tegen presentator Matthijs: “Ik heb nieuws voor je. Ons programma heet in Italië CQC: De hyena’s. En het was er eerder. Nou jij weer.”

Reinout wil het programma snel op tv. “Ik hoop dat dit op Nederland 3 gaat komen. Het kan voor veel omroepen. Het kan ook voor de VPRO of VARA goed zijn.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen