Beau: ‘Kritische presentator past bij Het Zesde Zintuig’

Beau van Erven Dorens twijfelde geen moment toen hij gevraagd werd voor Het Zesde Zintuig. Op donderdag 28 februari begint de zoektocht naar paranormaal talent op RTL 4. “In een programma als dit, wat gemakkelijk een beetje zweverig kan worden, is het juist goed om een kritische presentator te hebben die af en toe zijn wenkbrauwen optrekt. Er gaat bij Het Zesde Zintuig geen draaidag voorbij of we staan elkaar met kippenvel aan te kijken, met een blik van: hoe kan dit?“, vertelt de presentator.

Beau van Erven Dorens vervolgt: “Tegelijk moet ik soms onbedaarlijk lachen want de paranormale gaven van onze paragnosten kunnen soms flink uitschieten. Laten we wel zijn: we vinden onszelf zo slim en geëvolueerd, maar we staan als piepjonge diersoort nog met één been in de oersoep, wandelende testosteronfabrieken, met twee primaire aanvechtingen: neuken en doden. Als we echt een beetje behoorlijk geëvolueerd waren dan communiceerden we allang via de paranormale snelweg.

De in Nederland ontwikkelde succesformule Het Zesde Zintuig test aan de hand van een aantal cases zestien kandidaten die denken over paranormale gaven te beschikken. “Na het screenen van honderden mensen met een vermeend paranor- maal talent, zijn de beste zestien na een stevige beproeving geselecteerd om in acht afleveringen een spannende strijd met elkaar aan te gaan“, legt een zegsman uit.

In de eerste vier afleveringen passeren telkens vier kandidaten de revue. Per afleve- ring gaan de twee beste door naar de kwartfinales. De twee die het minst gepresteerd hebben, moeten het programma helaas verlaten. “De acht overgebleven kandidaten gaan in de vijfde en de zesde aflevering de strijd met elkaar aan. Wederom gaan de twee beste door naar de halve finale om zich te kwalificeren voor de eindstrijd.

In de bloedstollende finale worden de twee resterende kandidaten wederom zwaar op de proef gesteld. Ze krijgen specifieke opdrachten voor hun kiezen die ze met hun bovenzintuiglijk skills moeten zien te volbrengen“, vervolgt de persvoorlichter.

RTL 4 heeft veel vertrouwen in het nieuwe Het Zesde Zintuig. “Het concept van de realityserie heeft onder meer in Engeland, Noorwegen, Israël, Amerika, Rusland, Oekraïne en natuurlijk Nederland veel kijkers weten te boeien.”

Het Zesde Zintuig: vanaf donderdag 28 februari, elke week om 21.30 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen