600.000 kijkers voor De Gouden Kooi


De kijkcijfers van woensdag 20 februari 2008 (SKO)

De Gouden Kooi (RTL5, 19:27) – De voormalig directeur van RTL Nederland Fons van Westerloo gaf een maand geleden aan dat De Gouden Kooi voor juni, wanneer het EK Voetbal plaatsvindt, zal stoppen. De afgelopen dagen zijn er geruchten opgedoken over de precieze einddatum van het realityprogramma, dat woensdag liefst 600.000 kijkers (madl: 10.9%) scoorde. “Ik heb gehoord dat De Gouden Kooi in april stopt“, zegt de eind- redacteur. “Maar ik neem het gerucht met een korreltje zout.

Marco Schrijver, de eindredacteur van De Gouden Kooi, neemt de geruchten over het stoppen van De Gouden Kooi met een korrel zout. “John de Mol heeft het programma bedacht en staat erop dat het wordt uitgezonden tot het bittere eind. Ik ga er vanuit dat het spel pas stopt bij de laatst overgebleven miljonair“, zegt hij in De Telegraaf.

Voetbal Voorbeschouwing (NOS, Ned3, 20:16) – Johan Cruijff is gevraagd om bij Ajax een goede organisatie neer te zetten. “Ik heb een plan, maar daar ga ik nog niets over zeggen. Dat zou natuurlijk stom zijn“, zei hij woensdag voor de camera’s van de NOS. “Bij Ajax gaat het de laatste jaren niet zoals het zou moeten. Dat lijkt me duidelijk. Ik wil dat veranderen. Ik ga dus zeggen dat het zo en zo moet. Ik ben ook zeker verantwoordelijk voor hoe ik de zaken ga neerzetten. Ik ben nooit ergens voor weggelopen.” Cruijff hoopt voornamelijk dat hij Ajax weer op de voetbalkaart kan zetten. “Ik ga gewoon zeggen hoe het moet, projectjes maken en zeggen welke poppetjes daar bij passen. Ajax is gewoon mijn club en nog steeds een parel in het Nederlandse voetbal. Dat merk je ook overal in het buitenland. Dan doet het pijn als het niet goed gaat.” De uitzending van de NOS met Johan Cruijff werd woensdag door 962.000 kijkers (madl: 14.6%) bekeken op Nederland 3.

Profiel (KRO, Ned2, 22:53) – Onlangs portretteerde hij voor de KRO-reeks Profiel tv-koningin Linda de Mol, binnenkort zet hij de spotlights op wijlen kunsthandelaar Robert Noortman. Maar voor de uitzendign van woensdag schetste programmamaker Jan van Galen een beeld van Richard Krajicek (36). Van Galen heeft van deze klus vooral geleerd dat Krajcek zijn loutering heeft aangewend om nieuwe idealen te bereiken. “Hij is inmiddels schatrijk, maar rust niet voor heel Nederland bezaaid is met trapveldjes. Hij is zeker niet vergeten hoe hij met zijn moeder een tijd lang op bijstandsniveau heeft geleefd. De kampioen wil wat teruggeven.” Echtgenote Daphne Deckers kwam weinig voor in het portret. “We hebben ervoor gekozen om zijn privéleven er buiten te houden”, zegt Van Galen. Profiel werd woensdag door 254.000 kijkers (madl: 5.7%) bekeken op de late avond.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen