Bridget Maasland presenteert Oscar-uitreiking voor Film1

Foto: Ron TetterooBridget Maasland (33) en de bekende filmkenner René Mioch (48) verslaan de Oscar-uitreiking in de nacht van zondag op maandag live voor abonneezender Film1. Voor één keer gaat de decoder uit, zodat iedereen het tachtigste Academy Awards-gala kan zien. Hoe is de zender bij Bridget terecht gekomen? “Ja, dat vroeg ik mij ook al af. Er werd me verteld dat ze iemand zochten die de glamour van de Oscars uitstraalt. Aardig toch?“, vertelt Bridget Maasland vandaag in het gratis dagblad Metro.

Bridget vindt de jaarlijkse Oscaruitreiking een geweldig feest. “Voor de Hollywoodwereld ben ik waarschijnlijk iets te nuchter, maar de Oscaruitreiking…dat is de crème de la crème bij elkaar. Het is zo niet Nederlands en zo over de top met glamour. Daar hou ik van! Al die ontwerpers die hun jurken naar actrices sturen in de hoop dat die van hen wordt gedragen. Dat kennen wij helemaal niet.”

Ook Bridget gaat zondag goed gekleed. “Ik ben bij de ontwerpers Claes Iversen, Jan Taminiau, Addy van de Krommenacker en Ilja Visser geweest. Ik mag me na de rode loper nog omkleden voor de show. Dus het worden twee jurken.”

Voor één keer gaat op zondag 24 februari de decoder uit, zodat iedereen kan kijken naar het filmevenement van het jaar. Om 0.15 uur start het live-verslag van de aankomst van de sterren, gepresenteerd door Bridget, met interviews van René Mioch en commentaar op de jurken van Esther Coppoolse (styliste voor Elle). De daadwerkelijke uitreiking van de Oscars begint aansluitend om 02.30 uur op Film1.

Eerst krijg je de pre-show waarin Esther en René bespreken wat de actrices dragen, wie de Oscarkanshebbers zijn… Dan is er nog een pre-show waarin je alle genomineerden voorbij ziet komen en dan wordt de uitreiking integraal uitgezonden.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen