Freek de Jonge: ‘De Wereld Draait Door gooit eigen glazen in’

Foto: Nick van OrmondtCabaretier Freek de Jonge is boos op de redactie van De Wereld Draait Door. De Jonge zou vrijdag in de talkshow een liefdessonnet voordragen uit de nieuwe voorstelling Echte Liefde. Vrijdagmiddag om drie uur werd De Jonge onverwacht afbesteld: Matthijs van Nieuwkerks side-kick Marc Marie Huijbregts wenste niet met De Jonge aan dezelfde tafel te zitten. De Jonge reageert vol ongeloof in De Volkskrant. “De side-kick is kennelijk de baas bij zo’n programma. Ik vind dat buiten elke proportie.

De Wereld Draait Door komt hiermee opnieuw negatief in de aandacht. Vorige week maandag was het nog Peter R. de Vries die zich live in de uitzending beklaagde over de niet nagekomen belofte aandacht te besteden aan zijn boekje.

Nu wilde Marc-Marie Huijbregts niet aan tafel met Freek de Jonge, die een door hem vertaald liefdessonnet van Shakespeare zou komen voordragen.

Een eerdere ontmoeting, maanden geleden, was hem kennelijk slecht bevallen. De Jonge zei toen in een discussie hij het publiek van Huijbregts niet in zijn zaal wilde hebben. De Jonge, die onlangs in een tv-interview Huijbregts nog noemde als een van ‘mijn helden’ die zijn kist mochten dragen op zijn begrafenis, vermoedt dat Huijbregts niet begrepen heeft dat zijn opmerking destijds slechts een grap was.

De Jonge ergert zich aan de arrogantie en omgangsvormen waarvan de makers van het programma zich bedienen. “Natuurlijk word je dan ook nog eens afgebeld door iemand van het tweede garnituur, terwijl de afspraak was gemaakt met de producer“, vertelt hij in de krant. “De Wereld Draait Door is hard bezig zijn eigen glazen in te gooien. Zo zie je hoe het mogelijk is dat in Amerika Johnny Carson dertig jaar kan bestaan, terwijl het hier binnen een paar jaar voorbij is met zo’n rubriek.

Ewart van der Horst, eindredacteur van De Wereld Draait Door, noemde het incident in een eerste reactie ‘een storm in een glas water’. Hij zou afgelopen weekend een nadere uitleg geven. “Dat bleek slechts een afspraak“, schrijft De Volkskrant.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen