3,8 miljoen kijkers voor Boer zoekt Vrouw


De kijkcijfers van zondag 17 februari 2008 (SKO)

Foto: Roland J. ReijndersBoer zoekt Vrouw (KRO, Ned1, 20:21) – Na de climax van een week geleden, waarin de boeren definitief voor hun boerin kozen, is er een einde gekomen aan de alsmaar stijgende kijkcijfers van Boer Zoekt Vrouw. Zondagavond keken 3.829.000 kijkers (madl: 45.3%) naar het populaire datingprogramma. Een week geleden stemde nog een recordaantal van 4.395.000 mensen af op de tv-serie op Nederland 1. Voor het eerst in weken is er sprake van een daling van het aantal televisiekijkers.

Met de elfde aflevering evenaart Boer Zoekt Vrouw de episode van 13 januari, toen bijna 3,8 miljoen mensen de partnerzoektocht van de boeren volgden. Wel was de datingshow nog altijd het meest favoriete programma van de zondagavond en overtrof het qua kijkcijfers het best bekeken programma van vorig jaar. Dat betrof de huldiging van de winnaars van het WK schaatsen allround bij de mannen, waarvoor 3.391.000 mensen de tv hadden aangezet. De laatste en dertiende uitzending van Boer Zoekt Vrouw zendt de KRO uit over één week, op zondag 2 maart.

Das je goed recht (SBS6, 21:31) – Alberto Stegeman presenteerde zondag de eerste aflevering van het nieuwe consumentenprogramma Das je goed recht op SBS 6. De naam van de sponsor, DAS Rechtsbijstand, is handig weggewerkt in de titel. Voor het vermelden en het vertonen van de naam en het (beeld)merk van DAS in de programmatitel, moest SBS 6 speciaal ontheffing vragen bij het Commissariaat voor de Media (CvdM). Het CvdM heeft ontheffing verleend van het sluikreclameverbod. De reden hiervoor is de geringe redactionele bemoeienis van DAS. “Tevens heeft u aangegeven dat de tweede zin van artikel 7.2 van de concept-sponsorovereenkomst volgens u uitsluitend ziet op de inbreng van de deskundigen van DAS en dat er redactioneel geen overleg gevoerd wordt met DAS in hoedanigheid van sponsor van het programma“, schrijft het CvdM aan SBS. “Naar aanleiding van het voorgaande zien wij grond u onder de navolgende voorwaarden ontheffing te geven van artikel 71m.” Das je goed recht werd zondag door 695.000 kijkers (madl: 9.3%) bekeken.

Ghost Whisperer (NET5, 20:30) – De Amerikaanse dramaserie Ghost Whisperer is verhuisd van SBS 6 naar NET 5 en vormt nu samen met Medium de ‘bovennatuurlijk spannende’ zondagavond van de zender. Jennifer Love Hewitt (29) speelt de hoofdrol in Ghost Whisperer. Jennifer trouwt binnenkort met acteur Ross McCall, maar ze heeft in haar werk alvast kunnen proefdraaien voor het huwelijk. Ze speelt Melinda in Ghost Whisperer en is daarin gelukkig getrouwd met Jim. “Het huwelijk tussen Melinda en Jim is heel bijzonder. Alleen al omdat je op televisie bijna geen goed huwelijk ziet. Het gebeurt regelmatig dat er vrouwen op me afkomen die zeggen dat ik mezelf gelukkig mag prijzen met zo’n man. Dat heeft wel iets grappigs. Er is op tv geen enkel huwelijk dat goed gaat; er is altijd wel ergens onvrede, er wordt gescheiden of geruzied over de kinderen. Ik vind het een leuk gegeven dat een goed huwelijk óók kan. Hopelijk inspireren we mensen om te trouwen, in plaats van er gillend van af te zien, ha ha.” Ghost Whisperer werd zondag door 466.000 kijkers (madl: 5.5%) bekeken en het daaropvolgende Medium scoorde 535.000 kijkers (madl: 7.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen